Близо 8000 кандидати за стаж и работа участваха в Национални дни на кариерата 2023
Най-големият кариерен форум на България приключи със 7 успешно проведени събития – на живо и онлайн. Повече от 130 бяха топ работодателите, които се срещнаха с най-мотивираните студенти и млади специалисти у нас.

Керванът на 22-те ежегодни Национални дни на кариерата премина през градовете: София, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Варна и Русе между 1 и 11 април. Освен срещите на живо, на 5 април се проведе и виртуален ден на кариерата – достъпен от всички краища на света за търсещите нова професионална реализация – чрез платформата Brazen Technologies, считана за най-добрата технологична възможност за организиране на кариерни събития глобално.

Представителите на повече от 130 водещи български и международни компании, опериращи в различни отрасли, успяха да се запознаят лично с близо 8000 мотивирани кандидати за стаж и работа от цялата страна. Очаква се през следващите няколко месеца стотици млади хора да сбъднат мечтите си и да станат част от екипа на желан от тях работодател.


JobTiger и този път впечатли с пионерския си дух

Национални дни на кариерата е първото събитие от този род у нас, а тази година беше неговото 22-ро издание. Макар и организацията му да почива на изпитани традиции и много натрупан опит, за пореден път екипът на JobTiger доказа и че има нюх за нововъведения, които дават отличен резултат. Една от добрите идеи, която получи дебют тази година в рамките на форума, е провеждането на съботни събития. Такива се случиха в София, Пловдив и Варна и се доказаха като чудесен шанс за наети млади хора също да се включат в срещите с работодателите и да потърсят по-добра професионална реализация. Така, представителите на фирмите можеха да избират сред кандидати с разнообразни знания, умения и стаж.

За пръв път на Национални дни на кариерата 2023 имаше възможност и за дигитален обмен на данни между търсещите и предлагащите работа. Споделянето на профил, автобиография или портфолио ставаше само с QR код, благодарение на иновацията ScanFactor.

Приятна новост бе и сътрудничеството с радио ENERGY, което излъчваше на живо от хотел Маринела, София, на 1 април. Участници във форума се включваха от събитието, за да споделят впечатления и да поискат да чуят любима песен. Много работодатели взеха микрофона и обясниха какви хора търсят за екипите си и насърчиха слушателите на радиото да дойдат и да се запознаят с тях на място.

Ако сте пропуснали да разгледате снимки от изданието, можете да ги видите тук.


Есента отново ще е време за сбъдване на кариерни мечти!

Екипът на JobTiger вече усилено работи по подготовката на следващите срещи между търсещите и предлагащите работа у нас. Предстоят:

Златен спонсор на събитието е ABA – Work in Austria, а бронзов спонсор е Софийска вода АД.

Партньори на Национални дни на кариерата са Тракия Икономическа Зона, Национален борд по туризъм, НАПОО, Столична община, Технически университет – Габрово, Русенски университет „Ангел Кънчев“, Областна управа гр. Русе, JobTiger.tv, HRIndustry.bg.

С подкрепата на Baristo, Таткова градина, Аз мога тук и сега, ISIC България, 9 Academy, AIBEST, BESCO, сп. Мениджър, b2b Media, lider.bg, pixelmedia, uchi.bg, Кариери, Международна награда на херцога на Единбург, Eventiplier, Kaldata, AIESEC, Advent Group, HR manager, MyJob, сп. BGlobal, сп. ENTERPRISE, Legion Run, Gustomedia, Innovation Starter, Innovation Explorer, careertv, MySofia.bg, Aspasia.

За организатора и събитието:

JobTiger e компания за комплексни HR услуги и организира „Национални дни на кариерата“ вече 22 години в продължение на мисията си да създава стойност за хората, търсещи работа, бизнеса и обществото.
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Запазете датите 18 и 19 май за 28-ото издание на HR Weekend!

След миналогодишното успешно издание в гр. Трявна нямаме търпение да обявим, че 28-ият HR Weekend ще се проведе на 18 и 19 май 2023 г. в Парк хотел “Кюстендил”.

Радваме се да Ви съобщим, че вече можем да Ви представим и пълната програма с темите и нейните модератори:
 • HR в криза - модератор: Миглена Узунова – Цекова, Старши директор „Човешки ресурси“ и член на Лидерския екип на А1 България;
 • Мотивация, ангажираност и задържане при хибриден модел на работа - модератор: Tony McMurray FCMA CGMA, Managing director Ingram Micro Bulgaria;
 • Възнаграждения и придобивки – тенденции, предизвикателства и източници на информация - модератори: Христо Стоянов, Стоян Ганев, Audit Advice Associates и Стела Юлзари - Мърсър консултант – България, Marsh.
   
HR Weekend е традиционна конференция на HR общността, по време на която HR специалистите имат възможност да дискутират практически проблеми от сферата. Провежда се в два дни по предварително обявена програма.

Регистрацията е отворена на сайта на събитието!
Кариерна борса в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" Бургас

Университет "Проф. д-р Асен Златаров" Бургас организира Кариерна борса за студенти от професионално направление Химични технологии на 20.04.2023 г. от 10 часа.

Събитието е безплатно за студенти и работодатели и се организира като част от изпълнение на проект BG05M2OP001-2.016-0013, "Модернизация, дигитализация и интернационализация на обучението в Химикотехнологичен и металургичен университет" по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж". Обща стойност на проекта 1 629 276 лв., от които 1384 884.60 лв. европейско, 244 391.40 лв. национално съфинансиране.

Организатори на събитието са Университет "Проф. д-р Асен Златаров" Бургас и консорциум Кариерни събития в химичните технологии (Джобтайгър ООД и Фондация на бизнеса за образованието).

За повече информация и записвания: events@jobtiger.bg, 0884505609
 
Форум по предприемачество на 21.04.2023 в Бургаски Университет "Проф. д-р Асен Златаров"

Имаме удоволствието да ви поканим на форум по предприемачество на 21.04.2023 в Бургаски Университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Събитието се организира като част от изпълнение на проект BG05M2OP001-2.016-0013, "Модернизация, дигитализация и интернационализация на обучението в Химикотехнологичен и металургичен университет" по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж". Обща стойност на проекта 1 629 276 лв., от които 1384 884.60 лв. европейско, 244 391.40 лв. национално съфинансиране.

Организатори на събитието са Университет "Проф. д-р Асен Златаров" Бургас и консорциум Кариерни събития в химичните технологии (Джобтайгър ООД и Фондация на бизнеса за образованието).

За въпроси и записвания се свържете с екипа на JobTiger: events@jobtiger.bg; +359 2 4918022; 0884505609.
Талантливи ученици от цяла България ще се състезават в многоезичие

От 28 до 30 април в малкото планинско градче Девин ще се проведе престижното Национално състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения „Аз мога – тук и сега“. Състезанието е съвместна инициатива на Американски университет в България, РУО-Смолян и Сдружение с нестопанска цел „Аз мога – тук и сега“ с подкрепата на JobTiger, Мусала Софт и Адвокатско дружество „Димитрова, Стайкова и Партньори“.

Учениците от 7 до 12 клас, които имат желание да проверят своите знания на английски, френски, италиански, испански и немски език, ще имат възможност да се съревновават в конкурентна среда. Състезанието е чудесна възможност за участниците, освен да покажат своите езикови умения, то и да се срещнат и обменят опит със свои връстници от други училища.

Таксата за правоучастие е безплатна, което дава възможност на всеки желаещ ученик да се включи в състезанието. Всички материали, както и лекции/дискусии и т.н. са абсолютно безплатни. Единственото условие е да осигурите за собствена сметка транспорт и настаняване в град Девин по време на състезанието от 28 до 30 април.

Регистрацията е отворена до 8 април от тук.
Forbes HR & Employer Branding Awards

Все повече български компании срещат предизвикателства в работната среда, породени от бурното развитие на местния бизнес и намаляващия брой свободни квалифицирани кадри. Битката за таланти става по-оспорвана, а очакванията на кандидатите за работа – по-завишени. Тези тенденции превръщат човешките ресурси и работодателския имидж в ключов приоритет за бизнеса.

Forbes HR & Employer Branding Awards насочват прожекторите към най-успешните HR експерти в България – онези, които не само следват най-нашумелите глобални практики, а участват в тяхното създаване и постоянно търсят работещи решения.

Талантът триумфира на сцената на HR & Employer Branding Awards, където ще бъдат отличени най-добрите HR професионалисти, които да служат за пример и вдъхновение.

Всяка българска компания може да кандидатства за награда в една или повече от следните категории:

 • HR Директор
 • Развитие на служители
 • Въвеждане на служители
 • Привличане на таланти
 • Ангажиране на служители
 • Технологична HR иновация
 • Иновативна среда
 • Работодателски имидж
   
Кандидатстването в конкурса за всяка от категория се извършва само онлайн от 20 март до 15 май чрез сайта на Forbes България.
Кариерна Борса в ХТМУ

Химикотехнологичен и металургичен университет организира Кариерна борса за студенти от професионално направление Химични технологии на 27.04.2023 г.

Събитието е безплатно за студенти и работодатели и се организира като част от изпълнение на проект BG05M2OP001-2.016-0013, "Модернизация, дигитализация и интернационализация на обучението в Химикотехнологичен и металургичен университет" по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж". Обща стойност на проекта 1 629 276 лв., от които 1384 884.60 лв. европейско, 244 391.40 лв. национално съфинансиране.

Организатори на събитието са ХТМУ и консорциум Кариерни събития в химичните технологии (Джобтайгър ООД и Фондация на бизнеса за образованието).

За повече информация и записвания: events@jobtiger.bg, 0884505609
 
Грижа за психичното здраве на работното място

Фондация на бизнеса за образованието организира двудневно обучение за HR специалисти, мениджъри и кариерни консултанти на тема „Грижа за психичното здраве на работното място“, което ще се проведе присъствено в София на 27-28 април 2023 г.

В рамките на двудневното обучение „Грижа за психичното здраве на работното място”:
 • Ще повишим познанията си в областта на психичното здраве;
 • Ще осъзнаем силата на стигмата в тази област;
 • Ще развием умения за разпознаване на симптоми и сигнали за предизвикателства в областта на психичното здраве;
 • Ще развием практически умения за оказване на първа помощ, подкрепа, насочване и грижа към хора с предизвикателства в областта на психичното здраве;
 • Ще изследваме собствените си нагласи и възприятия към психичното здраве;
 • Ще повишим знанията и уменията си за създаване и поддържане на позитивна и толерантна работна среда.

  Програмата съчетава различни методи на обучение – презентации, групови дейности, практически упражнения и дискусии.

  Водещ: Наталия Николова – психолог и обучител с богата специализация и практика в сферата на личностното развитие, кариерно консултиране и човешките ресурси.

  Запишете се за участие тук до 10 април.
Business Lady Excellence 2023 събира под един покрив най-успешните жени бизнес лидери в Европа

Над 30 от най-успешните жени бизнеси лидери от цяла Европа ще пристигнат в България, за да се включат в Глобалната конференция Business Lady Excellence. Най-голямото международно събитие за жени в бизнеса е под патронажа на вицепрезидента на Република България - Илияна Йотова и ще се проведе на 25-ти и 26-ти април в Grand Hotel Millennium.

Мащабното събитие е първото по рода си на територията на Балканите и има за цел да даде уникалната възможност на българския бизнес да се докосне, обмени опит и получи безценни съвети от световно известни професионалисти и вдъхновяващи лектори.

Комуникационният мениджър на Майкрософт за Европа, председателят на Европейската асоциация на жените лидери и част от ТОП 50 на най-вдъхновяващите личности за 2022, маркетинг лидери и част от топ 20 на най-успешните жени в Софтуера и топ 10 на най-влиятелни жени в технологиите за 2021 са само малка част от вдъхновяващите дами, които ще „издадат“ своите тайни за лидерството и успехите в бизнеса.

Детайли за събитието и пълната програма с лекторите може да видите тук.
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Кариерната борса в Бургаски свободен университет премина успешно

Кариерната борса за студенти, организирана от Бургаски свободен университет и JobTiger се проведе на 5 април 2023 г. 19 компании се срещнаха със студентите от университета.

Водещи компании от региона и страната представиха пред студентите и младите специалисти на БСУ възможности за кариерно развитие в България. Представителите на фирми, банки и финансови институции презентираха основна информация за своите компании, както и перспективите пред бизнеса в съответната сфера.

Събитието бе безплатно за студенти и работодатели и бе организирано като част от изпълнение на Проект BG05M2OP001-2.016-0030-C01 „Модернизация на образователните решения за кръгова икономика, стратегически инфраструктури и производства (МИKС-ИП)“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Организатори на събитието са Бургаски свободен университет и JobTiger.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
В края на м. март отчитаме почти 52 000 предложения за работа в страната

Броят на обявите е нараснал с 11% спрямо предходния месец февруари. На годишна база предложенията са с 1200 по-малко (-1%) в сравнение с м. март 2022г.

Eдинствено предложенията в сектор „ИТ“ продължават да намаляват.

Разберете повече в месечния ни анализ на обявите!
 
ОТ HR INDUSTRY
  • Как да идентифицираме рисковете на работното място?
  • Автоматизация на бизнес процеси
ОТ STARTUP PSYCHOLOGY
  • Инвестиране във вашия стартъп – мисията възможна
  • Топ 5 уроци на предприемачеството