JobTiger новини от месец януари 2004 г.:
 • От началото на 2004 г., всяка обява, публикувана в JobTiger може да бъде публикувана по Ваше желание и във вестник "Пари" - в сектора Кариера (запазено място за съобщения и обяви) в специализираното приложение Мениджмънт Кариера Маркетинг (в броя в сряда).
 • Онлайн е сайтът на предаването по Нова ТВ “Искам работа”. На сайта, намиращ се на адрес:
  http://iskamrabota.jobtiger.bg,
  са публикувани и имената на фирмите – участници, обявените позиции, кандидатите за работа и, естествено, спечелилите. Уникалното съвместно шоу на СИА Адвъртайзинг, Центъра за човешки ресурси Фортуна МД и JobTiger вече има 7 издания. Много снимки, моменти от предаването и допълнителна информация относно шоуто ще ви направят част от “Искам работа”, което се излъчва по Нова телевизия всяка неделя в 12.00 ч. на обяд.
  >>към сайта>>

Предстоящи събития:
 • 'Споделяне' на коментари към автобиографии
  В първите дни на месеца ще бъде внедрена нова система за споделяне на вашите коментари към автобиографиите с други работодатели. Така, ако запишете даден коментар като ‘споделен’, до него ще имат достъп и другите работодатели, попаднали на тази автобиография. Съответно вие ще имате възможност да четете споделените коментари от ваши колеги, заедно с името на фирмата, на колегата написал коментара, както и датата му. Вярваме, че тази система ще доведе до подобряване на ефективността на труда на потребителите на JobTiger, като им позволи да споделят опита си.
 • От 14 февруари по НКТВ “Евроком” стартира съвместна продукция на JobTiger и Евроком – предаването “Има начин”.
  То ще запознава зрителите с начините на търсене и намиране на работа, ще дава информация за състоянието на пазара на труда и възможностите на него, ще разяснява правителствените програми за трудова заетост и насърчаване на младите хора за успешна реализация, ще дава съвети за това как да се намери верния път към желаната работа и успешна кариера.
  “Герои” на предаването ще бъдат зрителите–търсещи работа специалисти и предлагащи работа – работодатели с техните проблеми и въпроси.
  Предаването ще се излъчва всяка събота от 17:45 ч.
 • Кариери 2004
  За трета поредна година JobTiger, съвместно с програма Българска мечта към Министерство на Транспорта и Съобщенията организира форум КАРИЕРИ 2004 за завършващи студенти и млади специалисти.
  Новото тази година е, че форумът ще се проведе в 3 града – освен в София и Варна и в Пловдив. Предварително планираните дати са 19 и 20 април за София, 26 април за Варна и 3 май за Пловдив.
  Очаквайте допълнително подробности относно местата и условията на провеждане. Възможна е и евентуална промяна на датите.
  >>повече за форум Кариери>>

Технологиите на JobTiger:
Система за оценка на кандидатурите в JobTiger: Всеки работодател, публикувал при нас обява за свободно работно място, има възможност да използва уникалната ни система за оценка на автобиографиите на тези кандидати, които са кандидатствали онлайн.
Системата за оценка се състои от 6 компонента – вие можете да оцените автобиографията на даден кандидат като Отлична, Добра, За друга позиция, Неквалифициран, Несериозен. Последният компонент на тази система – Неоценяван - е по подразбиране и се появява, ако не сте записали каквато и да била друга оценка. Оценявайки кандидатите, вие се улеснявате при последваща обработка на автобиографиите – например, можете да сортирате по критерий Оценка и да изведете на екрана само тези, които сте определили като Отличен. За в бъдеще JobTiger планира да допълни компонентите с още няколко междинни степени, както и да подобри системата за навигация и да добави допълнителни инструменти за оценка.

Panta Rei:
От този брой JobTiger стартира новата си рубрика Panta Rei.
В днешно време пазара на труда е толкова динамичен, че понякога е трудно да се следят всички промени и смени на работни места. Тъй като JobTiger винаги се е стремил към установяване и поддържане на постоянен контакт с HR мениджърите, HR асистентите и изобщо с всички, които по една или друга причина са се сблъсквали с подбора на кадри за своите компании, ще споделяме с вас информация за промените в работните места на колегите ни, естествено с тяхно съгласие.


Владислава Раднева, Екс-Директорът “Човешки ресурси” на “Софийска Вода” ООД, вече е Управляващ Директор на фирма за управленско консултиране и обучение “AVR-Added Value Relations”.
С екипа от специалисти може да се свържете тук.