Стажант в дирекция "Балкани" на БТА
София
доброволен труд
До 500 лв.

Стажант в дирекция "Балкани" на БТА

София доброволен труд До 500 лв.

За нас

От 2021 г. БТА изгражда мащабна програма за подкрепа на науката и образованието в България. Школа БТА работи за развитие, практическо обучение и реализация на будните и мислещи млади хора. Ние стимулираме тяхната ангажираност и активност в обществото. Съдействаме за достъпност на науката в медиите. Надграждаме компетентностите на работещите в БТА и приобщаваме новите служители към каузата на агенцията за медийна грамотност, етика и професионализъм. Активно привличаме стажанти, като най-добрите от тях остават на работа в БТА.

Отговорности

Превод на информации от партньорски агенции и медии от балканските държави от местен или западен език. Подготвяне на новинарски текст за публикуване на български език на сайта на БТА в секция Балкани.

Изисквания и необходими умения

Студенти в бакалавърска или магистърска програма по журналистика, медийни комуникации, връзки с обществеността, политически науки, социология, филология. Много добро владеене на английски език и на един или няколко балкански езици.

Ние Ви предлагаме

Доброволчески стаж от 120 часа в рамките на два месеца във водеща медия с безкомпромисно качество на информационни продукти и услуги, познати под марката БТА.
Zaplatomer Banner