ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
И тази година търсенето на ИТ таланти продължава в София, Пловдив и Варна
На 11 октомври 2018 г. за девети пореден път в София ще се проведе специализираният кариерен форум „Дни на кариерата“ в сектори: IT, Комуникации и Аутсорсинг. По традиция форумът има за цел да събере на едно място студенти и млади специалисти с водещите български и международни компании, които търсят служители с умения в областта на информационните технологии, комуникациите и аутсорсинга. В рамките на деня, от 10:00 до 18:00 часа, компаниите участници ще представят своите свободни работни и стажантски позиции.

За трета поредна година на 15 октомври „Дни на кариерата“, в сектори: IT, Kомуникации и аутсорсинг ще се състои също и в Пловдив, където се наблюдава силно раздвижване в технологичния сектор. Там, подобно на София, компаниите ще имат възможност да се запознаят с местните студенти в Конгресен център на Пловдивски панаир. Пловдивското издание ще продължи от 10:00 до 16:00 часа.

Възможностите за компаниите, решили да разширят бизнеса си, не свършват тук. За втора поредна година кариерния форум ще се проведе и във Варна. Датата ще бъде 17 октомври в Swiss Belhotel. Събитието във Варна ще продължи от 10:00 до 16:00 часа.

За повече информация за събитието и за възможностите и вашата компания да се включи в тазгодишното издание на „Дни на кариерата“, в сектори: IT, Комуникации и Аутсорсинг, може да се вържете с екип Събития на JobTiger на: events@jobtiger.bg, 02/ 491 80 13/22

Само до края на м. юли компаниите, желаещи да се включат в кариерния форум, ще могат да заявят своето участие на преференциални цени.

Кариерният форум се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger.
„Дни на кариерата“ 2018 в сектори: Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти | 29 ноември 2018 г. | УНСС

На 29 ноември 2018 г. за девети пореден път във фоайето на „Университета за национално и световно стопанство“, София, ще се проведе специализираният кариерен форум „Дни на кариерата“ 2018 в сектори: Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти. Форумът дава възможност на студенти и млади специалисти, които търсят кариерно развитие в тези области да се срещнат с най-големите компании-лидери на пазара и да открият своето ново работно място или шанс за участие в стажантска програма.

За повече информация относно условията за участие и всички останали възможности, от които може да се възползва вашата компания на предстоящото събитие, може да се вържете с екип „Събития“ на JobTiger на: Email: events@jobtiger.bg Тел: (+359 2) 49 180 11/13/22

Кариерният форум се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger, с организационната подкрепа на „Университет за национално и световно стопанство“, Междууниверситетски център за развитие на кариерата и Студентски съвет при УНСС.
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
880 интервюта за работа за по-малко от ден на Виртуални дни на кариерата 2018

Виртуални дни на кариерата се проведоха за пети път в България на 16 май 2018 г. В продължение на няколко часа 36 водещи работодатели успяха да проведат 880 онлайн интервюта с търсещи работа талантливи млади хора. Участващите работодатели тази година бяха от различни сектори – банки и финанси, BPO, хранителна индустрия, търговия, ИТ, консултантски услуги, производство, човешки ресурси и др. Имаше и организации, които предлагаха работа в чужбина, включително в утвърдени европейски институции.

Иновативното събитие, организирано от JobTiger, е следващата крачка в развитието на кариерните форуми. То се случва изцяло онлайн, което позволява на търсещите работа или стаж да кандидатстват от различни градове, по най-удобния и бърз за тях начин – практически от всеки компютър, таблет или смартфон. Виртуални дни на кариерата са специфичен шанс и за младите, образовани българи, които в момента пребивават в чужбина, но желаят да се върнат в България, без притеснения за бъдещето да осигурят кариерата си в страната.

Броят на включилите се във Виртуални дни на кариерата 2018 компании нарасна с 20% спрямо предишната година, което потвърждава тенденцията работодателите да търсят иновативни начини за справяне с проблема с недостига на качествени кадри като цяло на пазара на труда в България. JobTiger продължава да адресира този проблем с всичките си активности. За да научите повече за предстоящите кариерни събития, организирани от компанията за комплексни HR услуги, посетете сайта jobtiger.events или следете Facebook и LinkedIn страниците на JobTiger.
Светлозар Петров дискутира своята професионална и лична история на първото издание на „Приказки за успеха“

Всеки се стреми към добра кариера, но не всеки успява да я постигне. Кое прави разликата между успелите професионалисти и тези, които са имали способностите и потенциала, но не са съумели да го реализират напълно?

„Приказки за успеха“ е нова поредица от публични събития с дискусионен характер, в която доказани бизнес лидери ще разказват историите за своя кариерен път, стъпките и решенията, които са ги довели до успеха.

Първото издание на инициативата се състоя на 16 май в Planet Club, София и срещна заинтересованите от пътищата към професионалния и личен успех хора, със Светлозар Петров. Светлозар е управител на компанията за комплексни HR услуги JobTiger и един от създателите на първия професионален и напълно интегриран сайт за търсене и предлагане на работа в България. Той е член на настоятелствата на Американския университет в България, на Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, на Фондация на бизнеса за образованието, както и един от създателите на Клуба на корпоративния дарител и член на борда на директорите на Българския дарителски форум. Председател e на почетния съвет на Международната награда на херцога на Единбург за България, съучредител на „Образование България 2030“.

Светлозар Петров разказа много интересни и на моменти дори лични истории за своя път – от начина, по който е избрал професията си, през решаващите етапи в кариерата му, до неговата дефиниция за „успех“. Разговорът с публиката след края на изложението му продължи още един час, а бизнес лидерът отговори на множество въпроси, засягащи виждането му за различни процеси в съвременната икономика, бизнес стратегии, балансът между работа и личен живот, стартъп културата, предприемаческото мислене и т.н.

„Приказки за успеха“ ще продължат, както и възможността да получите отговор и на вашите конкретни въпроси по време на публичните срещи, които ще се провеждат регулярно в Planet Club в София. Идеята е всички заинтересовани от развитието на кариерата си настоящи и бъдещи мениджъри да могат да чуят, а след това и да разговарят и обменят идеи с големите имена в българския бизнес.

Очаквайте през септември следващото издание на поредицата „Приказки за успеха“ и възможността за среща в неформална обстановка с други интересни лидери от реалния бизнес.
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Присъединете се към десетото юбилейно издание на Webit.Festival Europe!

Световното събитие на България за иновации, технологии и предприемачество Webit.Festival Europe (www.webit.bg) ще се проведе на 26-27 юни в Арена Армеец.

Webit ще има над 10 паралелни конференции с повече от 300 световни лектори. Конференцията “Innovate! & Plenary Session” (Иновации и пленарна сесия) в рамките на тазгодишния Webit.Festival ще бъде повод да бъде нарисувана голямата картина - а именно, каква ще бъде визията на Европа за периода 2030-2050.

През 2018 Webit празнува десет годишен юбилей от първото събитие, проведено в София през 2009 г. https://www.webit.bg/2018/