Икономедиа АД
Репортер
Пловдив
длъжност на пълно работно време

Репортер

Пловдив длъжност на пълно работно време

Отговорности

"Капитал" търси репортер в Пловдив ! Вторият по големина и бързо развиващ се център има нужда от повече хора, които да разказват какво се случва в града, областта и региона.

Ако сте ентусиазиран и базиран в Пловдив човек, който има интерес да търси, намира и разказва бизнес и градски истории, заповядайте на интервю.

Изисквания и необходими умения

- Да има интерес към градовете, институциите и парите. Да разбира или да иска да научи как работи местната и централната власт и как тя влияе на бизнес-средата. Да е любопитен/на - за да учи още (например защо са важни обществените поръчки и какво е концесия)
- Да има основни икономически познания - не търсим макроикономист, но е добре все пак да знаете какво става, когато се вдигат данъци, или каква е разликата между приход и печалба.
- Да разбира, че журналистиката не е изкуство, а занаят и призвание. И понякога тези неща се учат извън работно време.
- Завършено висше образование или предишен опит в областта не са задължителни (но са предимство).

Ние Ви предлагаме

Възможност за развитие в Пловдив, като част от млад и дързък екип, който има за цел да направи града по-добро място за живот.

Възможност за участие в различни проекти на "Капитал", с допълнителни финансови бонуси.
Работа с най-добрите професионалисти в областта в България, като част от екипа на най-авторитетната бизнес медиа в страната.

Най-ценното, което "Капитал" предлага, е споделеното знание. Важното, което може да се научи в екипа, са уменията за събиране и обработване на информация, съвети как се ориентира бързо в сложни сюжети и как се разказват интересни истории.

Накратко, ако медиата беше университет, щяхме да даваме на журналистите Masters по Storytelling.

Последно и най-важно - екипът ни помага България да стане по-добро място, като държи политиците отговорни, бори се за спазването на правилата и застава с всички сили на страната на прогреса. "Капитал" дава възможност на хората да се ориентират какво става в света около тях, за да взимат по-добри решения за себе си.

Изпратете ни СV и мотивационно писмо на pisma@capital.bg до 15 октомври 2023 г.

Информация за контакт

Телефон: 02/93 46 390

JobTiger Banner
Zaplatomer Banner