JobTiger новини от месец септември 2006 г.:
 • Cisco и JobTiger стартираха портал “Кариери в мрежовите технологии”
  С помощта на http://bana.jobtiger.bg/ - съвместен проект на Cisco Systems България, Job Tiger и Българската асоциация на мрежовите академии (БАМА) - специалисти в областта на мрежовите технологии и курсистите от Мрежовите Академии на Cisco ще имат възможност да се свързват с потенциални работодатели. Представителите на бизнеса ще могат от своя страна да осъществяват подбор на квалифицирани кадри.
  Освен обявите за работа, сайтът предоставя информация за допълнителни курсове, обучения, стажове и стипендии, консултации за изготвяне на автобиография, мотивационно писмо, препоръки, подготовка за явяване на интервю за работа и т.н.
  Виртуалният помощник предлага бързо търсене по специалности и видове сертификати. Регистрацията за кандидатите за работа е безплатна.
  Повече информация: http://www.jobtiger.bg/press.php?id=65.
  Изследване, показващо очакван недостиг на мрежови специалисти: http://www.jobtiger.bg/press.php?id=66.
  Вижте и http://bana.jobtiger.bg/.
   
 • Приключи конкурсът за студентска стипендия JobTiger 2006/2007
  Стипендията спечели Мирослав Милков Юруков от Университет за национално и световно стопанство (УНСС), специалност Финанси.
  Поощрителни награди в размер на 100 лв. еднократно спечелиха: Велизар Илиев Балевски – Югозападен Университет “Неофит Рилски”, гр. Благоевград, втори курс, Педагогика на обучението по музика; Иван Цветанов Димитров – Специализирано висше училище по библиотекознание и информационни технологии, гр. София, четвърти курс, Информационни технологии; и Димитър Димитров Николов – Софийски Университет “Св. Климент Охридски”, трети курс, Журналистика и масови комуникации.
  Условие за участие в конкурса тази година беше написването на есе на тема “Защо съм студент?”. В конкурса взеха участие 93 студенти от различни български университети.
  Повече информация: http://www.jobtiger.bg/scholarship/2006/
   
 • Национална конференция “Качеството на студентската мобилност в контекста на Общоевропейската политика за развитие на висшето образование”
  На 12 и 13 септември в парк хотел “Москва” се проведе национална конференция “Качеството на студентската мобилност в контекста на Общоевропейската политика за развитие на висшето образование”.
  JobTiger участва с презентация на тема “Ролята на работодателите за стимулиране повишаване на качеството на студентската мобилност”, която бе посрещната с голям интерес от участниците в конференцията.
   
 • “Обучение на две скорости” – проект на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър”
  През месец септември 2006 г. във Варненския свободен университет “Черноризец Храбър” стартира нов проект “Обучение на две скорости”. Целите на проекта са свързани със синхронизиране на системата за акумулиране и трансфер на образователни кредити с тенденциите за развитие на Болонския процес и интегриране на България в европейското образователно пространство; приложение в български условия на добрите практики и наличен опит на водещи университети от Европа и други райони на света; индивидуално планиране на образователния процес от студента, съобразено с възможностите му чрез индивидуална “маршрутна” карта за придобиване на образователни кредити и специалности и др. Проектът се радва на голям интерес от страна на студенти на ВСУ – над 70 % от първокурсниците, имащи право да се включат в него са проявили желание за участие.
   
 • Среща на бизнеса с безработните в Габрово, обучавали се по проекта АУПТ, реализиран от JobTiger
  На 27.09.2006 г. в сградата на Технически Университет Габрово се проведе среща с представители на бизнеса от гр. Габрово по проект “Активни услуги на пазара на труда” към проект “Социални инвестиции и насърчаване на заетостта”, финансиран от Световната Банка. Проектът е реализиран от ДжобТайгър ООД и е насочен към реинтеграция на безработните на пазара на труда в гр. Габрово. Безработните лица са преминали обучения по специално разработена методология, проведени от висококвалифицирани специалисти.
  На срещата бяха представени постигнатите досега резултати при изпълнението на проекта. Даниела Железарова от Кариерния Център към Технически Университет гр. Габрово направи анализ и посочи постигнатите ползи от обученията по проекта. В края на срещата бяха връчени сертификати на безработните лица, успешно преминали обученията.
  Срещата продължи с коктейл, по време на който безработните лица имаха възможност за осъществяване на контакти с представителите на бизнеса от гр. Габрово.
   
 • JobTiger увеличи членовете на семейството си!
  JobTiger подкрепи благородните цели на Екологичният научно-образователен център към “Зоопарк – София”, като осинови тигрицата Глезла от Софийския зоопарк.
  Тигрицата живее в нова самостоятелна сграда, в клетката й са изградени лежанки и басейн, които са декорирани с изкуствени скали и допълнителни елементи, наподобяващи естествената среда на животното. Тигрицата Глезла е отгледана от служителите на центъра, възрастта и е 9 години и е включена активно в образователната дейност на центъра.
  Като продължение на осиновяването, JobTiger инициира кампания сред бизнеса за допълнителна подкрепа на центъра, която скоро ще даде своите първи резултати. Всички желаещи да се включат, могат да се свържат с екипа на JobTiger.
  Екологичният научно-образователен център към “Зоопарк – София” е създаден през 1998 година с цел да провежда образователна, популяризаторска и научна дейност в зоопарка и за животните в природата.
  Вижте Глезла тук.

Полезно за вас:
 • Безплатни позиции на страниците на JobTiger Ltd.
  През месец октомври позициите за JAVA и PHP специалисти ще бъдат публикувани безплатно на страниците на www.JobTiger.bg.
   
 • Празници през месец октовмри:
  • 1 Октомври/неделя/ - Св. Йоан Кукузел /ПП на певци и музиканти/
  • 14 Октомври/събота/ - Петковден /Параскева, Петка, Петко, Пенка, Пенчо, Пеньо/
  • 18 Октомври/сряда/ - ПП на художници и живописци
  • 26 Октомври/четвъртък/ - Димитровден /Димо, Дичо, Драган/
 • Идея за предстоящите коледни и новогодишни празници!
  “ФОСТЪР”* – шоколадови бонбони увити в късмет!
  Ако искате да направите оригинален, фирмен, коледен подарък!
  Ако искате преговорите ви да завършат във ваша полза!
  Ако искате да изненадате любим човек!
  Ако искате гостите да запомнят партито ви!
  Поръчайте “ФОСТЪР”* – шоколадови бонбони увити в късмет!
  Седем различни вкуса! Всеки бонбон е увит в уникален късмет, пожелан на пет езика.
  За повече информация: www.foster-bg.com
  (*Фостър – горски дух, който носи късмет!)

Panta Rei:
 • Йорданка Здравкова вече е в Централното управление на Булстрад, където ще се занимава с човешки ресурси.
  Доскоро тя беше Мениджър Развитие към Фондация на бизнеса за образованието. Психолог по образование. Трудовият и стаж от 10г. е свързан с психологията и управлението на човешките ресурси. Кариерата си започва в неправителствения сектор като Ръководител проект. Преди да стане Мениджър Развитие на Фондацията на бизнеса за образованието, Здравкова е работила към Агенция по заетост и като Мениджър Човешки ресурси на “Хепи” АД.
  За контакт:
  e-mail: y_zdravkova@bulstrad.bg
  Tell: +359 2 9856 254
   
 • Йорданка Бориславова е новият мениджър човешки ресурси в Нетера. През последните 5 години тя заемаше длъжността Старши специалист Възнаграждения и придобивки в Космо България Мобайл ЕАД /ГлоБул/.
  За контакт:
  e-mail: jborislavova@neterra.net
  Tell: +359 2 975 16 16