• Стартира вторият безплатен курс за Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android

  Wednesday, 08 October 2014
  София – 8 октомври 2014 г. - Софийски университет „Св. Климент Охридски” и JobTiger, с подкрепата на Samsung, организират второ, есенно издание на безплатния курс за Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android.

  Обучението е изцяло практическо, насочено към създаване на собствени мобилни приложения, базирани на конкретен бизнес сценарий. По време на курса ще се работи и за развитие на предприемаческите умения и знания за бизнес развитие на курсистите, което е нов модул към второто издание на курса. Също така, те ще придобият знания за „Планиране на моята професионална кариера“.

  Лектори в курса ще бъдат доказали се професионалисти от Musala Soft и The Business Institute, както и гост-специалисти от други компании.

  По време на обучението, всеки от младежите ще има възможността да разработи собствено мобилно приложение и да развие конкретни сценарии за бизнес реализация на своите идеи и проекти. Освен че ще надградят техническите си и бизнес познания, с всеки от младежите ще се проведе и персонално кариерно консултиране.

  В края на курса, участниците, успешно преминал обучението, ще получат сертификат от Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Освен това, курсистите ще бъдат препоръчани на подбрани работодатели, търсещи специалисти в областта на дизайн и разработка на мобилни приложения за Android.

  Курсът за Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android стартира на 8 ноември, а желаещите да се включат могат да кандидатстват до 29 октомври. Повече информация за курса може да научите тук: http://www.jobtiger.bg/innovation-center/

  Курсът за разработка и дизайн на мобилни приложения е част от Центъра за технологии и иновации, създаден от Софийски университет в партньорство със Samsung. На глобално ниво, една от основните цели на Samsung е да се бори с младежката безработица. Всички курсове и инициативи в рамките на този център ще предоставят на младите хора свободен достъп до най-високите технологии, допълнително качествено и практическо ИТ образование.


  За JobTiger
  JobTiger.bg е HR компания и кариерен сайт. Компанията стартира през 2000 г. като оператор на първия кариерен сайт в България. Фирмата предлага и развива нови възможности на пазара на труда в България с твърдото убеждение, че всеки може да изгради кариера, чрез която да реализира своя пълен потенциал. След повече от 13 години опит и международно ноу-хау JobTiger има над 26 000 клиента и контакт с повече от 290 000 търсещи работа в цяла България – от студенти и талантливи млади хора до опитни професионалисти и мениджъри.

  За Софийски Университет „Св. Климент Охридски“
  Софийският университет "Св. Климент Охридски" е първото българско висше училище. Неговата история е въплъщение и продължение на многовековната културна и просветна традиция на българския народ.

  За Samsung Electronics Co. Ltd.
  Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в технологиите, който разкрива нови възможности за хората навсякъде. Ние преобразяваме света на телевизорите, смартфоните, личните компютри, принтерите, фотоапаратите, домашните електроуреди, LTE системите, медицинските уреди, полупроводниците и LED решенията чрез постоянни нововъведения и открития. За нас работят 286 000 души в 80 страни, а годишните ни продажби са 216,7 млрд. долара (274,4 млрд. лв.). За да откриете повече, моля, посетете www.samsung.com


  За допълнителна информация може да се свържете с екипа на JobTiger:
  T: +359 2/ 49 180 00
  E: office@jobtiger.bg