ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Седмото издание на Виртуални дни на кариерата предстои
Виртуални дни на кариерата е първият в България изцяло онлайн кариерен форум. Уникалното събитие ще се проведе за седми пореден път. Датата е 16 юни 2020 г., когато между 11:00 ч. и 17:00 ч. работодатели от различни бизнес сектори лесно ще могат да се свържат с подходящи кандидати от страната и чужбина. А как става това? Отговорът е: „Бързо и удобно“:

• В рамките на шест часа, могат да се проведат неограничен брой кратки интервюта с търсещи работа – Интервютата се осъществяват под формата на чат сесии с продължителност около 10 минути;
• Компаниите участници могат да получат достъп до база данни с профили и автобиографии на регистрираните за участие специалисти, според пакета, който са избрали;
• И не на последно място – компаниите пестят време и разходи за пътуване и командировъчни – специалистите по „Подбор на персонал“ участват в кариерно събитие от комфорта на работното си място.

Преди събитието, компаниите имат възможност да изградят свой виртуален щанд, с който да се представят. Въвеждането на информацията за всяка компания се случва в няколко лесни стъпки, а допълнителните възможности включват качване на видео материали и изображения, както и линкове към обяви за най-горещите работни позиции.

За допълнителни подробности и записвания посетете сайта на събитието: virtual.careerdays.bg/bg/employers

Виртуални дни на кариерата се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger.
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
„Национални ВИРТУАЛНИ дни на кариерата” 2020 се проведоха безопасно онлайн!

Участието на 110 фирми и над 5000 кандидати за работа доказва безспорната нужда от подобни иновативни подходи и решения, за да се справим с критичната ситуация.

На 24, 25 и 26 март се проведе 19-ото поредно издание на „Национални дни на кариерата“. В тях участваха 110 водещи фирми от цялата страна и 5217 кандидати за обявените от работодателите свободни позиции. Интересът към събитието беше повече от голям, като се има предвид, че тази година то се случи в условията на извънредно положение и в нов формат – изцяло виртуално.

Заради епидемията от COVID-19, имаше огромен риск най-старият и мащабен кариерен форум у нас да бъде просто отменен и младите специалисти и студенти да не получат традиционния вече шанс да открият своята нова работа или стаж. Бизнесът също щеше да се лиши от една удобна и ефективна платформа, чрез която повече от 18 години достига до достойни и амбициозни кандидати, желаещи да станат част от екипите на фирмите им. Равносметката от годините досега е красноречива – повече от 45 хиляди млади хора са положили началото на кариерата си именно чрез форума „Национални дни на кариерата“.

Резултатите от проведените в рамките на трите дни чат-интервюта тепърва ще търпят развитие и ще бъдат отчитани. След като кандидатите имаха възможност – седейки безопасно у дома си – да избират с кои представители от участващите 110 водещи компании да се срещнат и да разговарят виртуално, мнозина от тях са се сдобили с предложения, които да осмислят и с покани за по-нататъшни интервюта. Красноречиво е обаче, че бизнесът и кандидатите вече реагират положително на проведеното събитие и затова няма съмнение – и тази година хиляди младежи от цялата страна отново получиха, макар и виртуално, своя реален шанс да открият подходяща първа работа или стаж.

Екипът на JobTiger благодари на всички участници за подкрепата. Бизнесът трябва да продължи!
 
ТЕКУЩИ ИНИЦИАТИВИ
Кой е вашият най-вдъхновяващ колега – номинирайте го в „Колегата, който ме вдъхновява“

В тези дни работим далеч от колегите си – и така имаме възможност да открием и някои техни качества, на които досега не сме обръщали внимание. Има ли някой специален колега, на когото повече от всякога искате да благодарите за добрия пример и отношение?
Просто го номинирайте за един от 30-те финалисти в инициативата „Колегата, който ме вдъхновява“: https://kolega.jobtiger.bg/submit/

А ето и кои са финалистите от последната седмица - https://kolega.jobtiger.bg/finalists/
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Разбери колко струват! Zaplatomer.bg вече предлага достъп до данни за заплати в чужбина

В едногодишния абонаментен достъп до приложението за заплати на Zaplatomer.bg вече има възможност за директна поръчка на данни за възнаграждения в чужбина.

Компаниите могат да следят подробна информация за възнагражденията в редица държави от Централна Европа, Балканите и Прибалтика. Сайтът дава на клиентите бърз и удобен достъп до информация за това, колко получава например програмист или медицински представител в страните от региона. Възползвайте се от 7-дневен безплатен период или пълен достъп до приложението за заплати за 1 година на нова по-ниска цена.

JobTiger реагира на нуждите на HR общността и създаде онлайн пространство за споделяне на практики, новини и съвети в кризата

HR Industry отвори секции, посветени на извънредното положение и кризата с COVID-19

В период, в който всеки от нас се стреми да се ориентира какво се случва и какво предстои на пазара на труда, всяка добра идея и работеща практика е не просто безценна, но може да е нечие спасение в кризата.

HR Industry е сайт, който експертите в областта на управлението и развитието на човешки ресурси вече добре познават и използват като платформа, чрез която да споделят своите достижения и да черпят идеи от чуждите опит, знания и наблюдения. В него вече има и специална секция за обмен на важна информация, полезни новости и съвети как е добре да реагираме в бързо променящата се действителност заради пандемията от COVID-19 - bit.ly/hrindustry-covid19
eHR - Електронни трудови досиета

Извънредното положение налага преминаването в режим на дистанционна работа за голяма част от бизнеса. Какво се случва обаче с размяната и връчването на документи, свързани с трудовите правоотношения? Възможно ли е работодателите и служителите да изпращат и подписват документи без пряк физически контакт и разходи за куриери?

eHR дава решение на този проблем, като предлага дигитализиране на целия процес по управление на трудовите правоотношения. Чрез eHR работодателите могат бързо и лесно да създават и управляват електронни трудови досиета при спазване на всички законови изисквания. Работодателят и неговите служители могат валидно да създават, подписват, изпращат и получават договори, анекси, заповеди, декларации и предизвестия, без да напускат дома си.

Какво още предлага eHR и как в момента може да стане част от Вашия работен процес напълно безплатно - разберете тук.
 
ВИЖТЕ ОЩЕ
Компютърна академия IT Step организира онлайн еднодневен тренинг курс за рекрутъри в IT сферата

Като най-бързо развиващата се индустрия у нас, IT секторът продължава да расте с динамични темпове и да търси нови таланти. Поради тази причина, необходимостта от опитни и добри специалисти по подбор на кадри в сферата става все по-голям.

За всички, които искат да станат експерти по време на интервютата и да чувстват повече сигурност и увереност в себе си, Международна компютърна академия IT STEP организира еднодневно онлайн тренинг обучение за HR специалисти и рекрутери – IT4HR. Събитието ще се проведе на 10 април от 9.30 до 17.00 ч.

Повече информация как да се запишете, може да откриете в уебсайта на IT Step: https://itstep.bg/events/it4hr-a-one-day-training-course-for-recruiters-and-hr-professionals
Фондация „За Нашите Деца”

Фондация „За Нашите Деца” е българска неправителствена организация, която вече 28 години работи за това всяко дете в България да расте в сигурна и подкрепяща семейна среда. Нашата цел е децата да не прекарват нито ден в самотата и изолацията на социалните институции. Затова подкрепяме семействата като осигуряваме консултации, психологическа подкрепа ,специализирана терапия за децата. Обучаваме и съдействаме на кандидат осиновителни и приемни семейства като използваме най-нови методи и технологии. В нашата Детска къща предоставяме временна грижа за деца от 0 до 3 г., лишени от родителска грижа. Развиваме още много други дейности, в подкрепа на децата и семействата в риск, които продължаваме успешно да прилагаме дори сега в условията на извънредно положение, като използваме различни дистанционни и он-лайн канали.

Ако искате да станете, част от нашият динамичен и сплотен екип, посетете www.detebg.org и ще получите отговори на всички въпроси, свързани с възможностите за Вашето кариерно развитие във Фондацията.

Очакваме Ви!