ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Събитията на живо отново са актуални! Есенни кариерни дни на JobTiger
Със смекчаването на ограниченията, с които всички живяхме дълги месеци, ние от JobTiger вече нямаме търпение да стартираме кампанията си за есенните ни кариерни събития НА ЖИВО!

Утре предстоят и последните ни Виртуални дни на кариерата за годината. Време е виртуалното събитие да отстъпи сцената на реалните такива!

Повече от щастливи сме, че събитията пак са на дневен ред, и с удоволствие ви информираме, че продължават да текат регистрациите за кариерните ни дни през есента! Запазете датите в календарите си!

Запишете вашата компания и гарантирайте подбора си за есента!
Очакваме ви!
Търсите работа... Поканете работодателите на среща с вас!

30 водещи компании ще търсят хора с различен опит на „Виртуални дни на кариерата“ 2020

Само на седмите „Виртуални дни на кариерата“ – утре, 16 юни от 11 до 17 ч. – можете да сте сигурни, че кандидатурата ви за нова работа ще бъде обсъдена в лична среща с представител на компанията, към която сте се насочили! Събитието ще предложи достъп на търсещите работа до богат спектър от предложения, въпреки кризата на пазара на труда, и то само срещу безплатна предварителна регистрация на https://app.brazenconnect.com/a/jobtiger/e/GW6ez.

Пандемията доведе до масово закриване на работни места и осезаем спад в търсенето на нови кадри за всички отрасли. И младите специалисти, и опитните професионалисти в момента са изправени пред несигурност в кариерен план. И макар лятото обичайно да е сезон за планиране на почивки и пътувания, тази година, вместо това, всеки трети българин умува как да намери нова работа (данните са от изследване на Zaplatomer.bg. – вижте повече тук).

Екипът на JobTiger е готов да съдейства на всички търсещи работа да представят качествата си пред 30 водещи работодатели от цялата страна.

Кои са компаниите, предлагащи работа?
Участие в събитието вече са заявили 30 от водещите работодатели у нас. Това са много повече от 30 свободни позиции, за които в момента има реална нужда от нови кадри. По-добрата новина е, че има оферти за работа в почти всички отрасли: ИТ и аутсорсинг, финанси, производство, търговия и др. Пълният списък на компаниите-участници във „Виртуални дни на кариерата“ 2020 може да откриете на virtual.careerdays.bg

За кого е подходящо участието във „Виртуални дни на кариерата 2020?
Дори и да свързвате кариерните форуми на най-големия организатор на такива събития у нас – JobTiger – с предложения, подходящи основно за млади специалисти или стажанти, „Виртуални дни на кариерата“ 2020 ще ви накара да промените мнението си. Този път компаниите-участници ще предложат позиции, както за хора с малко опит, така и за изявени професионалисти.

Очакваме ви утре на virtual.careerdays.bg.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Най-доброто време за оптимизиране на онлайн присъствието ви е сега - Employer Branding от JobTiger

В тези предизвикателни дни, екипът на JobTiger не спира да търси перспективи, фокусирайки се над възможностите и отправя поглед отвъд настоящата ситуация.

В последните месеци HR общността все повече заговори за важността на изграждането и поддържането на работодателската марка по време на криза. Как да запазим своя корпоративен образ в новата непредвидима реалност? Как да развием работодателския си имидж така, че кризата да се превърне във възможност сега и за в бъдеще да привличаме лоялни партньори, клиенти и качествени служители?

Стабилното корпоративно лице е основен фактор за всички наши потенциални партньори, клиенти и служители, а всички ние сега сме в онлайн пространството.

В тази перспектива с гордост ви представяме единствената по рода си услуга Employer Branding профил.

Employer Branding – профилът на JobTiger.bg е специално разработен за компаниите, уважавани на българския пазар на труда заради грижите им за развитие и просперитет на служителите си, за въвеждане на добри HR, социални и екологични практики.

Вашият Employer Branding – профил има за цел именно да скъси дистанцията, да ви отличи от останалите работодатели, и да ви представи под прожекторите. Той ще отговори на максимален брой въпроси, които си задават търсещите работа, преди да кандидатстват в компанията.

Услугата е активна за цяла календарна година и включва преференциално публикуване на неограничен брой брандирани обяви (с приоритетно показване) напълно безплатно. Брандираните обяви достигат до точните кандидати, и получават допълнително разпространение в различните канали на JobTiger.

Employer Branding услугата е на стойност 2 000 лв без ДДС.

Вижте работодатели, които вече използват услугата като Vivacom, Lidl и Музейко.
Осезаем ръст на обявите за работа през месец май 2020 г.

Публикуваните обяви през месец май са нараснали със 77% спрямо април.

С постепенното възстановяване на икономиката се наблюдава значителен ръст в броя на публикуваните обяви за работа.

Представяме ви обновени данни за растежа на обявите за работа в страната.

Публикуваните обяви през месец май са нараснали със 77% спрямо предходния месец април. Разбира се, все още не можем да говорим за пълно възстановяване – този брой е с 39% по-малък от същия период (м. май) през 2019 г., но темпът, с който нараства броят на обявите, е забележителен.

Цялото изследване на екипа ни може да прочетете на https://www.jobtiger.bg/press/osezaem-rast-na-obyavite-za-rabota-prez-mesets-may-2020-g-672-2
Как да управлявате финансите си, ако сте без работа?

Почти никой вече не прекарва целия си професионален живот на една и съща работа. Работещите са по-активни, пазарът на труда се развива по-динамично, а изискванията към служителите също се променят.

Понякога се случва да останем без работа - независимо дали по наше желание, или не. В Zaplatomer.bg (безплатна услуга от JobTiger.bg за сравняване на заплати на българския пазар) подготвихме няколко практически съвета как да управлявате финансите си, когато нямате нови приходи.

Периодът без активен доход е изпълнен с несигурност и ако искаме да оцелеем финансово, трябва да променим потреблението си и да използваме всички налични възможности.

Цялата статия може да прочетете в Zaplatomer.bg: https://www.zaplatomer.bg/analyses/kak-da-upravljavate-finansite-si-ako-ste-bez-rabota/50628?
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Търсите най-подходящите МВА програми за своята управленска кариера?

Регистрирайте се за онлайн събитието Access MBA, което ще се проведе на 4 юли 2020г. Опознайте водещите международни МВА програми на лични срещи с представители на университети от Белгия, Великобритания, Германия, Испания, САЩ, Франция, Нидерландия, Румъния и други, сред които IESE Business School, WU Executive Academy, IE Business School, AUBG и много други.

Предварителната регистрация е задължителна, а участието – напълно безплатно. На събитието можете да получите информация за GMAT курсове и да подобрите шансовете си за прием и стипендия.

Регистрирайте се тук: https://www.accessmba.com/link/FAl