ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ     
„Национални дни на кариерата“ 2014 стартираха успешно в София.
Следващата спирка е Варна. Очакваме ви!
Тринадесетото издание на най-голямото младежко кариерно събитие в България „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ стартира на 18 март 2014 г. в гр. София. Събитието бе официално открито от Кмета на Столична Община – Йорданка Фъндъкова, Заместник –министъра на труда и социалната политика – Росица Янкова, Изпълнителния директор на Агенция по заетостта Асен Ангелов, Конфедералния секретар на КТ „Подкрепа” - Емил Димитров, Яна Йотова - Старши експерт в дирекция „Висше образование” на МОМН, Управителя на JobTiger ООД - Светлозар Петров и Изпълнителния директор на Нестле България - Хуан Карлос Пералехо. Те пожелаха успех на тазгодишното издание на Форума и по-добри възможности за развитие и професионална реализация на младите специалисти през 2014 г.

„Национални дни на кариерата“дават възможност на хиляди студенти в България да намерят най-подходящата и желана от тях работа. Нещо повече - по традиция Форумът е придружен от предварителни специализирани „работилници” (уъркшопи), по време, на които студентите имат възможност да научат какви знания, умения и качества ще са им необходими, за да разгърнат потенциала си в правилна посока.

Следваща спирка на най-големия кариерен форум „Национални дни на кариерата“ е Варна. Събитието ще се състои на 25 март от 10:00 ч. до 18:00 ч. в галерия „Графит“. В морската столица ще се включат 37 компании, като 7 от тях ще имат и семинарна програма. Входът за посетителите е свободен!

Организатор на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ е HR компанията JobTiger. Генерален спонсор на събитието за 11-та поредна година е най-голямата хранителна компания в България – Нестле България.

Подробна информация за форум "Национални дни на кариерата 2014" можете да научите и на 02 49180 14 /19/22 или office@jobtiger.bg.
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Подценявани ли са жените в уеб пространството?

Имат ли жените място в Уеб или това е строго мъжка територия, в която високите токчета са нежелани? За това си говорихме в петък следобед на Форума: Жените в уеб. Път и успехи, организиран от Фондация “БГ Сайт” и JobTiger.

Форумът се състоя в два панела. Първият бе не тема “Успешна кариера в уеб” с модератор Светлозар Петров и панелистите Светлана Вълева, Любомир Чолаков, Иван Беломорски и Надежда Данабашева. Началото на втория панел бе дадено с дискусия на тема “Успелите жени в уеб”. В него участваха Крис Георгиев, в ролята на модератор и Александра Николова, Събина Панайотова, Жюстин Томс, Катя Тодорова и Мая Цветкова като панелисти.

На финала на тази ползотворна среща всички си тръгнаха с мисълта, че дамите не трябва да подхождат с нагласата „Аз съм Жена в мъжки свят“, а „Аз съм професионалист“.

Вижте още какво се случи по време на форума в JobTiger.tv.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Първият безплатен курс за Дизайн и разработка на мобилни приложения за ANDROID

Софийският университет „Св. Климент Охридски”и JobTiger, с подкрепата на Samsung, организират първия безплатен курс за Дизайн и разработка на мобилни приложения за младежи. Краен срок за записване – 1 април 2014 г.

Повече подробности може да намерите тук: http://www.jobtiger.bg/innovation-center/
Регистрациите за участие в ТОП ИКТ Работодател 2014 продължават

„ТОП ИКТ Работодател“ е единственото по рода си проучване на ангажираността на служителите в сектор „Информационни и комуникационни технологии” у нас. То ще даде възможност на всяка компания, чрез външна обективна оценка, да получи анализ на ангажираността на служителите си, анализ за състоянието на целия бранш и анализ на позицията на компанията спрямо целия бранш.

Благодарение на факта, че проучването е секторно, се гарантира постигане на по-висока обективност и сравнимост на резултатите и данните сред компаниите – участници.

Първите 16 компании вече се регистрираха за участие в проучването.

Предлагаме ви възможността да получите външна оценка за ангажираността на служителите и реална представа за позицията на компанията сред конкурентите, защото записванията за ТОП ИКТ Работодател 2014 продължават!
 
Интересно от JobTiger.tv
Стартираха Национални дни на кариерата 2014

Най-големият младежки кариерен форум на Балканите “Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” 2014, организиран от JobTiger и подкрепен от генералния спонсор Нестле България, започна на 18-ти март в София.

Как да се представим най-ефективно по време на “Национални дни на кариерата”
Наближава осмото издание на най-големия бизнес форум за студенти у нас
Национални дни на кариерата – NESTLE
Местата за Webit CEE Digital Summit са почти изчерпани
Национални дни на кариерата – ADASTRA
Лектори от Google, SoundCloud, Mozilla и Wunderlist ще презентират на MobCon BG
Любопитно от JobTiger Блог
8 въпроса, които да зададете на интервю за работа

Когато отидете на интервю за работа, особено ако това интервю е второ или трето, непременно ще чуете репликата „Имате ли някакви въпроси към нас?”.

3 препоръки за борба с офисния стрес
HR специалистите се водят от вида, но това важи и за вас
Изкуството да правим добро първо впечатление на интервю за работа
Как да се самоизтъкнем в работата, без да станем
противни
Как егото ни пречи да си намерим нова работа
В три изречения (CIV)
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Access MBA събитие в София

Шератон, 24 април

За 8-ма поредна година Access MBA ще се проведе в София, предоставяйки възможност на български кандидати да се срещнат с представители на топ бизнес училища, предлагащи МВА програми.

Срещнете се с водещи международни унивеситети на 24 април, Шератон София.

Постигнете ново професионално ниво с най-цененото бизнес образование – МВА!
  • Индивидуални срещи и семинари в малки групи с представители на водещи международни бинзнес училища
  • Безплатни консултации за GMAT подготовка
  • Индивидуални консултации с МВА специалист
  • Интерактивни конференции
  • Безплатен справочник „Access Masters & MBA 2014”
Местата са ограничени, регистрирайте се за да участвате: http://www.accessmba.com/sofia/index.html?ui=UERRV21394205404

Университети, участващи в Access MBA събитето:
IE Business School, HEC Paris, INSEAD Executive, American University in Bulgaria, Copenhagen Business School, Ashridge Business School, The University of Sheffield International Faculty, CITY COLLEGE, Manchester Business School, Hult International Business School, Vlerick Leuven Gent Management School, Bentley University, McCallum Graduate School of Business, Nottingham Business School (Nottingham Trent University) И много др.