JobTiger новини от месец май 2006 г:
 • 3 май, София
  Официално закриване на форум “Кариери 2006 – Добра Кариера, Добър Живот”

  Със скромен коктейл в клуб “Боло”, на който присъстваха екипите на организаторите ДжобТайгър, Министерство на Държавната администрация и административната реформа, Проект “Пазар на труда” на Американската агенция за международно развитие, както и на официалния спонсор Нестле, гости, журналисти и съмишленици, беше закрит петият форум “Кариери”. Това е най-успешният форум до момента, с участието на общо 121 работодатели и посетен от над 17 хиляди млади специалисти и студенти от София, Велико Търново, Пловдив, Варна и Русе.
   
 • 12-14 май, Таргу Муреш, Румъния
  Международна работна среща на кариерни консултанти

  Тема на срещата: The Counsellor as individual and practitioner: Personal Growth and Interpersonal Skills. В срещата взеха участие повече от 30 сертифицирани специалисти, бъдещи кариерни специалисти и студенти, обучаващи се в магистърска програмата по кариерно консултиране, включваща и стандартите на GCDF (Global Career Development Facilitator). Гост и водещ на конференцията беше г-н Кен Фрейзър, консултант и терапевт от САЩ.
  По време на двудневната работна среща бяха обсъдени най-новите практики в сферата на консултирането, беше обменен опит за начина, по който кариерното консултиране навлиза и използва в бизнеса и в образователния сектор. Желанието на участниците беше такива конференции да се провеждат по-често и да включат представители на всички страни, използващи стандартите на GCDF.
  От българска страна участие взеха кариерни консултанти от JobTiger и Фондация на бизнеса за образованието.
   
 • Официално са открити и работят още два университетски кариерни центъра
  • 11 май - ТУ–София
  • 17 май - Пловдивски университет “Паисий Хилендарски”
 • 23 май, София
  Учредяване на първия в България Клуб на корпоративния дарител

  Български донорски форум, GloBul, JobTiger, Обединена Българска Банка, OMV и Първа Инвестиционна Банка с подкрепата на Британско Посолство, София учредиха първия в България Клуб на корпоративните дарители на среща в Националната галерия за чуждестранно изкуство.
  Клубът на корпоративните дарители си поставя за цел развитието и популяризирането на стратегическото бизнес дарителство в България. Той ще промени средата за корпоративна благотворителност като наложи стандарти на прозрачно, системно и отговорно бизнес дарителство и ще предоставя информация за основните тенденции в тази сфера. Подробности >>
   
 • 23 май, София
  Стартира проект за изработване на методика за студентски стажове в администрацията

  Методика за студентски стажантски програми в държавната администрация ще бъде изработена по проекта “Преодоляване на разминаването между образователната система и нуждите на публичния сектор” на Министерството на държавната администрация и административната реформа, Британското посолство и Американската агенция за международно развитие. През юли – септември 2006 г. изработеният модел ще бъде пилотно тестван в избрани институции на държавната администрация. Подробности >>
 • 29 май, София
  Национална среща на заинтересованите страни по проблемите на заетостта на хора с нарушено зрение

  Срещата е в рамките на проект “Осигуряване на равнопоставеност на хората със зрителни увреждания при наемане на работа и съдействие за интегрирането им в работна среда”, финансиран по програма ФАР ‘Развитие на гражданското общество 2002’ на ЕС. Изпълнител на проекта е фондация Тайм Екопроекти, а асоцииран партньор – ДжобТайгър ООД.
  На срещата работодатели, представители на неправителствени организации и на организации на незрящите в България споделиха опита, проблемите, възможностите за осигуряване на хората със зрителни увреждания на работа.
  Бяха изготвени препоръки към съответните институции за подобряване на възможността за интеграция на хората със зрителни увреждания в работна среда.
   
 • 30 май, София
  Стипендия JobTiger за студенти за учебната 2006 / 2007 г.

  На 30 май 2006 г. на пресконференция беше обявено началото на конкурса за студентска стипендия JobTiger за 2006/2007 година. Стипендията е за една учебна година, считано от 1 октомври 2006 до 30 юни 2007г. и е в размер на една минимална работна заплата месечно. Тя се присъжда на най-добре представилите се участници в конкурс за написване на есе на социално значима тема, свързана с образованието на младите хора и възможността за професионална реализация в България. В конкурса за стипендия могат да участват всички български граждани, студенти в български университет, редовна или задочна форма на обучение, за степен бакалавър или магистър.
  Началото на конкурса е: 30 май 2006 г., а срокът за изпращане на есетата е 1 август 2006 г. Повече информация >>

Предстоящи събития:
 • 16 юни
  Стартира обучение за сертифициране на кариерни консултанти и специалисти.

  Обучението е насочено към специалисти по човешки ресурси от бизнеса.
  Подробности >>
   
 • 23-24 юни
  5 среща на HR екипите в България

  На 23 и 24 юни ще се проведе вече традиционната среща на екипите на специалистите по човешки ресурси на големите фирми в България. Основната темата на срещата ще е “Мотивацията на персонала”, като и този път HR уикенда се осъществява с любезното съдействие на дългогодишните ни партньори Accor Services Bulgaria и Monday Insight.
  Вижте предварителната програма на срещата>>
  За повече информация и записвания може да се обадите на телефон: 02/ 9489 128.

Полезно за вас:
 • Безплатни позиции на страниците на JobTiger
  През месец юни позициите за специалисти в областта на застраховането ще бъдат публикувани безплатно на страниците на www.JobTiger.bg.
  Не забравяйте да публикувате обявите си за стажантски позиции безплатно в JobTiger.bg и Staj.bg.
   
 • Празници през месец юни:
  • 1 юни (четвъртък), Международен ден на детето, работен ден;
  • 2 юни (петък), ден на Ботев и падналите за свободата на България, работен ден;
  • 9 юни (петък) – Спасовден, работен ден;
  • 24 юни (събота) - Еньовден;
  • 29 юни (четвъртък) – Петровден, работен ден.

Panta Rei
 • От началото на май 2006 година Цвета Миланова е новият Мениджър Човешки Ресурси на стъпващата на българския пазар небанкова компания Профиреал България. Преди това Цвета Миланова беше специалист Подбор в Мелексис България. Тя е магистър по Психология от СУ Климент Охридски и в последните четири години работи изцяло в областта на човешките ресурси.
  За контакт:
  e-mail: tsveta.milanova@profireal.bg
  Тел.: +359 878 202129
 • В началото на месец май 2006 година Златина Димитрова става част от екипа на CNSYS PLC . Позицията, която заема е „Специалист Човешки ресурси”. В момента Златина Димитрова изучава специалност „Икономика и организация на труда”, Магистърска степен в УНСС, гр. София.
  Практическият й опит включва три стажа в Министерство на труда и социалната политика, Булбанк АД и Cosmo Bulgaria Mobile AD (GloBul).
  За контакт:
  e-mail: z.dimitrova@cnsys.bg
   
 • От м. март Николай Димитров е новият Мениджър обучение на ТЕХНОПОЛИС – лидер в търговията с електроника и домакински електроуреди у нас, изключителен представител и вносител на JVC, SONY и други. Преди това Николай се занимаваше с подбор и обучения в известна консултантска фирма. По образование е психолог. Завършил е Софийския университет “Св. Климент Охридски”.
  За контакт:
  e-mail: koko@videolux.bg
  Телефон: +359 2 92 11 698