Pressreleases

3500 търсещи работа посетиха откриването на НАЦИОНАЛНИ ДНИ НА КАРИЕРАТА 2023

Monday, 03 April 2023
 
На 1 април в София беше първото събитие от най-големия кариерен форум у нас, а срещите с над 120 топ работодатели продължават на живо в още 5 града в страната и в един Виртуален ден
 
За 22-ра поредна година Национални дни на кариерата започна със събитие в София, което само за 8 часа бе посетено от 3500 млади и активни специалисти, търсещи своята нова работа или стажантска програма.
 
Съботното софийско издание на кариерния форум, организиран от JobTiger,  се проведе при изключителен интерес и доказа, че провеждането му в почивен  ден е не само добра идея, но и практически отвори вратите за работещите млади специалисти и способства представителите на компаниите да срещнат още повече мотивирани и способни млади хора. Сред събралите се в София  3500 активни млади хора имаше както специалисти с опит, така и ученици и студенти, дошли да се запознаят с топ работодатели и техните актуални предложения за стажове и работа. 
 
За пръв път на живо от събитието имаше излъчване на радио ENERGY. В продължение на три часа екипът на ENERGY REQUEST се погрижи за доброто настроение на работодатели и посетители. Всеки, който имаше желание се включи на живо от събитието, за да разкаже за атмосферата от своята гледна точка и да си поръча песен, можеше да го направи. Много работодатели взеха микрофона и разказаха какви хора търсят на изложението и насърчиха слушателите на радиото да не се колебаят, а да дойдат да се запознаят с тях на място в съботния ден.
 
Също за пръв път на Национални дни на кариерата имаше възможност за дигитален обмен на данни между работодатели и посетители, благодарение на ScanFactor. Иновацията позволява лесно и практично споделяне на профил, автобиография или портфолио на търсещ нови професионални възможности кандидат с предлагащите работни позиции - само с QR код! 
 
На откриването на събитието присъстваха:
 
Д-р Мария Христова, Главен изпълнителен директор на Столичната общинска агенция за инвестиции;
Полина Маринова, Изпълнителен директор на Агенцията по заетостта;
Инес Воданович, “Austrian Business Agency”;
Светлозар Петров, управител на JobTiger.
 
 
Трaдиционно, Национални дни на кариерата и тази година не свършва със софийското издание, а продължава със своето турне на живо в страната и онлайн в един Виртуален ден за всички желаещи:
 
Велико Търново - 4 април - Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, пети корпус;
Виртуален ден - 5 април - Онлайн на платформата на Brazen Technologies;
Габрово - 6 април - Технически университет, Библиотека
Пловдив - 8 април - Пловдивски Панаир, Конгресен Център;
Варна - 8 април - Хотел-галерия „Графит“;
Русе - 11 април - Русенски университет „Ангел Кънчев“, Канев център.
 
Напомняме, че събитията са безплатни за търсещите работа, а всеки може да се запознае с над 120-те компании, които до този момент са заявили участие във форума на https://careerdays.bg/bg/national-careerdays/participants-all
 
Ние, от JobTiger, вярваме, че мечтаната кариера е предпоставка за добър и щастлив живот. JobTiger организира Национални дни на кариерата вече повече от 20 години в продължение на мисията си да създава стойност за хората, търсещи работа, бизнеса и обществото. 
Участието във форума е напълно безплатно за кандидатите, необходима е единствено предварителна регистрация.
 
Златен спонсор на събитието е ABA – Work in Austria, а бронзов спонсор е Софийска вода АД.
 
Партньори на Национални дни на кариерата са Тракия Икономическа Зона, Национален борд по туризъм, НАПОО, Столична община, Технически университет – Габрово, Русенски университет „Ангел Кънчев“, Областна управа гр. Русе, JobTiger.tv, HRIndustry.bg.
 
С подкрепата на Baristo, Таткова градина, Аз мога тук и сега, ISIC България, 9 Academy, AIBEST, BESCO, сп. Мениджър, b2b Media, lider.bg,  pixelmedia, uchi.bg, Кариери, Международна награда на херцога на Единбург, Eventiplier, Kaldata, AIESEC, Advent Group, ISIC, HR manager, MyJob, сп. BGlobal, сп. ENTERPRISE, Legion Run, Gustomedia, Innovation Starter, Innovation Explorer, careertv, MySofia.bg, Aspasia.
 
За организатора и събитието:
 
JobTiger e компания за комплексни HR услуги и организира „Национални дни на кариерата“ вече 22 години в продължение на мисията си да създава стойност за хората, търсещи работа, бизнеса и обществото.
 
Повече подробности за Национални дни на кариерата 2023 можете да откриете на https://careerdays.bg/
 
За контакт и повече информация: 
events@jobtiger.bg 
+359 884 505 609
 
Back
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner