Записванията за есенния HR Weekend на тема „Времената се менят“ започнаха
Щастливи сме да обявим двадесет и деветото издание на HR Weekend на JobTiger.

Събитието ще се проведе на 25 - 27 септември 2024 г. в Гранд Хотел „Княз Павел“, гр.Павел баня.

Основната тема на традиционната конференция на HR общността тази година е „Времената се менят“. За дискусионната част избрахме най-актуалните теми и казуси в областта на управлението на човешките ресурси.

Предмет на разглеждане и обсъждане по време на HR Weekend 2024 ще бъдат въпроси, свързани с технологичния напредък и предизвикателства, психичното здраве на работното място и съвместната работа на много поколения в съвременния свят.

В края на работните сесии сме предвидили време за networking, както и традиционното за формата мероприятие изненада.

Предстои да обявим модераторите на дискусиите в програмата, а ето и темите:
 • Уникалната за човешката история ситуация, в която пет поколения работят заедно;
 • Diversity and inclusion през призмата на включване на 55+ хората;
 • Психичното здраве и опазването му на работа.
HR Weekend е събитие, предназначено за всички действащи HR специалисти от бизнеса и консултанти в областта. Участниците в него имат възможност не само да се запознаят с най-новите тенденции и практики, но и да обменят опит и идеи с колеги от бранша в неформална обстановка, изпълнена с добро настроение.

Нямаме търпение да се срещнем на живо в Гранд Хотел „Княз Павел“. Каним ви да станете част от един вдъхновяващ есенен HR Weekend и заедно да намерим решения за по-добра работна среда.

Повече подробности за събитието тук.

Регистрация можете да направите тук.
 
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
55 работодатели вече са записани за Дни на кариерата в УНСС! Включете се и вие – с 10% отстъпка до края на месец юни

Разгледайте свободните места за последното в календара на JobTiger за 2024-та година кариерно събитие: Дни на кариерата: Икономика, Финанси, Маркетинг, Човешки ресурси и Обслужване на клиенти, което ще се проведе на 19 ноември във фоайето на УНСС.

Радваме се да споделим, че пет месеца преди провеждането на форума остават само 25 свободни щанда.

Все още може да се възползвате от 10% отстъпка за ранно записване до края на месец юни тук.
Продължават записванията за Дни на кариерата: ИТ, комуникации и аутсорсинг през октомври

И тази година браншовото събитие ще се проведе в четири града през октомври и ще събере на едно място работодателите и търсещите кариерна реализация в секторите ИТ, телекомуникации и аутсорсинг.

Датите и локациите са:
 • София – 12 октомври 2024 г., Хотел „Маринела“;
 • Габрово – 17 октомври 2024 г., Технически университет;
 • Пловдив – 19 октомври 2024 г., Пловдивски Панаир, Конгресен Център;
 • Варна – 22 октомври 2024 г., Хотел-галерия „Графит“.
Защо да се включите точно в това събитие?
 • За да срещнете подходящи попълнения за екипите във вашата компания;
 • За да представите своята работодателска марка пред най-младите на пазара на труда;
 • За да бъдете част от разпознаваем форум с дълга история на провеждане.
За повече информация и регистрации посетете сайта на събитието.

За възможности за спонсорско позициониране вижте тук.

За въпроси:
e: events@jobtiger.bg
t: +359 882 364 456; +359 884 505 609; +359 882 406 773; +359 884 070 906
Webinar на тема: Работна сила на бъдещето: Уменията, които служителите трябва да притежават, и как да ги развиваме

Имаме удоволствието да Ви поканим на безплатен Webinar на тема: Работна сила на бъдещето: Уменията, които служителите трябва да притежават, и как да ги развиваме.

Дата: 09.07.2024 г., 14.00-15.00 часа

Уебинарът е предназначен за професионалисти в сферата на човешките ресурси и има за цел да предостави полезни инструменти и стратегии за развитие на необходимите умения както на настоящите служители, така и на навлизащите в момента на пазара на труда младежи.

Теми:
 • Tенденции, които определят облика на пазара на труда: Обсъждане на глобалните тенденции и технологичните промени, които формират бъдещето на труда. Какви са насоките и възможностите, които Европейската комисия предлага чрез най-голямата си образователна програма Еразъм+;
 • Как ще изглеждат работните места на бъдещето: Прогнози и анализи за промяната на работната среда, новите технологии и ИИ;
 • Умения на бъдещето: Ключови компетенции и умения, необходими за бъдещите работни места;
 • Как да ги развиваме:** Практически подходи и инструменти за развитие на новите умения сред служителите и бъдещата работна сила;
 • Пазарът на труда в България: Специфики и тенденции на българския пазар на труда и как те се вписват в глобалния контекст;
 • Младежка академия за кариера - възможност за бъдещата работната сила: Как модерните автоматизирани инструменти и технологии могат да подпомогнат развитието на уменията.
Регистрирайте се тук.

Присъединете се към нас и научете как да подготвите Вашата организация за бъдещите предизвикателства и възможности на пазара на труда!
Forbes България ще оцени водещите експерти и практики по методология на JobTiger

Forbes HR & Employer Branding Awards са най-важният инструмент на Forbes в България за отличаване на добрите практики в сферата на човешките ресурси и работодателския имидж. Наградите представляват своеобразен отличителен белег на онези компании, за които списъкът със стратегически приоритети започва неизменно от служителите.

Конкурсът дава възможност на бизнеса в България да сподели своите успехи както с най-успешните експерти в сферата, така и със своите потенциални бъдещи служители.

Горди сме да споделим, че JobTiger е създател на методологията за оценка, а управителят ни Светлозар Петров отново ще бъде част от журито.

Вижте повече за конкурса, категориите и как да се включите тук.
10-то юбилейно издание на b2b Media Awards започва от 3 юни

Ранно кандидатстване до 21 юни.

Десетото юбилейно издание на конкурса ще се проведе през месеците юни - юли 2024.

Очакваме най-добрите, най-иновативните и устойчиви компании да покажат своите находчиви програми, проекти и стратегии, гъвкавост, иновативност, грижа за обществото и служителите си в усилията си за преодоляване на трудни обстоятелства и за постигане на високи резултати.

И тази година конкурсът ще отличи най-добрите предприемачи, най-иновативните компании, най-устойчивите програми за employer branding, както и социално отговорни кампании, иновативно мислене, впечатляващи резултати и устояване в предизвикателна бизнес среда.

Журито ще даде своята оценка по критерии като устойчиво и иновативно поведение, оригиналност на идеите и подходите за постигане на успех, ефективност от реализацията, новаторство по отношение и на позиционирането на продуктите, и на услугите, а също и иновативност в начина, по който са били комуникирани.

В конкурса могат да кандидатстват също проекти с образователна насоченост в сферата на бизнеса, както и проекти за подпомагане на различни групи от обществото по време на сменящи се и застъпващи се кризи, CSR и ESG стратегии.

Новите категории за 2024 година са:
 • Технологична / AI иновация на годината;
 • ESG трансформация;
 • Научна иновация;
 • Приобщаване и разнообразие.
Голямата награда тази година ще бъде връчена за Иновация в бизнеса.

Официалната церемония ще се проведе на 12 юли 2024 г., когато класираните на първите места ще получат своите отличия.

Повече информация можете да откриете тук.
Fit Fest във фестивалната зона на Legion Run

Как ви звучи фитнес маратон във фестивалната зона на Legion Run? Точно така - можете да бъдете част от LEGION FITNESS FEST - събитие, предназначено да ни предизвика физически, да ни събере като общност и да ни вдъхнови да водим по-здравословен начин на живот.

Taм ще ви очаква вълнуваща комбинация от фитнес дейности, като Пилатес, ZUMBA® Fitness, Tabata, Functional Training, Recovery и всичко това от едни от най-добрите треньори. Не забравяйте, че целта на този маратон е да се забавлявате и да останете активни, така че не се притеснявайте, ако не сте експерт във всяка дейност. Можете да запазите своето място тук.
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Запознайте се с финалистките на Младежка академия за кариера

Силвия Грудева е студентка в четвърти курс по специалност „Туризъм“ в Икономически университет – Варна. Тя е инициативна и креативна, обича комуникацията и работата с хора, затова е избрала тази сфера. В свободното си време рисува, твори и пътува. Силвия се е включила в Младежка академия за кариера, където е развила ключови умения като решаване на проблеми, устойчивост на стрес, работа с хора и дигитални умения. Академията й е помогнала да усъвършенства личните си и кариерни способности, подчертавайки важността на себепознанието и емоционалната интелигентност.

Вижте разговорa с нея тук.
 

Ирен Велева е студентка по психология в Пловдивския университет, завършила с отличен успех Английската гимназия в Пловдив. Занимавала се е професионално с шахмат и има множество награди и една златна купа. Включила се е в Младежка Академия за кариера заради възможността за личностно и кариерно развитие. Стреми се към непрекъснато развитие, като академията й е помогнала да развие самопознание, устойчивост, критично мислене, решаване на проблеми, комуникация, креативност и лидерство. Най-ценното, което е научила, е да се фокусира върху своите положителни качества. Препоръчва академията заради практическите умения и знания, които предоставя.

Прочетете интервюто с нея тук.
Продължава спадът на предложенията за работа в „ИТ“ сектора

Предложенията за работа през м. май са с около 2000 повече от тези през предходния м. април – това е 4% ръст на месечна база.

Общият брой на предложенията в края на м. май е малко над 50 000, като почти във всички сектори наблюдаваме ръст в броя на обявите.

Единствено изключение прави „ИТ“ секторът, в който наблюдаваме близо 200 предложения по-малко или спад от 6%.

Вижте повече в месечния ни анализ на обявите за месец май.
Пазарът на труда - тенденции и проблеми

"У нас за първото тримесечие на годината регистрираните безработни са с 25 000 повече в сравнение със същия период на миналата година. В северозападния регион ръстът е над 50%, а в югоизточния - около 30 на сто."

Това разказа оперативният директор на Jobtiger Християн Петков, който беше гост на „Добро утро, Европа“.

Какво още сподели за пазара и какви акценти засегна интервюто може да видите туктук.
JobTiger в ефира на Bloomberg TV с коментар за пазара на труда

Последният анализ на JobTiger за пазара на труда и предложенията за работа от края на м. май отново е повод за дискусия. По темата говори Християн Петков, оперативен мениджър в JobTiger, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria, с водеща Роселина Петкова.

Той сподели, че се наблюдава лек ръст на предложенията за работа спрямо предходния месец почти във всички сектори. Единственият сектор, който е със забележим спад, е IT секторът.

Какво още разказа той вижте в интервюто.
Struggling to Build Your Dream Team on a Budget?

You're not alone. Hiring the right talent is a startup's greatest challenge, especially when resources are tight. But what if you could hire exceptional talent without breaking the bank? That's the promise of the practical guide Unicorns DON'T exist: The Playbook for Startups: Hire Smart and on a Budget by Teddy Dimitrova.

Inside, you'll uncover:
 • Accessible Sourcing Tricks: Discover where to find the best candidates and how to reach out to them.
 • Smart Recruitment Processes: Learn how to create and streamline your recruitment process for faster, cost-effective hires.
 • Navigating the Unfamiliar Job Positions: Hands-on tips for hiring in uncharted territory.
This book is your shortcut to success, packed with real-world examples, templates, and workshops to immediately impact your hiring process.

Whether you're a (first-time) founder or a seasoned hiring manager, this essential guide ensures hiring with a limited budget won't hold you back.
 
Трябват ли ви данни за заплати, когато назначавате, обсъждате заплатите във вашата компания или анализирате нови пазари извън България?

В Zaplatomer.bg имате още възможности за лесен 24/7 онлайн достъп до заплати на нови по-интересни цени:
 • Достъп до 20 позиции за 12 месеца в 1 държава и за един потребител от вашата компания
 • Достъп до неограничен брой позиции за 3, 6 или 12 месеца в 2 държави по избор и за неограничен брой потребители от компанията
Методологията ни не изисква от компаниите да предоставят данни, работим с реални позиции, като не е нужно да правите мапинг.

Събираме данни от служители, вместо от кандидати за работа, а нашите потребители работят навсякъде - от малки семейни компании до големи корпорации, в различни индустрии и на различни длъжности.

Ъпдейтваме данните на всяко тримесечие, за да имат клиентите ни достъп до най-новите данни на пазара.

Приложението ни е с интуитивен интерфейс и предлагаме безплатен пробен достъп.

Може да си купите данни за България, но и за повече от 100 различни държави.

Ако не сте сигурни, изпробвайте безплатно за 7 дни Приложението за заплати на Zaplatomer.bg.
JobTiger x Майна Town – Допълнителни възможности за развитие на Employer Branding за клиентите на JobTiger

Националното комикс списание Майна Town и компанията за комплексни HR услуги JobTiger обединяват сили и предлагат уникална възможност за комбиниране на онлайн и офлайн канали за комуникация за всички клиенти на сайта JobTiger.bg през 2024та година.

Списание Майна Town е тримесечно, хартиеното му издание се разпространява национално в големите градове в тираж до 18 000 броя и може да бъде открито в над 700 локации, включващи ресторанти, сладкарници, книжарници, арт студиа, фитнеси и спортни центрове, магазини за био храни и други.

Компаниите имат възможност да включат в списанието своя ПР публикация, допълваща онлайн представянето й. Читателите могат лесно да достигнат до Employer Branding в JobTiger или до всички публикувани от фирмата обяви чрез добавен QR код в публикацията.

JobTiger дава на своите клиенти 10% отстъпка от цената за ПР статия/интервю в специалната рубрика с пренасочване към профила на компанията на JobTiger.bg с всички актуални позиции за периода. Възможностите за позициониране в рубриката на JobTiger и Майна Town можете да разгледате тук.

За компаниите, използващи Employer Branding има специални пакети за отстъпка:
Employer Branding профил + 2 по (1/2) страница (2400 + 2*950) за 4110 лв.
Employer Branding профил + 4 по (1/2) страница (2400 + 4*950) за 5820 лв.

Предложението е валидно за изданията през септември 2024 и декември 2024.

За повече информация се свържете с екипа на JobTiger.
 
Спонсориране на обяви, публикувани в JobTiger.bg, в социалните мрежи

В динамичната бизнес среда намирането и задържането на квалифицирани служители става все по-голямо предизвикателство, на което JobTiger.bg отговаря с новата си възможност за спонсориране на брандирани обяви чрез утвърдената страница на JobTiger във Facebook. Тази услуга позволява по-голяма видимост на свободните позиции, достигайки до допълнителна аудитория от над 10 000 потребители.

За повече информация свържете се с нас на 02/49 180 10 или на office@jobtiger.bg.
Employer Branding профил в JobTiger.bg

Отличете вашата компания в дигиталното пространство с Employer Branding профил в JobTiger.bg. Този онлайн инструмент ви дава възможност да представите подробна и структурирана информация за вашата компания пред потенциални кандидати. JobTiger.bg е надежден и утвърден комуникационен канал, който ще ви помогне да изпъкнете.

Открийте повече за услугата и нейните предимства на нашия сайт.
 
ОТ HR INDUSTRY
  • Защо, трябва да контролираме дигитализацията при децата си?
 
ОТ БЛОГА НА JOBTIGER RECRUITMENT
  • Хоум офис на морето – добра идея или загуба на време
  • Още няколко остарели тенденции в наемането на персонал