ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Be IT Conference 2015 - Приключението продължава!
През пролетта на 2014 г. JobTiger стартира ново и вълнуващо ИТ приключение - един различен вид конференция, на която събрахме най-добрите компании в сферата на информационните технологии и най-мотивираните младежи. Тази година приключението продължава!

Какво е Be IT конференцията?
 • Конференция с фокус върху представянето на иновациите в IT бранша;
 • Уъркшопи с практическа насоченост в три направления: Mobile (например: Mobile Devices, Smart Homes, IoT, Wearables), Web (например: JavaScript Frameworks, Node.js, Web Game Development, Front-end Frameworks, Development Beyond the Screen), Database (например: BigData, Cloud, BI);
 • Фирмени щандове, където фирмите се срещат с IT специалисти и представят дейността и свободните си позиции.
Защо да участвате в Be IT Conference 2015?
 • Оригинален начин да представите своята компания пред най-подходящата аудитория;
 • Ще представите иновациите и технологиите, които разработвате и използвате в рамките на 60 минути;
 • Ще можете да привлечете качествени кадри, които искат да се развиват в сферата на IT и имат изявени интереси в областта;
 • На вашия щанд ще осъществите личен контакт, с хората, които преди това сте впечатлили с уъркшопа си;
 • Посетители са, както студенти и млади специалисти, така и по-опитни кандидати с конкретни умения и желание за развитие;
 • Събитието ще се проведе в Студентски град – най-близкото възможно място до младите IT кадри.
Място: Suite Hotel Sofia - Студентски град
Дата: 15 май 2015 г.


За допълнителни въпроси и записвания, моля, свържете се с нас:
events@jobtiger.bg
02/49 180 13
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Хиляди младежи започват работа или стаж във водещи български и международни компании

Близо 19 000 младежи посетиха най-мащабното кариерно събитие в страната „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ и откриха мечтаната работа

Четиринадесетото издание на „Национални дни на кариерата“ отново се проведе в 7 университетски града в страната – София, Варна, Велико Търново, Русе, Свищов, Пловдив и Бургас. Кариерният форум стартира на 10-ти март в София, като в рамките на два дни Националният дворец на културата събра на едно място представители на 123 компании и близо 7500 младежи.

Тази година по време на кариерния форум в София, младежите имаха възможност и да посетят различни уъркшопи, на които научиха как се става „Тигър” в кариерата. Специалистите на JobTiger разкриха тайните на успешното търсене на работа, правилното използване на социалните мрежи и много други. В рамките на два дни, напълно безплатно, посетителите участваха в дискусии на различни теми. Освен професионалните съвети, които получиха, студентите си правиха и фотосесия с Тигър. Трите най-атрактивни и харесвани снимки бяха наградени с безплатно кариерно консултиране.

170 компании, развиващи дейността си в България и чужбина, взеха участие в „Национални дни на кариерата“ 2015. Тази година във форума се включиха дори фирми, които не оперират в България, но са оценили изложението като добра възможност за откриване на млади специалисти, желаещи да се реализират в Западна Европа. Засилен интерес, в сравнение с миналата година, от страна и на компаниите и на младежите се наблюдава в градовете София, Варна, Русе и Пловдив.

Традиционно, по време на кариерния форум в София, Варна, Свищов и Пловдив се проведоха практически работилници, в които студентите имаха възможност да научат повече за компаниите и възможностите за стаж, работа и професионално развитие, които те предлагат. Посещенията на предварителните обучения също бележат по-висок интерес и посещаемост в сравнение с миналата година. Като част от инициативата „Алианс за младежта“ Нестле България и JobTiger проведоха съвместни CV консултации на стотици младежи, които участваха в предварителните обучения.

„Национални дни на кариерата” се организира от JobTiger – HR компания и кариерен сайт. Генерален спонсор за 12-та поредна година е Нестле България – най-голямата компания за храни и напитки в България. За повече информация: http://national.careerdays.bg/
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Датата и мястото на XXIII-я HR уикенд са известни!

12-ти и 13-ти юни 2015 г. | с. Рибарица

За XXIII-тият HR Wekend ще се отправим към село Рибарица, където ще отседнем в Спа Хотел „ПлаНината“. Неговата типично българска архитектура и манастирско разположение пресъздават духа, уюта и спокойствието на старата българска атмосфера.

Разбира се, подготвяме и традиционната дискусионна част по най-актуалните въпроси за HR бранша, които се надяваме, че ще са интересни и полезни за вас.

Ето и част от предварителните, примерни теми за срещата:
 • Идентифициране на ключови служители;
 • Трикове за оптимизиране на дейностите в HR отдела;
 • Ролята на HR при подобряване на взаимоотношенията между служители и клиенти;
 • Социалните мрежи в полза на намирането на таланти.
Ще се радвамe ако споделите и други теми, които са ви интересни и бихте искали да се дискутират по време на срещата.

За повече информация:
Т: +359 2/49 180 22
Е: events@jobtiger.bg
Включете се в единственото по рода си проучване сред ИКТ работодателите в България

„ТОП ИКТ Работодател” е единственото по рода си проучване на ангажираността на служителите в сектор „Информационни и комуникационни технологии” у нас. То ще даде възможност на всяка компания, чрез външна обективна оценка, да получи анализ на ангажираността на служителите си, анализ за състоянието на целия бранш и анализ на позицията на компанията спрямо целия бранш.

Проучването има за цел да открои предпочитаните работодатели в ИКТ сектора в България и да очертае водещите тенденции в управлението и развитието на човешките ресурси в тази област.

Благодарение на факта, че проучването е секторно, се гарантира постигане на по-висока обективност и сравнимост на резултатите и данните сред компаниите – участници. Подробните резултати за всяка компания ще бъдат предоставени само на нейното ръководство и няма да бъдат публикувани публично.

Първите 18 компании вече се регистрираха за участие в проучването. Всички, желаещи да се включат в тазгодишното изследване могат да го направят на адрес http://topictemployer.bg/Competition/.

За повече информация: http://topictemployer.bg
ICT Media: Бистра Нейчева, 0885 90 52 85, bistra_neicheva@idg.bg
JobTiger: Йоанна Ралева, 0884 070 906, joanna@jobtiger.bg
 
Интересно от JobTiger.tv
„Национални дни на кариерата“ 2015 – мотивирани посетители, перспективни работодатели

Компаниите, включили се във форума, споделиха, че изложението е протекло много динамично, а броят на подготвените и подходящи кандидати за стаж и кариера е на много добро ниво.

Обявиха 1672 стажантски позиции за студенти в държавната администрация
Гъвкавите и въвличащи служителите компании се представят по-добре на ниво ЕС
JCI търси десетте най-изявени млади личности на България
Знаците, че една работа не е за вас
Любопитно от JobTiger Блог
“Национални дни на кариерата” 2015 приключи

Събитието се организира от нас, Тигрите, с мощната подкрепа за 12-а поредна година на най-голямата компания за храни и напитки в страната - Нестле България. Отново посетихме седем града, срещнахме се с много работодатели и още повече млади хора. Беше чудесно, вълнуващо и обнадеждаващо.

Тигри правят събития – фотоотчет
Актуални тенденции при писането на CV
“Служители” на Apple агитират в полза на Microsoft
Петъчен HR и офисен хумор (CC)