ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Приказка за Тигъра и Наградата
Имало едно време….

Така започват приказките. Така искаме да започнем и ние, тъй като вярваме че това, което ние от JobTiger пишем заедно с „Международната награда на херцога на Единбург – България“ е една от онези приказни истории, в които има само положителни герои, много вдъхновение, принцове, приключения, а краят (поне този до днешна дата) е повече от положителен!

И така… Имало едно време една Награда, за която почти никой не бил чувал в България, и един Тигър със супер сили!

Тигърът бил силен, популярен, много полезен за огромна част от хората в страната, в която живеел. Имал приятели и често помагал на различни царства (разбирайте компании) да намерят правилните хора, организирал различни и много полезни Панаири (наричали ги кариерни форуми и изложения), за да спомага на пазарите и живущите в кралствата.

Веднъж, не отдавана, било е есента на 2013 г., Тигърът срещнал една програма за личностно развитие на младежи на възраст 14-24. Името ú било „Международна награда на херцога на Единбург – България“, но на кратко и викали „Наградата“. Тя идвала от далечното Британско кралство, но се оказало, че имала братя и сестри (разбирайте разпространена била) в над 144 кралства по целия свят. Какво представлява Наградата не било лесно да се разбере. Както обикновено се случва във приказка, тази героиня била с много цветен облик, приключенски дух, умеела доста и различни неща и помагала (доброволствала) на хората около себе си. В нея всеки младеж си поставя лични цели в 4 основни направления: доброволчество, физическа активност, умения и приключенско пътуване. Имайки лична цел и бидейки постоянен в делата си, всеки участник в нея се преобразявал в отговорен, целеустремен, съпричастен и щастлив младеж, който знае, че всичко зависи от самия него и не са му нужни нито вълшебна лампа, нито джин на желанията, за да сбъдва мечтите си.

Наградата била нова в кралството на Тигъра. Непозната, различна и... като нищо до сега. Нямала дом, нито последователи в кралството. Но тя обикаляла често земите на Тигъра и търсела подкрепа. Чукала тук и там, пред различни дворци и палати. Чул Тигърът, че има нещо ново и различно в кралството. А той обичал новостите и предизвикателствата. Вярвал, че всяко ново нещо има нужда от подкрепа. Срещнал се с Наградата и заедно разбрали, че това, което правят до голяма степен е адресирано към една и съща социална и вълшебна цел – да направят света едно по-добро и красиво място за живот.

И както става в приказките, Тигърът поканил Наградата да заживеят заедно в прекрасния замък, намиращ се близо до топлите чешми и големия пазар (Халите).

Наградата се настанила в замъка и била изключително щастлива, че може да споделя с Тигъра и семейството му слънчеви дни и прекрасни дъждовни вечери. Освен че Наградата намерила дом за себе си, в него открила и много топлина, прекрасна светлина и не малко приятели и последователи, в лицето на многобройното Тигърско семейство.
Освен това, Тигърът канел Наградата на всички празненства и панаири (разбирайте форуми и изложения), за да може тя да се запознае с все повече младежи и да им помогне и те да се потопят в магията на самоусъвършенстването и претворяването.

Наградата пораствала с всеки изминал ден. Днес тя е изключително щастлива, че повече от 140 младежи от цялото царство са се запознали с нея, и вече над 24 училища и организации са се включили в инициативата!

Един от тези 140 младежи се казва Мартин. Той е от недалечното кралство, наречено Горна Оряховица. Той се запознава с Наградата в края на 2014 г. и решава да направи своя собствена програма за развитие, като си поставя следните цели:
- В направлението Физическа Активност: да може да се качи до върха на местността „Камъка“ с колело, като с това да подобри и физическата си форма. - В направлението Умения, Мартин има за цел да организира курс за начинаещи за работа с Wordpress CMS, както и да разучи Adobe Muse.
- В Доброволчеството Мартин иска да организира, участва и осигури логистичната подкрепа на 5 училищни или общности благотворителни кампании!

През шестият месец на годината 2015, заедно с още петима свои сподвижници, Мартин преживя и едно много вълнуващо и зелено приключенско пътуване. И така, Мартин постигна своите лични цели в 4-те направления на Наградата и скоро, когато зимата ни навести, ще бъде удостоен с орден за Храброст и ще стане един от първите носители на Международната награда на Херцога на Единбург в България!

И няма да е само той, защото хубавите неща в Наградата никога не са сами и по едно! А с приятел като Тигъра, те стават дори още по-големи и силни (това заради супер силите на Тигъра).

Не… това не е краят на приказката, понеже такъв ние не мислим че ще има :).

Тигърът и Наградата са неразделно свързани и приятели за вечни времена! И да, Тигърът ще продължава да помага на Наградата, за да е възможно и тя да помага на всички млади хора на възраст 14-24 в цяла България! А защо не и извън нея ;).

Научете повече за Наградата и вижте и защо трябва да гласувате за нея: www.metro.bg/public/bg/Home/zvezdite/vsichki-storii
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Организирането на различни събития съпътства дейността на JobTiger още от създаването на компанията.
С над 14 години практика в сферата на човешките ресурси и други дейности, свързани с пазара на труда в България, ние имаме увереността, че можем да отговорим на широк кръг нужди и очаквания. Затова Ви каним да разгледате и да се включите в нашите
предстоящи есенни събития:
ТОП ИКТ Работодател 2015 -
Кръгла маса и обявяване на класирането


Резултатите от петото издание на проучването „Топ ИКТ Работодател“ и класацията на най-предпочитаните работодатели от ИКТ сектора в България за 2015 г. ще бъдат обявени на 13 октомври 2015 г.

„Дни на кариерата” в секторите: ИТ, Телекомуникации и Business process outsourcing (BPO)

Единственият специализиран форум в България, който среща студентите, които искат да се развиват в секторите IT, Телекомуникации и BPO, с водещи компании-работодатели, които предлагат възможности за кариерно развитие в тази област ще се проведе за шести път на 14 октомври 2015 г.

„Дни на кариерата“ в сектори: Икономика | Финанси | Човешки ресурси | Маркетинг | Обслужване на клиенти

Шестото издание на „Дни на кариерата“ в сектори: Икономика | Финанси | Човешки ресурси | Маркетинг | Обслужване на клиенти ще се проведе през месец декември 2015 г.

 
Интересно от JobTiger.tv
Как да повишим производителността на труда в България (видео)

Ниската производителност на труда в България винаги е била посочвана сред основните причини за по-ниското ниво на доходи в страната, спрямо останалата част от ЕС. Ще чуете различни мнения по темата, но производителността в крайна сметка не се измерва с това колко часове работите и какво количество произвеждате, а с добавената стойност, която носи продуктът на вашия труд.

Ръстът на реалния БВП на България от 2000 г. насам е сред най-силните в Европейския съюз. Между 2000 и 2013 г. България отбелязва средногодишен реален растеж от 6,1% на глава от населението в паритет на покупателната способност (ППС) – темп, надминат само от балтийските държави и Румъния, но и значително над средното за Европа ниво от 2,4% и средното за региона ниво от 5,3%. В същото време обаче ръстът на производителността остава нисък, което възпрепятства по-бързото икономическо развитие на страната и повишаването на просперитета на населението, се казва в доклад на Световната банка, посветен на производителността в България и тенденциите, свързани с нея.

  • Convergys стартира безплатното техническо училище
  • Кампанията „eSkills for Jobs” дава възможност за безплатно IT обучение
  • Интелектуалният труд предпазва от деменция
  • Как да постигнем най-добрия резултат при второ интервю за работа?
  • Петте неща, които най-много ни пречат в работата
  • Ангелът на добрата автобиография
  • Умения, по-важни от образованието?
  • Тайната на успеха при управлението на времето
  • Най-забележителните професии