ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Очакваме Ви на 26-ия HR Weekend!
20 и 21 юни 2019 г., хотел „Калина Палас“, гр. Трявна

Развълнувани сме, защото тази седмица ни предстои пътешествие в дебрите на човешките ресурси по време на 26-тото издание на HR Weekend.

И тази година събитието събира най-актуалните теми и проблеми в областта на човешките ресурси в България и Ви очакваме, за да ги дискутираме заедно, както и да споделим добри практики.

На 20-ти юни ще дискутираме доклада „Дългосрочни и средносрочни прогнози за развитието на пазара на труда и бъдещото търсене и предлагане на труд в България" разработен от МТСП и как да използваме данните от него за стратегическо планиране“. Модератор на дискусията ще бъде Гергана Раковска, председател на Фондация на бизнеса за образованието.

Втората дискусия в този ден ще представи актуалната напоследък тема за това Как измерването и анализът ни помагат в планирането и обосноваването ни при взаимоотношенията с ръководството (VP, CEO, CFO) и с колегите от другите отдели? Дискусията ще бъде модерирана от познатите лица на събитието – Стоян Ганев (управител на Audit Advice Associates) и Христо Стоянов (директор Човешки ресурси на Артемис ООД).

Практически измерения на оценка на представянето през 2019 година - най-често срещаните грешки и как да ги избягваме ще обсъдим на 21-ви юни заедно с Христо Цветков, Director Human Resources Global Operations Europe в Sensata Technologies.

Споделете с нас приятната емоция на един топъл летен HR Weekend.

За повече информация може да посетите сайта на събитието или да се свържете с екипа на JobTiger:
events@jobtiger.bg
02/49 180 13/22
0882 364 456
Работодателската марка INSIDE-OUT

Interimage и JobTiger организират дискусионен форум.

Теми и лектори:
Репутация на работодател, ангажираност на човешкия ресурс, корпоративна кауза.
Катя Димитрова,
Светлозар Петров
#EmployerBrandingPower


Медийна публичност, медийно потребление на публиките, тенденции на медийния пазар.
Елисавета Търпанова
Интерпартнерс Груп

Дата: 9 юли 2019 г.
Място: Пловдив, Limacon Event Center
Начален час: 16:00

Форумът се организира със съдействието на ТРАКИЯ ИКОНОМИЧЕСКА ЗОНА.

Изисква се предварителна регистрация на https://mailchi.mp/5b93253d4a6a/forum_plovdiv най-късно до 7 юли 2019 г.

За допълнителна информация, може да се свържете с екипа на JobTiger:
events@jobtiger.bg
(02) 4918 011/024

Повече информация за услугата по изграждане и поддържане на работодателската марка, може да прочетете тук.
Scale Up Your Career – кариерно събитие и конференция от ново поколение

На 26.09.2019 в Интерпред – ще се проведе Scale Up Your Career – кариерно събитие, съчетаващо конферентна и изложбена част, посветено на темата за кариерното преориентиране.

Конференцията Scale Up Your Career предвижда:
  • интерактивни работилници за кариерно преориентиране и дизайнерско CV;
  • казуси на компании, даващи възможност на търсещите работа и работодателите да се срещнат в смислено и ползотворно партньорство;
  • изложбен кът на работодателите.
Scale Up Your Career 2019 ще събере най-добрите експерти в кариерното развитие и над 30 компании, с цел да помогнат на талантливите и амбициозни хора да открият удовлетворяваща кариерна реализация.

За повече информация:
JobTiger
events@jobtiger.bg
(02) 4918 011/024
„Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“ за първи път в Габрово

Поради засилващия се интерес към събитията от серията „Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“ и към град Габрово като образователен и икономически център, на 22 октомври ще се състои първото издание на форума в Техническия университет – Габрово.

Форумът ще стартира в София на 10 октомври 2019 г. След това ще се проведе в Пловдив на 14 октомври 2019 г., във Варна – на 16 октомври 2019 г. и в Габрово на 22 октомври 2019 г.

55 са компаниите, които са заявили участие до момента, а до края на м. юли е в сила предложението за ранна регистрация на преференциални цени.

Повече информация за събитията, таксите за участие и начина на регистрация бихте могли да получите от екипа на JobTiger:
events@jobtiger.bg
02/49 180 13/22
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
InterImage и JobTiger обединяват познания и опит в интегрирана услуга по изграждане и поддържане на работодателска марка

Две от водещите компании на пазара в сферата на управлението на човешките ресурси (JobTiger) и корпоративните комуникации (InterImage) представят първата по рода си комплексна услуга за бизнесите – независимо от техния мащаб, сфера на дейност или брой служители.

InterImage и JobTiger обединяват усилия и конструират пакет от дейности, които ефективно повлияват средата както вътре в компаниите, по отношение на удовлетвореност и ангажираност на екипи, така и извън нея по отношение на разпознаваемост, разбиране за профила на компанията и популяризиране на нейното човешко лице.

Услугата включва вътрешен одит по патентована методология и оценка на изходната ситуация вътре в компанията, създаване на инструментариум за подобряване на вътрешната среда с периодична оценка на постигнатото, разпознаваемост и публичност към външни публики, работа с партньори, организации, посланици и лидери на мнение. В обхвата влиза и стандартният набор от комуникационни инструменти като ситуиране спрямо конкуренти, конкурентен анализ, social media listening, share of voice, връзки с медии и създаване на съдържание.

„Най-важна за нас е измеримостта на постигнатото и превръщането на екипите на компаниите в посланици на брандовете, за които работят“, казва Светлозар Петров от JobTiger.

„Комуникациите в днешно време трябва да бъдат завършен цикъл и никой бизнес не може да си позволи да работи само с една целева публика, нито да работи по разнопосочен начин с различни публики. Именно там е нашата роля“ – допълва Катя Димитрова от InterImage.

Експертните екипи на двете компании са сред първите специалисти по изграждане на работодателска марка у нас с партньори като Behr-Hella Thermocontrol, Cargill България, Cordeel България, Societe Generale Express Bank, Artemis, Alliance Print, магазини „Браво“.

За допълнителна информация, може да се свържете с екипа на JobTiger:
E: office@jobtiger.bg
T: +359 2 4918 000
Кандидатствай в конкурса за социални предприемачи ПРОМЯНАТА

Конкурсът за социални предприемачи ПРОМЯНАТА търси хора и организации, намерили решение на социален проблем на децата и младежите.

Петима финалисти стават част от Инкубатор, в който ще получат финансиране, менторство и обучения, медийна подкрепа, достъп до мрежа от потенциални партньори и селектирани социални предприемачи.

Кандидатствайте до 18 юли на: www.nova.bg/promyanata.
Къде да работите, ако искате „хоум офис“?

Все повече кандидати се интересуват на интервю за работа от възможностите за работа от вкъщи. За някои позиции това е стандартна част от усилията да се направят по привлекателни условията на труд и нефинансовите придобивки за служителите.

Обикновено това са мениджмънт позиции и други квалифицирани технически и нетехнически позиции. Paylab и Zaplatomer.bg подготвиха класация на секторите, в които тази придобивка се среща най-често.

Работата от вкъщи е третата най-популярна придобивка според анализа на Paylab непосредствено след гъвкавото работно време и допълнителния отпуск.

Най-привлекателните нефинансови придобивки сред служителите според Paylab са:
1. Гъвкаво работно време
2. Допълнителен отпуск
3. Работа от вкъщи

Сред позициите, при които работата от вкъщи е достъпна за повечето служители са ИТ специалисти, програмисти, ПР, маркетинг и журналисти, мениджъри проекти, преводачи, анализатори, специалисти електронна търговия, дизайнери, мениджъри и административни служители. Най-често тази възможност се предоставя на топ мениджмънта. Обратно, помощният персонал, квалифицираните работници и служителите в сферата на услугите имат много ограничени възможности за работа от вкъщи, тъй като работата им зависи от физическото им присъствие на работното място.

Цялата статия може да прочетете в Zaplatomer.bg.