ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Събитието HR Industry 2018 наближава!
На 8 февруари 2018 г. в Интерпред – СТЦ София ще се проведе седмото издание на станалото вече традиция за HR общността изложение HR Industry. В рамките на един ден, събитието ежегодно среща близо 50 компании, предлагащи услуги в сферата на човешките ресурси с над 500 HR мениджъри и управители на български и международни компании.

За първи път изложението се организира в партньорство с Българска асоциация за управление на хора.

По време на изложението присъстващите ще могат да посетят щандовете на десетки компании и организации, опериращи в помощ на HR бизнеса у нас, и да се запознаят в детайли с техните услуги от областите, свързани с привличането, развитието и мотивирането на служителите.

Основен елемент от събитието е и специализираната семинарна програма, по време на която специалисти от компаниите-участници дискутират най-актуалните теми, свързани с дейността на HR професионалистите.

Ако сте компания, чийто продукти и услуги са в сферата на човешките ресурси, това е мястото, където ще можете да се срещнете с правилната аудитория и да докажете, че сте доверен партньор!

Остават броени места за участие, а пълните условия за изложители и типовете пакети могат да бъдат разгледани тук.

HR Industry 2018 се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger в партньорство с Българска асоциация за управление на хора. Организационен партньор е Интерпред – СТЦ София.
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Известен е и последният победител в JT Creative Lab

Проектът JT Creative Lab – Измисли най-добрия сайт за работа, вдъхнови 39 човека, които споделиха своите идеи за всичко, което според тях трябва да притежава най-добрият сайт за работа.

Победителят за първата седмица смята, че е дошло времето, обявите за свободни позиции да бъдат популяризирани във видео формат. По този начин кандидатите за работа имат възможност да се запознаят с екипа и мениджъра, с които потенциално биха работили. Идеята победител от втората седмица долетя директно от Бостън, с предложение мотивационното писмо да бъде изместено от видео скрийнинг, като по този начин за 3-5 минути кандидатите да спестят време в писане на мотивационни писма, а работодателите да оптимизират възможността за успешен подбор. Идеята, събрала най-много гласове през третата седмица от проекта, предлага цялостно „Потребителско пътешествие“ при кандидатстването за работа. Преживяването може да включва видеоматериали, снимки, карта с местонахождението на компанията, както и да се визуализира базова информация за специалиста човешки ресурси, който отговаря за дадената позиция и преглежда автобиографията на въпросния кандидат. Също така, за да бъдат кандидатстващите по-информирани, може да се вгради „статусна система“ която да известява кандидатите, че кандидатурата им е „на изчакване“, „одобрена за интервю“, „неодобрена, защото…“. Тази обратна връзка би била изключително ценна и може чувствително да подобри представянето на кандидата занапред. А идеята победител за последната седмица от проекта e на Орлин Трандов, който сподели полезното си хрумване под оригиналното заглавие "ПРОЗР@ЧНО В BG".

Благодарим на нашите партньори от SoftUni Digital, които предоставиха обучение за всеки от победителите.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
GCDF сертификационен тренинг по кариерно консултиране

Основен фокус на тренинга: Усвояването на умения и знания за оценка на потенциала, силните страни и областите за развитие на служителите, както и умения за консултиране, коучинг и менторинг.

За кого е предназначен сертификационният тренинг: специалисти по човешки ресурси; консултанти и коуч специалисти; мениджъри на екипи и тийм лидери.

Предстоящи издания на тренинга:
Януари - март 2018 г.

За записвания и допълнителна информация, може да се свържете с екипа на JobTiger: e-mail: gcdf@jobtiger.bg, тел. 02/ 4918 019
SEO обучение за начинаещи

На това обучение ще научите:
  • Как работи търсачката на Google;
  • Основни термини използвани в SEO;
  • Как да проучите по какви думи и изрази потребителите търсят в Google;
  • Кои са основните фактори, които взима предвид Google, когато класира сайтове, кои са второстепенните фактори.

Обучението ще се проведе на 20.01.2018 г. (събота) от 10:00 до 19:00 часа.
Изисква предварителна регистрация.


Мястото е зала Лозенец: кв. Лозенец, ул. „Бисер“ 2, близо до НДК и метростанция Европейски съюз.

Такса за участие: 139 лв. (с включен ДДС).

Повече за обучението може да научите тук или от нашият екип:
trainings@jobtiger.bg
02/49 180 19 / 24
+359 882 78 17 65
Продължава регистрацията за кариерните събития през 2018 г., организирани от JobTiger

Нашият отдел „Събития“ за втора поредна година подготви целия си календар кариерни събития за идната година.

Първото събитие в тазгодишният ни календар е седемнадесетото издание на най-мащабното кариерно събитие в страната „Национални дни на кариерата – Добра кариера, добър живот“ 2018. Кариерният форум ще стартира на 13 и 14 март 2018 г. в София, след това ще продължи във Варна на 19 март, Русе – 21 март, Велико Търново – 26 март, Свищов – 29 март, Бургас – 2 април и Пловдив – 4 април. Тази година форматът се обогати с още един град трайно. Включихме Габрово като значим университетски център, заслужаващ справедливо да има свое издание по време на изложението, на 28 март в Технически университет - Габрово. Така общият брой на градовете, в които гастролираме, стана 8.

Петото издание на единствения в България изцяло онлайн кариерен форум - Виртуални дни на кариерата, ще се проведе на 16 май 2018 г.

Есенните събития на JobTiger ще стартират с „Дни на кариерата” в секторите: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг. Форумът ще се проведе в София на 11 октомври 2018 г., в Пловдив на 15 октомври 2018 г и Варна – на 17 октомври 2018 г.

Последното кариерно събитие за годината - „Дни на кариерата”: Икономика, Финанси, Маркетинг, Човешки ресурси и Обслужване на клиенти ще се проведе на 29 ноември 2018 г. в Университета за национално и световно стопанство (УНСС).

Заповядайте и вие – разгледайте календара ни и се възползвайте от преференциалните условия, които ще важат още кратко време.

Повече информация във връзка със събитията, пакетите за участие и начина на регистрация бихте могли да получите от нашия екип:
events@jobtiger.bg
02/49 180 13 / 22
0884 505 609
 
Интересно от JobTiger.tv
Защо се налага преразглеждане на заплатите?

Една от най-често обсъжданите сред работодателите теми през 2017 година, практически във всеки регион и бизнес сектор в България, е недостигът на квалифицирани хора на пазара на труда и съответно свързаните теми за вноса на кадри от чужбина и за увеличението на заплатите.

Действително през годината заетостта продължава да расте и достигна рекордни за страната нива. Съответно се задълбочи липсата на квалифицирани кадри на пазара на труда. Като резултат все по-трудно фирмите намират нужните им хора на пазара на труда и все по-често прибягват до „кражба“ на персонал от други компании.

  • #HRInterview – Боряна Борисова, Senior Recruitment Consultant в HRS Bulgaria
  • 4 малки неща от голямо значение за първата ви работа
  • 6 признака, че сте имали успешно интервю за работа
  • Ако се провалиш в планирането, значи планираш да се провалиш. Нека ти помогнем по пътя към успеха
  • Dynamo Software организира изнесен офис в Коста Рика за най-изявените си служители
  • Technementals Technologies Bulgaria: „Стига човек да е мотивиран и да иска да работи, имаме много необятни възможности“
  • 21 професии, които ще се търсят много до 2026
  • 4ФИНАНС: „Преборваме се с трудните ситуации и винаги продължаваме напред“
  • JobTiger и Open Source University – пътят към иновациите, в полза на търсещите и предлагащите работа