Pressreleases

Кариерата на един клик разстояние не е просто мечта, а реалност

Thursday, 18 June 2015
Изпращане на автобиография, тръпнене в очакване на отговор, уговаряне на дата и час за интервю, суетене пред огледалото, притеснение преди срещата с желания работодател. Едва ли има човек, който не е минал по този път. Едва ли има човек, който не си е мечтал целият процес по намиране на работа да е по-приятен.

Е, това вече не е мечта, а реалност! Днес можем да се свържем с бъдещите си работодатели чрез един клик на мишката. Един клик на сайта на първите за България Виртуални дни на кариерата. Уникалният кариерен форум се проведе изцяло онлайн вчера, 17 юни, от 11:00 ч. до 15:00 ч. В него се включиха близо 600 търсещи работа, които имаха възможност да разговарят с представители на 29 компании от различни бизнес сектори.

В рамките на четири часа се проведоха стотици кратки интервюта със силно мотивирани и добре образовани млади хора. Близо 50 % от тях са с 3-5 години опит, 40 % са на пазара на труда от 1-2 години, а почти 10% от посетителите заемат senior или мениджмънт позиции. Всички те са с различни умения и компетенции в сферата на информационните технологии, финансите и счетоводството, маркетинг и продажби, и над 90% от тях владеят поне един чужд език.

Какво ще се случи след Виртуални дни на кариерата? Благодарение на проведените чат сесии, специалистите по подбор на персонала от всяка компания събраха впечатления за търсещите работа, обмениха контакти с тези от тях, за които са преценили, че биха били добро попълнение към екипа им. Оттук нататък предстоят допълнителни интервюта и срещи, които ще доведат до назначения на най-добрите кандидати.

Отзивите за събитието от страна на работодателите и на търсещите работа са позитивни, което е причина форумът да стане част от серията ежегодни кариерни събития, организирани от JobTiger.

Виртуални дни на кариерата се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger.
Back
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner