JobTiger новини от месец септември 2007 г.:
 • Публикуването на обява в Джобтайгър – улеснено
  За улеснение на работодателите, екипът на Джобтайгър ООД разработи и въведе нова функционалност, която позволява въвеждането на обявите за работа на цяла страница. Досегашната функционалност (въвеждане на обява стъпка по стъпка) е запазена. Работодателите може да избират по-удобната за тях форма на въвеждане, както и да ги превключват чрез натискане на съответните бутони.
  Освен тази нова функционалност са обновени и списъците с университети, специалности и компютърни умения.
 • Публикуване на обяви за почасова работа
  Вече е възможно публикувнето на обяви за почасова работа. Това става с избор на “Тип заетост” – “Почасово”. В този случай работната заплата се въвежда като нетно възнаграждение на час, а не нетно месечно възнаграждение. Отстъпката от 25% от цената на обявата при въвеждане на работна заплата важи и в този случай.
 • Публикувани са данни за желаните от търсещите работа заплати по бизнес сектори и региони
  От 2 октомври 2007 г. www.JobTiger.bg стартира нова услуга: свободен достъп до информацията си за желаните от търсещите работа нетни заплати - по бизнес сектори и региони. Услугата е уникална и единствена по рода си в страната и е достъпна на http://www.jobtiger.bg/salary.php.
  Повече информация...
 • Стипендия „Джобтайгър” 2007/2008
  Венцислава Станчева от УНСС, специалност „Финанси” е новата носителка на стипендия „Джобтайгър” за 2007/2008 учебна година.
  На 25 септември, в х-л „Кристал Палас”, се проведе заключителният етап на конкурса, в който шестте най-добре представили се участници във втори кръг защитаваха позициите си пред комисия.
  Освен че е студентка по финанси в УНСС, Венцислава е и стажант в International Asset Bank.
  Повече за конкурса...
 • Университетските кариерни центрове ще измерват ефективността си с обща система
  Фондация на бизнеса за образованието (www.fbo.bg) започна да събира и обобщава данни от университетските кариерни центрове с цел да създаде система за измерване ефективността на тяхната дейност.
  Целта е да се стартира и поддържа система за мониторинг и оценяване на дейността на центровете и респективно - реализацията на студентите, чрез съпоставка на дейността им (benchmarking).
  Вижте пълния текст...
 • Фондация на бизнеса за образованието спечели проект към Европейската комисия за международни студентски практики
  Проект "Инвестиция за създаването на квалифицирани и международно обучени млади хора, отговарящи на изискванията на пазара на труда в Европа" на Фондация на бизнеса за образованието (ФБО) е сред 4-те проекта, които ще получат финансиранe от Европейската комисия (ЕК). По поканата за подаване на предложения към Представителството на ЕК в България са кандидатствали над 300 проекта, а инициативата на ФБО е единствената от одобрените, насочена към подобряване на конкурентоспособността и уменията на младите хора у нас.
  Вижте пълния текст...


Предстоящи събития:
 • Есенно обучение по кариерно консултиране за специалисти по човешки ресурси
  През месец ноември предстои поредното обучение по международната програма GCDF за кариерни консултанти. Обучението е насочено към прилагането, използването и повишаването на ефективността на процесите по подбор, задържане и мотивиране на персонала във фирмата.
  Обучението започва със самостоятелна подготовка, като са предвидени и две срещи. Първата среща ще се проведе на 16, 17 и 18 ноември, а втората – на 15 и 16 декември, в София.
  Преди провеждане на първата среща участниците преминават дистанционен подготвителен курс (около месец, в зависимост от натовареността на участниците), чиято цел е да ги подготви за практическата част по време на срещите.
  Информация за формата на обучението, датите и цената може да намерите на телефон: +359 2 4918014, +359 888 379 386, както и на и-мейл gcdf@jobtiger.bg.
  Препоръчителен краен срок за подаване на документи за участие в групата: 15 октомври 2007г.
 • На 9 ноември 2007 г. в Централния Военен клуб – София ще се проведе поредния HR форум, организиран от Българската асоциация за управление и развитие на човешките ресурси – БАУРЧР и Капитал Кариери. Темата на еднодневния Форум е “Измерване на ефективността на HR дейностите”, а специален гост и основен лектор е Ричард Фин - консултант, работещ на най-високо ниво с много компании в световен мащаб в областта на: Стратегия за управление на хората, Трансформиране на HR функциите, Управление на промяната, Организационно планиране и работа в екип.
  За повече информация и онлайн записвания:
  www.bhrmda.bg
  http://www.bhrmda.bg/fileadmin/user_upload/Conference-2007/November-HR-Forum/Registration/
  тел.: + 359 2 9501090, 9501091


Полезно за вас:
 • Джобтайгър с нови телефони:
  Т: +359 2 49180 20
  Т: +359 2 49180 21
  Т: +359 2 49180 22
  Т: +359 2 49180 23
  М: +359 88 134 2538
  Ф: +359 2 9433886
 • Безплатни позиции на страниците на JobTiger Ltd.
  През месец октомври 2007 г. може да публикувате безплатни обяви за позиции за застрахователни агенти.
 • Празници през месец октомври:
  • 1 Октомври /понеделник/ - Св. Йоан Кукузел /ПП на певци и музиканти/
  • 14 Октомври /неделя/ - Петковден /Параскева, Петка, Петко, Пенка, Пенчо, Пеньо/
  • 26 Октомври /петък/ - Димитровден /Димо, Дичо, Драган/
  • 31 октомври /сряда/ - Хелоуин
  Вижте календара на JobTiger за работни и неработни дни по месеци.


Panta Rei…
 • Ева Пентова в Байер България ЕООД
  Досега Ева Пентова е била част от екипа на GlaxoSmithKline ЕООД.
  От юли 2007г. Мениджър човешки ресурси на Байер България ЕООД е Ева Пентова. Дейността на Байер в България е представена в няколко направления – Bayer Healthcare, Bayer Crop Science, Bayer Material Science и AGFA Healthcare. Ева Пентова има бакалавърска степен по психология и магистърска по УРЧР.
 • Ралица Свиленова е новият Human Resources & Marketing Specialist в Телеком Партнърс Нетуърк ЕАД (www.tpn.bg), част от Interoute Communications Ltd (www.interoute.com). Досега Ралица заемаше длъжността Мениджър Администрация и Човешки ресурси в Програмата Медия Груп ООД. Ралица Свиленова е Магистър по Трудова и организационна психология.
  За контакти:
  М: +359 888 471 601
  E: ralitsa.svilenova@tpn.bg
  E: ralitsa.svilenova@interoute.com