Броени дни остават до Дни на кариерата: ИТ, комуникации и аутсорсинг 2023
Форум Дни на кариерата: ИТ, комуникации и аутсорсинг стартира на 14 октомври в София!

Десетки компании в секторите ИТ, комуникации и аутсорсинг ще се представят с щанд в зала „София Гранд“ на столичния хотел „Маринела“. За първи път в рамките на това събитие ще има и кът на японската икономика: Bulgarian – Japanese Tech Job Fair & Forum. Близо 15 японски компании ще присъстват в търсене на ИТ таланти. Повечето от тях са работодатели без представителство в България. Инициативата се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger заради опита и традициите в провеждането на кариерни събития с доказан ефект и съвместно с Mynavi Corporation и Министерство на икономиката на Япония (Japanese Ministry of Economy, Trade and Industry (METI)).

Международното присъствие е подкрепено и от златния спонсор на събитието - ABA – Work in Austria – държавна агенция на Република Австрия, пряко подчинена на Федералното министерство на труда и икономиката.

Във форума ще се включат още компании като MMDSmart, GeoWealth Development Bulgaria, GlobalFoundries, OSI, SEEBURGER.

Тазгодишното издание на специализирания кариерен форум Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг ще посрещне 100 топ компании изложители, които ще търсят новите си служители, и ще очаква близо 2 500 посетители, готови да се представят на бъдещия си работодател. За поредна година събитието ще се проведе на живо в четири академични града – София, Пловдив, Варна и Габрово.

След огромния успех на съботните кариерни събития през пролетта три от събитията, а именно в София, Пловдив и Варна, ще се проведат в събота. Това е нова крачка в помощ на търсещите работа и нови кариерни възможности, като този път всички специалисти с трудов опит, които имат желание, могат да потърсят ново кариерно бъдеще за себе си. Събитието е мост между бизнеса и образованието и специалистите с малко опит и дори тези без опит са добре дошли. Фирмите изложители имат какво да предложат на посетителите от различните групи.

Регистрациите за работодатели са все още отворени!

Посетителите ще имат достъп след безплатна предварителна регистрация тук.

Събитието се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger.

Златен спонсор на събитието е ABA – Work in Austria.

Бронзови спонсори на събитието: StrypesSiemensinterop.io
 
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Всички събития на JobTiger през 2024 са на преференциална цена до края на годината

Планирането на бюджетите и активностите са предизвикателство за бизнеса. Икономическата ситуация в страната и света се променя динамично и 2024-та година може да се окаже особено турбулентна в това отношение.

Тази година решихме да предложим максимално удобство за компаниите, които се стараят да планират отрано и обявихме календара на JobTiger за 2024-та още в края на летния сезон.

За всички вас потвърдихме датите и локациите на събитията от календара на JobTiger през 2024-та година:

HR Industry – 8 февруари, Интерпред – СТЦ;

Национални дни на кариерата:
 • София – 6 април – Гранд Хотел Милениум;
 • Велико Търново – 9 април - Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”;
 • Габрово – 11 април - Технически университет;
 • Варна – 13 април - Хотел-галерия „Графит“;
 • Пловдив – 13 април - Пловдивски Панаир, Конгресен Център;
 • Русе – 16 април - Русенски университет „Ангел Кънчев“.
HR Weekend – очаквайте през месец юни;

Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг:
 • София – 12 октомври - Хотел „Маринела“;
 • Габрово – 17 октомври - Технически университет;
 • Пловдив – 19 октомври - Пловдивски Панаир, Конгресен Център;
 • Варна – 19 октомври - Хотел-галерия „Графит“.
Дни на кариерата – Икономика, Финанси, Маркетинг, Човешки ресурси и Обслужване на клиенти – 19 ноември - София – УНСС

Предложение от JobTiger:

През годините се убедихме, че комбинирането на offline и online активности за комуникация на работодателската марка дава отлични резултати. Затова ви даваме възможност да закупите участия в събитията на JobTiger в комбинация с Employer Branding профил на JobTiger.bg за една календарна година на цените от 2023-та година.

Условия за JobTiger Супер ранно записване:
 • Кампанията за записване за участие в събитията за 2024-та на цени с 15% отстъпка ще продължи до 31 декември 2023-та;
 • Отстъпката е валидна, в случай че направите регистрация и плащане до 31 декември 2023 г.
   
За повече информация може да се свържете с нас:

T: +359 882 364 456
+359 884 070 906
+359 884 505 609
+359 882 406 773
E: events@jobtiger.bg
 
Продължават записванията за Дни на кариерата: икономика, финанси, маркетинг, човешки ресурси и обслужване на клиенти - в УНСС

Продължават регистрациите за участие на компании работодатели в кариерните събития през есента Дни на кариерата: икономика, финанси, маркетинг, човешки ресурси и обслужване на клиенти - в УНСС през ноември. Близо 80% от местата за събитието вече са заети.

Не пропускайте възможността да станете част от топ компаниите, решили да скъсят дистанцията с кандидатите и да се презентират като активен и отговорен работодател!
 
Национална студентска кариерна борса по Химични технологии и химически науки в Интерпред – Световен търговски център, София

Национална студентска кариерна борса по Химични технологии и химически науки ще се проведе в Интерпред – Световен търговски център, София, бул. Драган Цанков 36.

Събитието е безплатно за студенти и работодатели и се организира като част от изпълнение на проект BG05M2OP001-2.016-0013, "Модернизация, дигитализация и интернационализация на обучението в Химикотехнологичен и металургичен университет" по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж". Обща стойност на проекта 1 629 276 лв., от които 1384 884.60 лв. европейско, 244 391.40 лв. национално съфинансиране.

В събитието ще участват студенти на Химикотехнологичен и металургичен университет, Югозападен Университет „Неофит Рилски“ и Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Бургас.

Организатори на събитието са ХТМУ и консорциум Кариерни събития в химичните технологии (Джобтайгър ООД и Фондация на бизнеса за образованието).
 
Национален фестивал на студентите по направления 5.10. Химични технологии и 4.2. Химически науки в Интерпред

Национален фестивал на студентите по направления 5.10. Химични технологии и 4.2. Химически науки ще се проведе на 12.10.23 г. в Интерпред – Световен търговски център, София, бул. Драган Цанков 36.

Събитието е безплатно за студенти и работодатели и се организира като част от изпълнение на проект BG05M2OP001-2.016-0013, „Модернизация, дигитализация и интернационализация на обучението в Химикотехнологичен и металургичен университет“ по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“. Обща стойност на проекта 1 629 276 лв., от които 1384 884.60 лв. европейско, 244 391.40 лв. национално съфинансиране.

В събитието ще участват студенти на Химикотехнологичен и металургичен университет, Югозападен Университет „Неофит Рилски“ и Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Бургас.

Организатори на събитието са ХТМУ и консорциум Кариерни събития в химичните технологии (Джобтайгър ООД и Фондация на бизнеса за образованието).
 
Състезание "Хакатон" за студенти от ХТМУ

Състезание "Хакатон" за студентите на Химикотехнологичен и металургичен университет ще се проведе на 31.10.23 г. в ХТМУ.

Събитието е безплатно за студенти и работодатели и се организира като част от изпълнение на проект BG05M2OP001-2.016-0030-С01, "Модернизация на образователните решения за кръгова икономика, стратегически инфраструктури и производства", финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от ЕС чрез европейските структурни и инвестиционни фондове.

Организатори на събитието са ХТМУ и консорциум Кариерни събития в химичните технологии (Джобтайгър ООД и Фондация на бизнеса за образованието).

За въпроси и записвания се свържете с екипа на JobTiger:
events@jobtiger.bg
+359 2 4918022, 0884505609
 
Форумът за иновации Innovation Explorer 2024 дава специален код за отстъпка за читателите на бюлетина на JobTiger

Ако искате да станете част от една футуристична разхода в света на миналото, настоящето и бъдещето на България в сферата на иновацииите, запазете своето място с код за отстъпка от 20% от цената за ранна регистрация IXPARTNER24.

На 22.02.2024 г. в София Тех Парк форумът за иновации Innovation Explorer 2024 ще бъде по следите на изгубеното време в България и времето с което изоставаме от света и ни е все по-трудно да наваксаме. Каним ви да видим как с екип от велики световни умове като проф. Джефри Пфефър от Станфорд, проф. Сохаил Инайятулах от Юнеско, д-р Дейвид Борн от Центъра на бъдещето "Институт Роланд Бергер”, Селин Каптана от 500 Emerging Europe и мн. др. можем да поправим неучастието на България в бъдещето на света.

Купете билет с цена за ранна регистрация и отстъпка до края на годината на www.innovationexplorer.bg

Форумът за иновации Innovation Explorer се реализира с генералната подкрепа на УниКредит Булбанк, Виваком, Аурубис, Кауфланд, Лукойл, Сап Лабс България и с институционалната подкрепа на Българска фондова борса и Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. JobTiger е генерален медия партньор.
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Светлозар Петров – панелист в Forbes HR & Employer Branding Forum & Awards

Щастливи сме да споделим, че управителят ни Светлозар Петров бе част от дискусиите по най-горещите теми в сферата на човешките ресурси и работодателската марка по време на конферентната част на Forbes HR & Employer Branding Forum & Awards.

Първите награди на Forbes HR & Employer Branding Forum & Awards вече са факт. Честито на победителите! Благодарим за доверието ние да изготвим методологията на конкурса. Горди сме, че управителят ни бе част от експертното жури, което отличи най-добрите компании и практики в осем различни HR категории.

Вижте победителите тук.
 
JobTiger Recruitment с участие във Висше транспортно училище Тодор Каблешков

Радваме се да споделим, че Калина Ламбова от екипа нa JobTiger Recruitment се включи в практическо упражнение на тема „Предизвикателствата при провеждане на интервю за работа“ във Висше транспортно училище Тодор Каблешков.

Както винаги за нас беше удоволствие да споделим опит и добри практики. Благодарим на кариерния център на ВТУ за поканата, както и на студентите, които с активното си участие и въпроси помогнаха за приятната атмосфера и интересната дискусия.
 
Кариерната борса в Бургаски свободен университет премина успешно

Бургаски свободен университет и JobTiger организираха Кариерна борса за студенти на 06 октомври 2023 г.

Събитието бе безплатно за студенти и работодатели и се организира като част от изпълнение на Проект BG05M2OP001-2.016-0004-C01 „Икономическото образование в България 2030“.

Организатори на събитието са Бургаски свободен университет и JobTiger.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Обявите в сектор „Търговия и продажби“ вече представляват 1/4 от предложенията за работа в страната

След като през м. август наблюдавахме активизиране на предлагането на работа, през м. септември то се запазва почти на същото ниво.

На годишна база продължаваме да наблюдаваме по-малко предложения. Обявите са с 3600 по-малко (-7%) спрямо м. септември 2022 г., като това се дължи основно на по-малкия им брой в сектор „ИТ“.

Вижте повече в месечния анализ на JobTiger тук.
 
Възможностите за разгласа на обяви, публикувани в JobTiger.bg, се увеличават

Намирането и задържането на квалифицирани служители е все по-голямо предизвикателство. Но с правилния инструмент това е преодолимо.

За да бъде още по-полезен на своите клиенти, JobTiger.bg отскоро дава възможност за спонсориране на брандирана обява в установения социален канал на JobTiger във Facebook.

Услугата предлага възможност за по-голяма разгласа на обявената свободна позиция, като достига до допълнителна аудитория от повече от 10 000 души.

За повече информация не се колебайте да ни потърсите на 02/49 180 10 или на office@jobtiger.bg
 
Employer Branding профил на JobTiger.bg

Предлагаме на вниманието ви една възможност за позициониране - онлайн инструмента за комуникация на работодателската марка – Employer branding profile в JobTiger.bg. Отличете се в дигиталното пространство и презентирайте за кандидатите пълната структурирана информация за компанията си в JobTiger.bg – независим и авторитетен канал за комуникация. Вижте повече за услугата и допълнителните ползи, които предлага, на тази страница.
 

ОТ БЛОГА НА JOBTIGER RECRUITMENT
  • Кой е най-добрият служител?
  • 10 полезни умения, които всеки Recruitment Leader трябва да владее
ОТ HR INDUSTRY
  • 12 години „Нов дом 1“ – Стартира национална кампания за насърчаване на раждаемостта и демографския прираст!
  • Как с енергийните общности можем да постигнем енергийна независимост?
  • Защо обучението по здраве и безопасност има значение за вашия бизнес?
  • Съхранение и защита на личните данни в електронното трудово досие
ОТ STARTUP PSYCHOLOGY
  • Как се промени финансирането на стартъпи през годините
  • Организационна култура в стартъп