ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Регистрациите за изложители за HR Industry 2023 са в разгара си
Подготовката на най-очакваното събитие за всички в сферата на човешки ресурси - HR Industry 2023 вече е в разгара си.

Звездният четвъртък на HR бранша ще се проведе на 9 февруари в Интерпред – Световен Tърговски Център София.

Изложението може да се похвали с първия Сребърен спонсор за 2023 – planIT.

12 изложители вече заявиха своето участие. Семинарната програма също започва да се запълва и сме в трепетно очакваме на темите, които презентаторите ще обявят.

Все още може да запазите вашето място с Фирмен щанд или Фирмен щанд и презентация - тук.
Възможностите за фирмено представяне са ограничени.

До края на годината може да се възползвате от преференциална цена с отстъпка от 20% с JobTiger Wallet (програма за отстъпки и гъвкаво управление на услугите и средствата). Отстъпката за участие е валидна само до 31.12.2022 г. при регистрация и плащане. Преференциалните цени важат и за новите пакети със Спонсорско позициониране – възможност за отличаване в средата и допълнителна разгласа на вашата дейност.

Очакваме с нетърпение срещата на живо в най-звездния ден за нашия бранш – 9 февруари 2023.
До края на декември продължават записванията с отстъпка за работодатели за кариерни събития 2023 на JobTiger

До 31 декември изложителите в кариерните събития на JobTiger и в HR Industry през 2023 г. могат да се включат с 20% отстъпка.

График за провеждане: Най-новото в Календар 2023:
 • Събитията в София, Пловдив и Варна ще се провеждат в събота, с цел да се посрещнат и студенти, и работещи посетители, както и да бъдат още по-отворени в събитийния живот на големия град.
 • Национални дни на кариерата в София ще се проведат в Grand Hotel Millennium Sofia – модерен хотел в центъра на града и зали, позволяващи гъвкавост и креативност при организацията на всяко събитие.
 • Кариерните форуми във Варна ще бъдат посрещнати от Хотел-галерия „Графит“ – бутикова атмосфера до университетски комплекс в сърцето на града.
 • Нова съпътстваща програма на Национални дни на кариерата в София със следните допълнителни възможности:
  • Презентации в Дни на кариерата на тема „Талантът“– възможност за вашето фирмено представяне с отворен формат на презентации. Изберете подходящия представител от вашата компания, който може да разкаже история с практични, мотивиращи и подходящи за аудиторията теми.
  • Кът Професионално образование и обучителни организации – ако организацията ви се занимава с обучения и професионално образование, включете се и вие! Освен нова работа и стаж, посетителите ще могат да разберат за възможностите за развитие на професионални умения и компетенции в зала Нютон.
  • Startup зона – ние подкрепяме startup системата в страната и отчитаме важността за развитие и привличане на професионалисти в нея. Именно затова ще създадем специално пространство, за да се представят едни от най-интересните и проактивни стартъпи. Възможност за участие имат стартиращи компании, създадени преди не повече от 3 години.
Цени, възможности за участия и спонсорско позициониране ще откриете в Календар 2023 – ТУК.

Възплозвайте се от преференциални цени с JobTiger Wallet – програма за отстъпки и гъвкаво управление на услугите и средствата.
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Най-добрите работодатели представиха своите стратегии за Employer Branding на 13 декември

Под мотото „Next Level Branding /Working / Leadership Experience“ се проведе седмото издание на конференцията, посветена на изграждането на успешни работодателски марки и кампании за привличане на най-добрите таланти – „Битката за талантите“.

Управителят на JobTiger Светлозар Петров беше ко-модератор на дискусия по време на събитието с участието на утвърдени имена от сферата на PR и комуникациите и управлението на човешките ресурси - Катерина Шопова, HR директор на Lidl България, Яна Папардова, HR партньор в Schwarz IT и Калина Петкова, Зонален лидер Корпоративни комуникации Югоизточна Европа в Schneider Electric.
Декемврийска среща със студенти и Фестивал по предприемачество в ХТМУ

След три срещи със студентите на ХТМУ, проведени през ноември, на 6 декември се проведе последната лекция на тема „Умения за предприемачество“, водена от Наталия Цветанова, мениджър Подбор в JobTiger.

Тези срещи бяха част от Фестивала по предприемачество, а големият финал на 13 декември представи креативните идеи и проекти на студентите от университета.

На трето място е отборът в състав: Лора Апостолова - 1 курс „Парфюмерия и козметика“, Богомила Михова - 1 курс „Парфюмерия и козметика“ и Изабел Данова - 1 курс „Парфюмерия и козметика“ с тема „Биокозметика“.

Второ място спечели отборът на Ели Бенкова - 1 курс, „Химично инженерство“; Златина Владимирова - 1 курс, „Фин органичен синтез“, Невена Младенова - 1 курс, „Чиста енергия и устойчиво развитие“, Никол Маринова - 1 курс, „Химично инженерство“, Преслава Николова - 1 курс, „Химично инженерство“, Станислава Василева - 1 курс, „Химично инженерство“, Сълза Димова - 1 курс, „Фин органичен синтез“ с тема „Алтернативни енергийни източници“.

Победител стана отборът на Симеон Соколов - 1 курс, „Химично инженерство“, Алекс Георгиев - 1 курс, „Биомедицинско инженерство“, Стилян Тодоров - 1 курс, „Автоматика и информационни технологии“, Николай Дулев - 1 курс, „Химично инженерство“, Петър Стоянов - 1 курс, „Биомедицинско инженерство“ с тема „Алтернативни горива“.

Специалната награда на журито отиде при отбора на Станислава Гикова, Кристина Рачева, Виктория Пенкова, Гергана Иванова, Даяна Георгиева, Калина Филипова - 2-ри курс, „Химично и биохимично инженерство на френски език“ с тема „Бъдещето на водородния двигател в България“.

Фестивалът се провежда като част от изпълнение на проект BG05M2OP001-2.016-0013, „Модернизация, дигитализация и интернационализация на обучението в Химикотехнологичен и металургичен университет“ по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“. Обща стойност на проекта 1 629 276 лв., от които 1384 884.60 лв. европейско, 244 391.40 лв. национално съфинансиране.

Организатори на събитието са ХТМУ и консорциум Кариерни събития в химичните технологии („Джобтайгър“ ООД и Фондация на бизнеса за образованието).
JobTiger бе наградена като една от топ компаниите в България и една от топ 1000 компании за B2B услуги в света

За втора поредна година JobTiger бе наградена като една от топ компаниите в България и една от топ 1000 компании за B2B услуги в света от Clutch - Top Global Business Services Providers for 2022.

JobTiger заема първото място сред доставчиците на HR и бизнес консултантски услуги в България и 12-о място в света сред всички компании в категорията.

Clutch.co е най-голямата и престижна онлайн платформа за оценки и отзиви за доставчици на бизнес решения, включваща компании от над 100 държави и 500 индустрии. Базирана във Вашингтон, САЩ, тя има за цел да помага на малкия, среден и голям бизнеси да открият и да се свържат с подходящите доставчици на услуги за постигане на своите бизнес цели.

За да покрият критериите за тази награда, компаниите следва да имат изключителен опит в индустрията, способност и оценки за предоставени отлични резултати. Компаниите биват оценявани по следните показатели:
 • Предлагани услуги;
 • Клиенти;
 • Реализирани проекти и казуси;
 • Получени награди през минали години;
 • Присъствие в социалните медии.
Това признание е огромно постижение за нас и се радваме, че имаме възможността да го отразим сред нашите клиенти.
Innovation Starter

На 9 декември се проведе демо ден на второто издание на регионалната програма за ускоряване на еко-иновации и решения в областта на кръговата икономика, която в България се ръководи от Innovation Starter, а в Румъния от Impact Hub Bucharest.

Наталия Цветанова, Мениджър Подбор на JobTiger, беше гост-лектор на събитието, а през следващата година ще бъде ментор на стартъп компаниите в Innovation Starter. Тя специализира психология на стартъп компании и ще помага с психологическо консултиране и преодоляване на предизвикателствата на предприемачите.
Студент на годината на ХТМУ 2022

На 8 декември се проведе церемонията и за пръв път в историята на ХТМУ се връчиха годишни награди „Студент на годината на ХТМУ 2022“.
Нашият управител Светлозар Петров участва в събитието и има честта да връчи една от наградите.
Пожелаваме успех и попътен вятър на отличилите се, както и на всички студенти.
Лекция на тема „Умения за предприемачество“ в УНСС

На 14 декември в Университета за национално и световно стопанство Наталия Цветанова, мениджър „Подбор“ в JobTiger, представи лекция на тема „Умения за предприемачество“.
Инициативата бе част от поредица, в която водещи експерти, предприемачи, преподаватели в областта и представители на инвестиционни фондове дават практически съвети на студентите.
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Каним ви да се присъедините към платформата 2nd7.org за предлагане и използване на услуги за кариерно консултиране

2nd7.org е нова инициатива на JobTiger, която дава възможност за предоставяне и получаване на кариерно консултиране по най-удобния начин в цялата страна и извън нея.

Чрез предоставените инструменти в сайта можете да организирате, заявявате и закупите за вас или ваши близки срещи за кариерно консултиране на място или онлайн в зависимост от вашите възможности и предпочитания.

Информация за начина на ползване можете да откриете на този линк: https://2nd7.org/for-clients/.
Облачна версия на платформата GoodWorky

Goodworky е геймифицирана онлайн платформа за e-learning, споделяне на идеи, мнения, знание и ресурси. Тя е предназначена да се използва за вътрешнофирмена комуникация, като хората в компанията могат да я достъпват по всяко време и отвсякъде.

Облачната платформа Goodworky спомага за повишаване на мотивацията на служителите, подобряване на вътрешната комуникация, изграждане на хомогенна организационна култура, идентифициране и развитие на таланти в компаниите.

GoodWorky е за вас, ако организацията има нужда:
 • От ефективна, интерактивна, геймифицирана и модерна платформа за обучение
 • Да предостави 24/7 възможност за обучение и повишаване квалификацията на хората
 • Да повиши ефективността на работните процеси, като подобри вътрешната комуникация
 • Да даде възможност за лесна изява, даване на обратна връзка, споделяне на идеи и мнения на вашите служители
 • Да повиши духа в организацията и ангажираността на хората
 • Да минимизирате времето за споделяне на важна информация към правилната аудитория и да следите ангажираността
 • Да превърне постигането на целите на компанията във вълнуваща съвместна мисия
 • Да предоставите възможност на всеки човек да се изявява колкото, както и когато поиска.
Геймификацията е един от най-модерните методи, използвани в бизнеса за повишаване на потреблението и ангажираността. Тя използва игрови техники и похвати като събиране на точки, класации, получаване на награди с цел да стимулира желано поведение в аудиторията.

Можете да изпробвате всички функционалности на GoodWorky за 14 дни напълно безплатно още днес. За да го направите, кликнете тук.
ОТ STARTUP PSYCHOLOGY
  • Старт-ъп компанията ви има ли бранд?
  • Защо е важно да казваме „Благодаря“