• Най-голямото младежко кариерно събитие „Национални дни на кариерата 2012 – Добра кариера, добър живот”
  с единадесето издание в седем града

  Thursday, 01 March 2012
  Над 137 500 млади хора от цялата страна са посетили Форума от старта му през 2002 г. до днес, като над 22 000 са намерили работа или стаж.

  Forbes Bisiness Awards 2011 На 1 март 2012 г., четвъртък в БТА беше проведена пресконференция по повод предстоящия старт на Форума за студентски стаж и кариера "Национални дни на кариерата 2012 - Добра Кариера, Добър Живот". За предстоящото откриване, както и за провеждането на тазгодишното издание на Форума разказаха организаторите на събитието – управителят на JobTiger Светлозар Петров и Биляна Георгиева, мениджър „Човешки ресурси“ в Нестле България АД.

  Национални дни на кариерата 2012

  В третата година на кризата най-голямото в страната кариерно събитие отново ще предложи работни и стажантски места на студенти и млади специалисти, които искат да стартират своята кариера в България. Един от основните проблеми в реализацията на младите хора е липсата на трудов стаж. „Национални дни на кариерата” е форумът, където те се запознават с различни стажантски програми, подходящи за тях. Това е единственото по рода си и мащаба си събитие в страната, където бизнесът среща младите хора и им предоставя шанс за развитие и реализация в кариерата.

  Форумът се организира от компанията за HR услуги JobTiger, с традиционната подкрепа на най-големия стратегически инвеститор в хранителната промишленост – Нестле България АД. Компанията е генерален спонсор на „Национални дни на кариерата” за девета поредна година. Резултатите от изминалите издания показват, че за десет години над 137 500 студенти и млади специалисти от цялата страна са посетили Форума в търсене на подходяща професионална реализация, а над 22 000 от тях са започнали работа или стаж в желаната от тях компания. Днес зад много от щандовете на фирмите-участници в „Национални дни на кариерата” стоят хора, започнали кариерното си развитие именно чрез някои от предишните издания на Форума.
   
  Програма
  "Национални дни на кариерата 2012 – Добра Кариера, Добър Живот"
   
  13-14 март София,"Арена Армеец София", Тренировъчна зала;
  19 март Варна, Фестивален и конгресен център
  21 март Велико Търново, Великотърновски университет, V корпус
  26 март Русе, Русенски университет "А. Кънчев"
  28 март Свищов, Стопанска Академия "Д. Ценов"
  2 април Пловдив, Международен пловдивски панаир, Конгресен център
  4 април Бургас, Бургаски свободен университет
   
  Участието на студентите и младите специалисти в "Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот" е безплатно. По традиция Форумът е придружен от предварителни специализирани „работилници” (уърк-шопове). Те се провеждат в различни университети в цялата страна, непосредствено преди старта на Форума. По време на тези часове студентите имат възможност да се запознаят с детайли, свързани с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, както и да получат ценни съвети за поведението си по време на интервю за работа. Представя се и кратка предварителна информация за фирмите, които участват в „Национални дни на кариерата“.

  За пръв път през 2012 г. по време на Форума такива „уъркшопи“ и семинарна програма ще бъдат организирани не само в София, но и в градовете Варна, Пловдив и Свищов.
  Освен като организатор, JobTiger и тази година ще участва чрез отдела си за подбор на персонал със свой щанд във всички градове на провеждане на "Национални дни на кариерата ". На щанда в София ще има възможност и за кариерно консултиране на посетителите. Фирмата предлага и развива нови възможности на пазара на труда в България с твърдото убеждение, че всеки може да изгради кариера, чрез която да реализира своя пълен потенциал. JobTiger работи с над 22 000 клиенти-работодатели и близо 270 000 търсещи работа в цяла България – от студенти и талантливи млади хора, до висококвалифицирани професионалисти и мениджъри.

  Нестле България АД е генерален спонсор на форума за девета поредна година. Традиционното партньорство между Нестле България и организаторите на „Национални дни на кариерата” JobTiger е елемент от устойчивото и дългосрочно развитие на програмата на Нестле за корпоративна ангажираност към обществено значими инициативи. За Нестле България – част от най-голямата хранителна компания в света, участието в „Национални дни на кариерата” е естествено продължение на развиваната от компанията над 15 години стажантска програма. Чрез нея Нестле България дава възможност на студенти да придобият ценни практически познания в голяма международна компания в реална трудова среда.

  Стажантската програма нас Нестле България се радва на голям интерес сред кандидатите, тъй като дава възможност за плавно навлизане в професионална среда и заемане на позиция, за която не се изисква опит. През изминалите години от програмата са се възползвали над 215 стажанти. Успехът на тази практика се вижда и от цифрите: 84% от приетите на едногодишен стаж остават в компанията.
   
  Подробна информация за условията за участие в събитието може да се намери на: http://careerdays.bg/ или: http://www.jobtiger.bg/. Допълнителна информация може да получите и от екипа на JobTiger (тел: 02/ 491 8000 и e-mail: office@jobtiger.bg).