JobTiger новини от месец ноември 2006 г.:
 • 14 ноември, JobTiger.bg носител на наградата "Налагане на e-brand" на конкурса Бранд Мениджър на годината
  На 14.11.2006г, за четвърта поредна година, се проведе конкурса за определяне на бранд мениджър на годината, организиран от Българската асоциация по маркетинг (БАМ) и Euro RSCG Sofia. В последния етап от конкурса бяха избрани 22ма участника, разделени в пет категории. Участниците представиха себе си и своите разработки пред журито на надпреварата и гостите на събитието.
  В категория e-бранд, журито на конкурса определи за Бранд Мениджър на годината Светлозар Петров, за налагане и развитие на името www.JobTiger.bg. Голямата награда Бранд Мениджър на 2006г. бе отредена на Милена Стайкова, Девин ЕАД. Нейни подгласници в престижния конкурс са: Екатерина Андреева и Гергана Факалиева (Банкя Минерална вода), Владимир Николов (Famous Grouse), Мария Тойчева (Vivatel), Мая Хайрабедян (Piraeus Bank) и Светлозар Петров (JobTiger.bg).
   
 • 20 ноември, JobTiger.bg отличен с награда за социално отговорен бизнес
  JobTiger бе отличен с първа награда в категорията "Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд" на годишните награди за социално отговорен бизнес, връчвани от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). На церемонията проведена на 20.11.2006 г., JobTiger получи признание за проекта си за създаване и развитие на университетски кариерни центрове и популяризирането им сред студентите, академичната общност, бизнес обществото и държавната администрация.
  Кариерният център е един от основните стимули за преодоляване на бариерите в комуникацията между бизнеса, академичните среди и студентите. Освен в партнирането на работодателите чрез подпомагане в процесите на подбор на студенти за стажантски позиции и работни места, кариерният център има изключителна роля в професионалното ориентиране и подготовка на студентите.
  На миналогодишното издание на наградите за социално отговорен бизнес JobTiger отново беше победител в категорията "Инвеститор в човешкия капитал" с проектa, осъществен съвместно с Нестле България "Кариери 2005 – Добра Кариера, Добър Живот".
   
 • 22 ноември, награда на JobTiger за най-голям корпоративен дарител на време и услуги
  На официална церемония министър Пламен Орешарски връчи наградите на най-големите корпоративни дарители в България, определени от Български дарителски форум. JobTiger бе отличен с наградата за най-голям корпоративен дарител на време и услуги. Дарената сума възлиза на 76 460 лева.
  Тази награда е поредното престижно признание, получено през тази есен на работата и усилията на екипа на JobTiger, вложени в създаване на кариерни центрове в българските висши училища. JobTiger се наложи като успешен пример за това как една малка българска фирма може, успоредно с успешното развитие на бизнеса, да допринесе значително за създаването и развитието на значими социални проекти.
  Класацията “Най-голям корпоративен дарител” се организира в приблизително един и същ вид в Централна Европа (Чехия от 2003 и Словакия от 2005 г. ); Обединеното Кралство (в-к Guardian публикува 100-те най-големи дарители от 2001 г.); САЩ (сп. Forbes класира компаниите с най-големи дарения годишно).
  Класацията подрежда финансовата стойност на годишните дарения на компаниите през предходната година и предоставя надеждна информация за развитието на корпоративното дарителство.
   
 • Започни кариерата си с ДжобТайгър и Центровете за Кариерно развитие в Университетите
  От края на м. Ноември, JobTiger започна да организира безплатни семинари, посветени на процеса на търсене на работа. Специалисти от най-добрия сайт за търсене и предлагане на работа и центровете за кариерно развитие във ВУЗ-овете се срещат със студенти и ги обучават как се пише автобиография, мотивационно писмо, как се държи по време на интервю и т.н. През м. Декември предстоят обучения в Техническия Университет – София и УНСС.
  За повече информация и точните дати на срещи със студентите, моля посетете http://www.jobtiger.bg/press.php?id=74
   
 • 13 – 24 ноември, сертифициране на нови кариерни консултанти от средните училища по програмата Global Career Development Facilitator (GCDF)
  Завърши обучението на нови 25 кариерни консултанти от средните и професионални училища и от регионалните структури на Националния педагогически център към МОН за сертифициране по програмата за кариерни консултанти GCDF.
  Обучението проведоха обучените през месец юни кариерни специалисти, под супервизията на специалистите от JobTiger.bg и Фондация на бизнеса за образованието.
  Програмата продължава до края на 2007г. и включва обучението на близо 1700 кариерни консултанта от цялата страна. Целта е във всяко средно училище с над 500 ученика да има обучен кариерен консултант, който да подпомага учениците в тяхната професионална ориентация, да ги подготвя и обучава как да планират, организират и развиват професионалната си кариера, както и в практични умения за търсене на работа, подготовка на документи за кандидатстване и умения за провеждане на интервю с работодатели.
  Освен кариерни специалисти в най-големите 25 университета в България, вече има и над 60 обучени кариерни специалисти в средните и професионални училища в цяла България. Обучението на следващата група кариерни консултанти продължава и през декември.
   
 • Проект АУПТ – наблюдения, изводи, перспективи
  През последните няколко години на пазара на труда в България се наблюдава интересно явление – въпросът "Коя е най-подходящата за мен работа и как да я открия" категорично измества въпроса "Как да намеря каква да е работа". Връзката между развитието на икономиката в цялата страна, възраждането на традициите за професионално ориентиране в образователната система и прохождащата идея за кариерно развитие през целия живот на човек е безспорна. Към тези фактори прибавяме и финансирането на проекти по различни европейски и световни програми, свързани с изграждане на устойчиви структури и механизми за пазара на труда, каквато е програма "Активни услуги за пазара на труда", част от проект "Социални инвестиции и насърчаване на заетостта", по който българското правителство получи заем от 50 млн евро от Световната Банка през 2003 г. Програмата цели да се подпомогне обществото да разшири и да използва пълноценно човешкия си капитал, в контекста на променящата се икономическа среда и изменящи се условия на пазара на труда.
  Повече по темата...

Предстоящи събития:
 • Официална церемония за връчване на националните награди “Човешки ресурси 2006” и Благотворителен бал-концерт
  На 18.12.2006г. ще се състои Официална церемония за връчване на националните награди “Човешки ресурси 2006” и Благотворителен бал-концерт за наградените социални домове. Събитието ще се проведе в Бизнес парк София – Младост 4, сграда 10 от 19:00 ч.
   
 • Трети бюлетин на университетските кариерни центрове в България
  Предстои издаването на третия Бюлетин на университетските кариерни центрове в България. Скоро ще го намерите на адрес: http://careercenters.staj.bg/careerLib.php

Полезно за вас:
 • Безплатни позиции на страниците на JobTiger.bg
  През месец декември обяви за позициите в областта на счетоводството ще се публикуват безплатно.
   
 • Празници през месец декември:
  • 6 декември (сряда) – Никулден. Празнуват Никола, Николай, Николина, Ненка, Нина. Празник на рибарите, търговците и банкерите. Работен ден.
  • 8 декември (петък) – празнуват всички настоящи, бивши и бъдещи студенти. Работен ден.
  • 20 декември (сряда) – Игнажден. Имен ден празнува Игнат. Работен ден.
  • 24 декември (неделя) – Бъдни вечер. Празнуват Евгени, Евгения, Бистра. Неработен ден.
  • 25 декември (понеделник) – Коледа. Именници са Христо, Кольо, Божин, Божана, Младен, Радостин/а. Неработен ден.
  • 27 декември (сряда) – Стефанов ден. Празнуват Стефан, Стойко, Стоян, Стоил, Станка.

~ Платено съобщение ~
Manpower в България, 7 декември 2006
Manpower – световен лидер в подбора на персонал, открива свой офис и в България. Официалният старт на дейността на компанията обяви Директора на Manpower за Европа, Близкия Изток и Африка Г-жа Барбара Бек.
“Откриването на офиса в София е в отговор на силната нужда от предоставянето на качествени услуги в подбора на кадри в страната в условията на постоянно променящата се работна среда и бизнес”, обясни Надя Василева – Изпълнителен Директор на фирмата за България.
Решенията, които предлага Manpower в областта на човешките ресурси, са подбор и селекция на кадри за постоянни и временни назначения, професионални тестове и прецизна оценка, разнообразни обучения, аутсорсинг на кадри, професионално интервюиране. Manpower ще предлага широк спектър от приспособени към нуждите на клиента услуги в областта на човешките ресурси, които значително ще оптимизират изразходваното време и средства.
Компанията ще обслужва както глобалните си клиенти - мултинационалните компании представени в България, така и малки и средни фирми в страната.
Manpower е първата компания от такъв мащаб, която стъпва на българския пазар, с 4 300 офиса в повече от 72 страни и 2,5 милиона служители в света тя обслужва 400 000 клиента годишно. Фирмата е създадена през 1948 г. в Милуоки, щата Уискинсон, САЩ.
В групата на Manpower са компаниите Manpower, Manpower Professional, Elan, Jefferson Wells и Right Management.
Manpower работи с 98% от компаниите включени в класацията “Fortune 500”.
Плановете на компанията са да създаде мрежа от офиси в страната.