ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Петнадесетото издание на „Национални дни на кариерата - Добра Кариера, Добър Живот“ – стартира на 15 март в гр. София
Днес в Национален пресклуб на БТА бе проведена пресконференция по повод предстоящия форум за студентски стаж и кариера „Национални дни на кариерата - Добра Кариера, Добър Живот“ 2016. За откриването му и за тазгодишното издание разказаха организаторите на събитието – Светлозар Петров, Управител на JobTiger и Нели Ангелова, Бизнес Мениджър Кулинарни продукти и Корпоративни Връзки в Нестле България - генерален спонсор на форума за тринадесета поредна година.

Най-голямото кариерно събитие в страната ще се проведе в седем града – София, Варна, Русе, Велико Търново, Свищов, Пловдив и Бургас, в периода от 15 март до 6 април. За 15-та поредна година, форумът ще предложи работни и стажантски места на студенти и млади специалисти, които искат да започнат своята кариера в България. Участието на студентите и младите специалисти в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ е безплатно.

По традиция, форумът е придружен от предварителни специализирани обучения под мотото „По пътя на успешната кариерата“. Те се провеждат в различни университети в цялата страна, дни преди откриване на събитието. По време на тези срещи студентите имат възможност да се запознаят в детайли с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, както и да получат ценни съвети за поведението си по време на интервю за работа.

„Национални дни на кариерата“ събират на едно място водещи български и международни компании, сред които eCommera, 60K, GfK Bulgaria, HRS, Ernst & Young, Cargill, Codix Bulgaria, ProCredit Bank Bulgaria, Ipsos, INTEGRATED MICRO-ELECTRONICS BULGARIA, Каолин АД, Benefit Systems, STRABAG, със студенти и млади специалисти.

По време на форума тази година, паралелно с кариерното изложение, ще бъдат проведени и дискусионни панели в градовете София, Варна, Свищов и Пловдив.

Подробна информация за „Национални дни на кариерата– Добра Кариера, Добър Живот“ 2016 може да намерите на: national.careerdays.bg, или от екипа на JobTiger: events@jobtiger.bg, +359 2 49 180 13/22.
 
Интересно от JobTiger.tv
Нестле България: „Хората са най-ценното конкурентно предимство на всяка компания“

На 15 март 2016 г. стартира петнадесетото ежегодно издание на най-големия форум за стаж и кариера в България – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. В изложението ще участва и най-голямата компания за хранителни продукти у нас – Нестле България, която е генерален спонсор и активен партньор за тринадесета поредна година на форума.
Аделина Костова, Мениджър „Човешки ресурси“ на Нестле България, отдели от времето си и застана пред нашата камера. Тя заяви, че хората са най-ценният ресурс на всяка компания и за Нестле е от огромно значение да бъде разпозната като добър работодател. Именно затова и компанията има редица интересни инициативи, както и обширна социална програма за служителите. Не на последно място, г-жа Костова подчерта, че Нестле България има и сериозна социална ангажираност към обществото.

  • HR Industry 2016 – MTAC
  • HP Inc.: „Хората в HP Inc. имат възможност за развитие“
  • Как да изградите успешно CV-то си, ако сте над 50 години и с голям трудов стаж?
  • Какво не трябва да правите в никакъв случай, за да мине интервюто ви за работа успешно?
  • HR Industry 2016 – Trenkwalder
  • 7 трудни въпроса, на които трябва да дадете точните отговори по време на интервю за работа
  • HR Industry 2016 – АПАО
  • Какво да попитате по време на интервю за работа
  • Как да овладеете работата си до съвършенство
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
WEBIT.FESTIVAL EUROPE – paving Europe's digital future!

През април тази година събитието се готви да посрещне над 5 хиляди участници от над 60 държави. Сред тях са и топ 500 Fortune компании, големи брандове, топ политици, създателите на едни от най-иновативните компании, най-интересните стартъпи от цяла Европа....mpanies, Major Brands, Policy Makers, Most Innovative Founders, Scientists and Hottest Startups

Събитието е под патронажа на Президента на България и Кмета на София.
Конференциите, уъркшопите и дискусиите в рамките на фестивала са в три оновни направления – Enterprise (основните събития : Marketing & Innovations Summit, Technology Summit, Dev Summit + Trade expo)
Policy (основни събития в това направление Smart Cities Summit и New Economy Leaders' Summit) и Startups (pitch stage , Investor's day, Startups' expo).

Сред над 150 топ лектори са имената на: Хавиер Перес (Президент на MasterCard Europe), Никълъс Кери (съосновател на Blockchain), Марсин Хейка (Вицепрезидент на Intel Capital), Бенджамин Фейс (Управляващ директор и партньор в Business Solutions на гиганта Google), топ политици и кметове от цяла Европа, създатели на най-големите технологични компании, големи рекламодатели, инвеститори...

Webit.Festival е събитието, което прави София – дигиталната столица на новите пазари! То събира световни лидери, законотворци и предприемачи и отдавна не се асоциира единствено с думи като „digital”, „tech”, “innovations”.

В Marketing&Innovations Summit темите са:
Advertising (Programatic, Mobile, Video, Native), Brand Strategies, Metrix & Data, Mobile, OmniChannel and Personalisation Strategies, Media & Digital Entertainment.

В Tech Summit сред темите са: Digital Transformation, Internet of Everything (Internet of Things,Digital Health,Smart Homes, M2M, Wearables), BigData & CloudSecurity & Privacy, FinTech, Money & Payments, в Dev Summit (Agile&DevOps).

В New Economy Leaders' Summit, дискусиите на топ политици от Европа и България и високо ниво представители на бизнеса са около Cyber Security, Well Being, Ageing, BioTech, Disruptive legislation/Digital Democracy, Boosting EU Entrepreneurial Ecosystem, Digital Transformation.

В Smart Cities Summit се обсъждат: Cities Digital Transformation, Smart Mobility & Transportation, Smart City Hack Demo & Awards, Smart Energy, Smart Administration.
Участниците в изложението със сигурност ще покажат много иновативни продукти и решения, а в Стартъп частта организаторите дават безплатно възможност на над 200 стартиращи компании да се презентират пред инвеститори от цял свят и потенциални бизнес партньори. Кандидатсването е отворено все още на сайта www.webit.bg.
Топ 50 съвета за убедителни преговори от Дерек Арден

Дерек Арден отново e в България!
 
Топ лекторът и автор на бестселъра "Силата да преговраме" с над 25 години опит в преговорите, ще проведе вътрешнофирмено обучение на една от най-реномираните компании в страната, като това ни дава шанс да организираме кратка, 2-часова сесия, на която Дерек Арден ще сподели своите топ 50 съвета за убедителни преговори.
 
Не пропускайте възможността да се срещнете с един от най-опитните лектори и преговарящи с опит на 4 континента!

Запази едно от 40-е места с възможност за бизнес коктейл и подпис на книга лично от Дерек Арден.
 
Дата на срещата - 8-и март
Място: „+Това“
Час - 16:00 - 18:00
Цена на билета: 24 лв. с ДДС

Регистрация за участие тук: https://event.gg/2614-top-50-suveta-za-pregovori-ot-derek-arden

Не пропускайте този шанс, който гарантирам, заслужава отделеното време!