Японски компании за първи път ще посетят софийското издание на Дни на кариерата: ИТ, комуникации и аутсорсинг в търсене на таланти
Първото издание на Bulgarian – Japanese Tech Job Fair & Forum влиза в програмата на Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг 2023 със специален кът на японската икономика: Bulgarian – Japanese Tech Job Fair & Forum. Близо 15 японски компании ще присъстват на 14 октомври в София в търсене на ИТ таланти. Повечето от тях са работодатели, които нямат представителство в България и не присъстват на българския трудов пазар. Иновативният кът на японската икономика се организира съвместно с Mynavi Corporation и Министерство на икономиката на Япония (Japanese Ministry of Economy, Trade and Industry (METI)). Министерство на икономиката, търговията и индустрията на Япония се доверява именно на организатора JobTiger заради опита и традициите в провеждането на кариерни събития с доказан ефект.

Всички компании, част от Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг, ще се представят с щанд в зала „София Гранд“ на столичния хотел „Маринела“. Паралелно със срещите между работодатели и търсещи работа, в съседна зала „Киото“, ще се проведе конференция, в рамките на която ще има кратки представяния на японските участници. По този начин посетителите ще могат да се запознаят с компаниите, тяхната основна дейност, фирмена култура и ценности. Конферентната част ще продължи и с дискусии на теми като „Особености на японската работна култура“ и „Как да започнеш работа за японска компания?“. Панелистите в дискусията ще бъдат хора от бизнеса и образованието, които ще споделят своя опит по темите и ще разкажат от първо лице своите впечатления от работата с японци. Работният език на конферентната част ще бъде английски.

За финал на конференцията в рамките на 15 минути ще се проведе състезание по програмиране. Победителят ще спечели награда от JobTiger – двупосочен билет до Япония, а желаещите да се включат трябва да се регистрират тук!

Тазгодишното издание на специализирания кариерен форум Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг ще посрещне 100 топ компании изложители, които ще търсят новите си служители, и ще очаква близо 2 500 посетители, готови да се представят на бъдещия си работодател. За поредна година събитието ще се проведе на живо в четири академични града – София, Пловдив, Варна и Габрово.

След огромния успех на съботните кариерни събития през пролетта, три от събитията, а именно в София, Пловдив и Варна, ще се проведат в събота. Това е нова крачка в помощ на търсещите работа и нови кариерни възможности, като този път всички специалисти с трудов опит, които имат желание, могат да потърсят ново кариерно бъдеще за себе си. Събитието е мост между бизнеса и образованието и специалистите с малко опит и дори тези без опит са добре дошли. Фирмите изложители имат какво да предложат на посетителите от различните групи.

Събитието се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger.

Златен спонсор на събитието е ABA – Work in Austria.

Бронзови спонсори на събитието: StrypesSiemensinterop.io
 
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Остават броени дни до края на Супер ранното записване за Календар Събития на JobTiger за 2024 г.!

Планирането на бюджетите и активностите са предизвикателство за бизнеса. Икономическата ситуация в страната и света се променя динамично и 2024-та година може да се окаже особено турбулентна в това отношение.

Тази година решихме да предложим максимално удобство за компаниите, които се стараят да планират отрано и обявихме календара на JobTiger за 2024-та още в края на летния сезон.

За всички вас потвърдихме датите и локациите на събитията от календара на JobTiger през 2024-та година, а до края на месец септември продължават регистрациите при условия на Супер ранно записване.

HR Industry – 8 февруари, Интерпред – СТЦ;

Национални дни на кариерата:
 • София – 6 април – Гранд Хотел Милениум;
 • Велико Търново – 9 април - Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”;
 • Габрово – 11 април - Технически университет;
 • Варна – 13 април - Хотел-галерия „Графит“;
 • Пловдив – 13 април - Пловдивски Панаир, Конгресен Център;
 • Русе – 16 април - Русенски университет „Ангел Кънчев“.
HR Weekend – очаквайте през месец юни;

Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг:
 • София – 12 октомври - Хотел „Маринела“;
 • Габрово – 17 октомври - Технически университет;
 • Пловдив – 19 октомври - Пловдивски Панаир, Конгресен Център;
 • Варна – 19 октомври - Хотел-галерия „Графит“.
Дни на кариерата – Икономика, Финанси, Маркетинг, Човешки ресурси и Обслужване на клиенти – 19 ноември - София – УНСС

Предложение от JobTiger:

През годините се убедихме, че комбинирането на offline и online активности за комуникация на работодателската марка дава отлични резултати. Затова ви даваме възможност да закупите участия в събитията на JobTiger в комбинация с Employer Branding профил на JobTiger.bg за една календарна година на цените от 2023-та година.

Условия за JobTiger Супер ранно записване:
 • Кампанията за записване за участие в събитията за 2024-та на цените от 2023-та ще продължи до 1 октомври;
 • Цените остават непроменени, в случай че направите регистрация и плащане до 1 октомври.
   
Нямаме търпение да видим какво ще ни предложи бъдещето и да извървим този път заедно!

За повече информация може да се свържете с нас:

T: +359 882 364 456
+359 884 070 906
+359 884 505 609
+359 882 406 773
E: events@jobtiger.bg
 
Продължават записванията за Дни на кариерата: икономика, финанси, маркетинг, човешки ресурси и обслужване на клиенти - в УНСС

Продължават регистрациите за участие на компании работодатели в кариерните събития през есента Дни на кариерата: икономика, финанси, маркетинг, човешки ресурси и обслужване на клиенти - в УНСС през ноември. Близо 70% от местата за събитието вече са заети.

Не пропускайте възможността да станете част от топ компаниите, решили да скъсят дистанцията с кандидатите и да се презентират като активен и отговорен работодател!
 
Предстартово броене за Forbes HR & Employer Branding Forum & Awards

Най-големият бизнес медиен бранд в света поставя фокус върху ролята на човешкия фактор за успеха на всяка една компания и икономика като цяло. Премиерното издание на Forbes HR & Employer Branding Forum & Awards ще даде трибуна на доказани HR експерти, които ще споделят своя ценен опит и доказано добри практики в сферата. В серия от интригуващи дискусии и интервюта ще бъдат засегнати темите за променящата се реалност в управлението на човешките ресурси, предимствата на технологиите, борбата за таланти сред новото поколение, ролята на обучението, бъдещето на работата и други.

Независимо, експертно жури ще отличи най-добрите компании и практики в осем различни HR категории.

Все още имате време да запазите своето място за ексклузивното събитие, което ще се проведе на 26 септември 2023 г., в Joy Station в София. Вземете своя билет тук.

Пълната програма и участници може да видите на страницата на събитието.
 
SEE INNOVATION, TECHNOLOGY AND SOURCING SUMMIT ще се проведе на 29 септември

Маркирайте датата 29-ти септември в календарите си, защото предстои едно от най-мащабните събития за региона на Югоизточна Европа! То се състои от конференция с панелни дискусии и галавечеря, на която ще бъдат отличени победителите в международните награди Innovation, Technology, and Sourcing 2023.

Само до утре, 12-ти септември, използвайте код JobTiger10 за 10% отстъпка от цената на билетите и кандидатствайте в някоя от 10-те категории награди.
 
Кариерна борса в Бургаски свободен университет

Бургаски свободен университет и JobTiger организират Кариерна борса за студенти на 06 октомври 2023 г.

Събитието е безплатно за студенти и работодатели и се организира като част от изпълнение на Проект BG05M2OP001-2.016-0004-C01 „Икономическото образование в България 2030“.

Организатори на събитието са Бургаски свободен университет и JobTiger.

За въпроси и записвания се свържете с екипа на JobTiger:
events@jobtiger.bg
+359 2 4918022, 0884505609
 
Национален фестивал на студентите по направления 5.10. Химични технологии и 4.2. Химически науки в Интерпред

Национален фестивал на студентите по направления 5.10. Химични технологии и 4.2. Химически науки ще се проведе на 12.10.23 г. в Интерпред – Световен търговски център, София, бул. Драган Цанков 36

Събитието е безплатно за студенти и работодатели и се организира като част от изпълнение на проект BG05M2OP001-2.016-0013, „Модернизация, дигитализация и интернационализация на обучението в Химикотехнологичен и металургичен университет“ по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“. Обща стойност на проекта 1 629 276 лв., от които 1384 884.60 лв. европейско, 244 391.40 лв. национално съфинансиране.

В събитието ще участват студенти на Химикотехнологичен и металургичен университет, Югозападен Университет „Неофит Рилски“ и Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Бургас

Организатори на събитието са ХТМУ и консорциум Кариерни събития в химичните технологии (Джобтайгър ООД и Фондация на бизнеса за образованието).
 
Форумът за иновации Innovation Explorer 2024 дава специален код за отстъпка за читателите на бюлетина на JobTiger

Ако искате да станете част от една футуристична разхода в света на миналото, настоящето и бъдещето на България в сферата на иновацииите, запазете своето място с код за отстъпка от 20% от цената за ранна регистрация IXPARTNER24.

На 22.02.2024 г. в София Тех Парк форумът за иновации Innovation Explorer 2024 ще бъде по следите на изгубеното време в България и времето с което изоставаме от света и ни е все по-трудно да наваксаме. Каним ви да видим как с екип от велики световни умове като проф. Джефри Пфефър от Станфорд, проф. Сохаил Инайятулах от Юнеско, д-р Дейвид Борн от Центъра на бъдещето "Институт Роланд Бергер”, Селин Каптана от 500 Emerging Europe и мн. др. можем да поправим неучастието на България в бъдещето на света.

Купете билет с цена за ранна регистрация и отстъпка до края на годината на www.innovationexplorer.bg

Форумът за иновации Innovation Explorer се реализира с генералната подкрепа на УниКредит Булбанк, Виваком, Аурубис, Кауфланд, Лукойл, Сап Лабс България и с институционалната подкрепа на Българска фондова борса и Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. JobTiger е генерален медия партньор.
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Kариерната Борса за студенти на Mеждународното Висше Бизнес Училище премина при голям интерес

Кариерната Борса за студенти на Mеждународното Висше Бизнес Училище, която се проведе на 18.09.2023 г. в Ботевград премина успешно.

Работодатели от региона се срещнаха със студенти от Направленията: Икономика, Администрация и управление и Туризъм. Събитието привлече сериозен интерес и даде възможност на младите хора да научат полезни неща за възможностите си за кариерно развитие и да се срещнат с работодателите.

Събитието се организира като част от изпълнение на проект G05M2OP001-2.016-0030-C01„Модернизация на образователните решения за кръгова икономика, стратегически инфраструктури и производства (МИKС-ИП)“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Организатори на събитието са Международно Висше Бизнес Училище – Ботевград и JobTiger.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Възможностите за разгласа на обяви, публикувани в JobTiger.bg, се увеличават

Намирането и задържането на квалифицирани служители е все по-голямо предизвикателство. Но с правилния инструмент това е преодолимо.

За да бъде още по-полезен на своите клиенти, JobTiger.bg отскоро дава възможност за спонсориране на брандирана обява в установения социален канал на JobTiger във Facebook.

Услугата предлага възможност за по-голяма разгласа на обявената свободна позиция, като достига до допълнителна аудитория от повече от 10 000 души.

За повече информация не се колебайте да ни потърсите на 02/49 180 10 или на office@jobtiger.bg
 
Employer Branding профил на JobTiger.bg

Предлагаме на вниманието ви една възможност за позициониране - онлайн инструмента за комуникация на работодателската марка – Employer branding profile в JobTiger.bg. Отличете се в дигиталното пространство и презентирайте за кандидатите пълната структурирана информация за компанията си в JobTiger.bg – независим и авторитетен канал за комуникация. Вижте повече за услугата и допълнителните ползи, които предлага, на тази страница.
 

ОТ БЛОГА НА JOBTIGER RECRUITMENT
  • Еволюция на интервюто за работа
  • Как да се подготвите за online интервю
ОТ HR INDUSTRY
  • Агенцията за подбор, където човешката експертиза среща прецизността на изкуствения интелект
  • Да вечеряш с Пруст – как грижещите се за болни от Алцхаймер са въвлечени в техния свят
  • Неконвенционален подход при набора на работна ръка
  • Кога хората стават лоши?
  • Нагласите за обучение при работещите българи!
  • Как зелените работни места съчетават безопасността и дигитализацията?
  • Платформата за преживявания Gift Tube отвори физически обект
ОТ STARTUP PSYCHOLOGY
  • Как да осъществим успешна за бизнеса ни промяна
  • Как да трансформирате онлайн срещите и да повишите продуктивността