ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Как да извлечем най-доброто от участието ни на Национални дни на кариерата 2018
Наближава 17-тото издание на най-големият кариерен форум в България – Национални дни на кариерата – Добре Кариера, Добър Живот. Свободните места за изложители стават все по-малко и по всичко личи, че тази година събитието ще бъде и най-мащабното в своята история. Време е да припомним на вече заявилите своето участие компании няколко практични съвета как да се възползват максимално от изложбена си площ за привличане на интересни кандидати по време на изложението.

Бъдете полезни
Като се има предвид, че повечето, които ще посетят щандовете, са млади хора още в началото на кариерата си, те може и да не са съвсем ориентирани с какво точно искат да се занимават и да са отворени към различни предложения. Вашите специалисти могат да им дадат съвет и да им покажат пътищата за развитие, като същевременно ги приобщят към собствената си кауза и нужди.
За най-силен ефект осигурете полезни и оригинални материали за щандa си.

Бъдете ясни и отворени към нестандартни кандидати
Ясното обявяване на отворените позиции е важно – някои изложители слагат по-големи надписи или табели по щандовете си от рода на „Търсят се (еди-какви-си специалисти)“. Така ще бъдете забелязани по-лесно.
В същото време, внимавайте с ограниченията. Кариерен форум от рода на Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот е идеалното място за среща с нестандартни кандидати – такива, които може на пръв поглед да нямат нужното образование, но всъщност друг техен опит да ги прави подходящи за вашите свободни места.

Бъдете активни и атрактивни
По време на Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот често можете да забележите част от изложителите да са застанали пред, а не зад щанда си, докато разговарят с посетителите. Това е добра практика, която позволява освен да премахнете още една изкуствена преграда и да покажете ентусиазъм, така и ви дава възможност да привлечете повече заинтересувани към вашия щанд.

Подобрете разпознаваемостта си на събитието и работодателския си бранд, като предварително представите свободните си позиции в JobTiger.bg
JobTiger ви дава възможност да изявите индивидуалността си и особеностите на предлаганите позиции, преди събитието, като си създадете профил с визуално съдържание в www.JobTiger.bg и публикувате в обявите снимки на екипа, на офиса, видеа с лицата на компанията – точно нещата, които Ви правят уникални.

Останалите съвети може да прочетете в JobTiger.tv.

Национални дни на кариерата – Добре Кариера, Добър Живот 2018 ще се проведе за 17-ти пореден път, но за първи път в цели 8 града. Датите на провеждане са:
  • София – 13-14 март 2018
  • Варна – 19 март 2018
  • Русе – 21 март 2018
  • Велико Търново – 26 март 2018
  • Габрово – 28 март 2018
  • Свищов – 29 март 2018
  • Бургас – 2 април 2018
  • Пловдив – 4 април 2018

Събитието се организира от JobTiger с генералното спонсорство на Нестле България.
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
HR Industry 2018 отново концентрира най-интересното от HR тенденциите под един покрив

На 8 февруари 2018г. в Интерпред – СТЦ София се проведе станалото вече традиция за HR общността в България изложение HR Industry – единственото по рода си събитие, събиращо на едно място изключително компании, предоставящи услуги в сферата на човешките ресурси.

Пазарът на труда в България в момента е затруднен от липсата на достатъчно на брой квалифицирани специалисти. В подобна ситуация инструментите за влияние върху подбора и вътрешния климат придобиват още по-голямо значение за бизнесорганизациите от всякакъв тип.

Вероятно това е и сред основните причини тази година да е поредната, отбелязваща ръст в интереса към браншовото изложение. 650 посетители – мениджъри, HR специалисти и други професионалисти – се запознаха с предлаганите от рекордния брой (47) изложители продукти, даващи различни предимства в управлението на персонала. В богатата семинарна програма местата за повечето презентации бяха предварително резервирани, а сред засегнатите теми се открояваха модерни тенденции в услугите при търсенето и предлагането на работа, щастието на работното място, различни технологични платформи в помощ на човешките ресурси, ангажираност и мотивираност на персонала, здравето на служителите и най-добрите възможности за медицинско покритие, начини за впрягане на креативността на хората за успеха на компанията, коучинг, обучения и много други.

HR Industry 2018 се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger в партньорство с Българска асоциация за управление на хора. Генерален спонсор на събитието е MetLife, а организационен партньор – Интерпред – СТЦ София.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
GCDF сертификационен тренинг по кариерно консултиране

Основен фокус на тренинга: Усвояването на умения и знания за оценка на потенциала, силните страни и областите за развитие на служителите, както и умения за консултиране, коучинг и менторинг.

За кого е предназначен сертификационният тренинг: специалисти по човешки ресурси; консултанти и коуч специалисти; мениджъри на екипи и тийм лидери.

Предстоящи издания на тренинга:
Февруари - март 2018 г.

За записвания използвайте регистрационната форма, или се свържете с екипа на JobTiger за допълнителна информация: e-mail: gcdf@jobtiger.bg, тел. 02/ 4918 019
SEO обучение за начинаещи

На това обучение ще научите:
  • Как работи търсачката на Google;
  • Основни термини използвани в SEO;
  • Как да проучите по какви думи и изрази потребителите търсят в Google;
  • Кои са основните фактори, които взима предвид Google, когато класира сайтове, кои са второстепенните фактори.

Обучението ще се проведе на 14.04.2018 г. (събота) от 10:00 до 19:00 часа.
Изисква предварителна регистрация.


Мястото е зала Лозенец: кв. Лозенец, ул. „Бисер“ 2, близо до НДК и метростанция Европейски съюз.

Такса за участие: 139 лв. (с включен ДДС).

Повече за обучението може да научите тук или от нашият екип:
trainings@jobtiger.bg
02/49 180 19 / 24
+359 882 78 17 65
 
Интересно от JobTiger.tv
Виктор Тутов, web developer: Амбицираните, добри, интелигентни хора създават проспериращата фирма

Казвам се Виктор Тутов и съм web developer в Mansion Technology and Operations Centre. Част съм от 8-членен екип, като аз основно се грижа за бек-енд-а. От малък съм захласнат по компютри, като страстта ми тръгна от видео игри и премина в това, с което си изкарвам хляба в момента.

Какви са ползите от работата с HR компания и защо избра да работиш с JobTiger Recruitment (JTR)?
За жалост, от моя опит, повечето хора в HR компаниите не са достатъчно компетентни за сферите, за които работят. Това е нещо, в което JTR се различават от повечето конкуренти. Имат перфектен бленд от професионализъм и непринуденост.

  • HR Industry 2018: Timeoff.Guru – софтуерно решение за управление на отпуските/a>
  • Пловдив с водещи позиции в престижната класация „Европейски градове и региони на бъдещето 2018/2019“
  • #HRinterview – Веселин Гергинов, управител на ОмегаСофт ООД
  • Големият талант, нетърпението на millennials поколението може да се канализира в правилна посока
  • Бягайте за здраве, за благотворителност и за … екипа
  • Българските компании все по-често включват допълнителни застраховки в социалния пакет на служителите си
  • Щастие на работното място
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Презентации и творчески семинар на Istituto Europeo di Design

На 20-22 февруари един от най-значимите колежи за мода, изкуство и дизайн в Европа ISTITUTO EUROPEO DI DESIGN (IED) ще проведе презентации и творчески семинари в София, Варна и Пловдив, както следва:

  • София– 20 февруари, х-л „Маринела“ /бивш „Кемпински“/, 18:30 часа
  • Варна – 21 февруари, х-л „Димят“, 18:30 часа
  • Пловдив – 22 февруари, х-л „Тримонциум“ 18.30 часа

Презентациите и творческият семинар са безплатни с предварителна регистрация ТУК.