Информация за пресата

112 ФИРМИ НА ТРИНАДЕСЕТОТО ИЗДАНИЕ НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ КАРИЕРЕН ФОРУМ В СТРАНАТА „НАЦИОНАЛНИ ДНИ НА КАРИЕРАТА 2014 – ДОБРА КАРИЕРА, ДОБЪР ЖИВОТ“

вторник, 18 март 2014
Тринадесетото издание на най-голямото младежко кариерно събитие в България „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ бе официално открито на 18 март 2014 г. в „Национален дворец на културата”, ет. 5 в гр. София от Кмета на Столична Община – Йорданка Фъндъкова, Заместник –министъра на труда и социалната политика – Росица Янкова, Изпълнителния директор на Агенция по заетостта Асен Ангелов, Конфедералния секретар на КТ „Подкрепа” - Емил Димитров, Яна Йотова - Старши експерт в дирекция „Висше образование” на МОМН, Управителя на JobTiger ООД - Светлозар Петров и Изпълнителния директор на Нестле България - Хуан Карлос Пералехо. Те пожелаха успех на тазгодишното издание на Форума и по-добри възможности за развитие и професионална реализация на младите специалисти през 2014 г.

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” се организира от JobTiger и се провежда в седем университетски града – София, Варна, Велико Търново, Русе, Свищов, Пловдив и Бургас. Най-голямата хранителна компания, Нестле България e генерален спонсор за 11-та поредна година на инициативата.
 
„Национални дни на кариерата 2014 – Добра Кариера, Добър Живот“
 
18-19 март: София НДК, 5 етаж;
25 март: Варна, Галерия „Графит“;
27 март: Велико Търново, Великотърновски университет, V корпус
1 април: Русе, Русенски университет "А. Кънчев"
3 април: Свищов, Стопанска Академия "Д. А. Ценов"
8 април: Пловдив, Международен Пловдивски панаир, Конгресен център
10 април: Бургас, Бургаски свободен университет
 
 
Участието на студентите и младите специалисти в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ е безплатно.

И тази година, по време на Форума е организирана и семинарна програма в градовете София, Варна, Пловдив и Свищов.

Студентите ще имат възможност да посетят и щандовете на JobTiger и Нестле България. На тях ще присъстват специалистите по подбор на персонал в двете компании, които ще провеждат безплатни кариерни консултации на посетителите. Освен да се възползват от добрите съвети, младите хора ще имат възможност да се включат и в томбола за награда, предоставена от JobTiger. Компанията е осигурила и други полезни и приятни изживявания за посетителите на Форума. Нестле България от своя страна ще предостави възможност на младите хора да научат тънкостите около оформянето на CV при кандидатстване за работа. Компанията ще осигури щанд, наречен CV Clinic, където студентите ще могат да разберат какво трябва да съдържа тяхната Автобиография, какво е препоръчително да се спомене на интервю за работа и какво – не.

През годините „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ са се утвърдили като правилното място за старт на кариерата. Резултатите от изминалите издания на Форума показват, че за дванадесет години близо 172 000 студенти и млади специалисти от цялата страна са посетили Форума в търсене на подходяща професионална реализация, а почти 30 000 са започнали работа или стаж в желана от тях компания. Днес зад много от щандовете на фирмите-участници в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” стоят хора, започнали кариерното си развитие именно чрез някои от предишните издания на Форума.

По традиция Форумът е придружен от предварителни специализирани „работилници” (уъркшопи). Те се провеждат в различни университети в цялата страна, непосредствено преди старта на събитието. По време на тези срещи студентите имат възможност да се запознаят в детайли с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, както и да получат ценни съвети за поведението си по време на интервю за работа. Представя се и кратка предварителна информация за фирмите, които участват в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“.

Подробна информация за „Национални дни на кариерата 2014 – Добра Кариера, Добър Живот“ можете да намерите на: http://careerdays.bg/

За допълнителни въпроси може да се свържете с екипа на JobTiger:
www.JobTiger.bg
E: office@jobtiger.bg
T: +359 2 49 180 00


За организатора JobTiger:
JobTiger.bg е HR компания и кариерен сайт. Компанията стартира през 2000 г. като оператор на първия кариерен сайт в България. Фирмата предлага и развива нови възможности на пазара на труда в България с твърдото убеждение, че всеки може да изгради кариера, чрез която да реализира своя пълен потенциал. След повече от 13 години опит и международно ноу-хау JobTiger има над 26 000 клиента и контакт с повече от 290 000 търсещи работа в цяла България – от студенти и талантливи млади хора до опитни професионалисти и мениджъри.

За генералния спонсор Нестле България:
За 20 години в България, Нестле се утвърждава като един от най-големите стратегически инвеститори в страната, социално отговорна компания, подкрепяща множество значими каузи за българското общество и надежден работодател с над 1500 служители. Компанията има дългосрочни традиции в подкрепата и наемане на млади хора на работа и за повече от 17 години студенти и млади професионалисти имат възможност да участват в стажантски програми в Нестле България като придобиват практически познания в голяма международна компания в реална трудова среда. Програмите дават възможност на младежи с малко опит да се докоснат до ключовите аспекти от разнообразния бизнес с глобално мислене и затова те се радват на голям интерес. 100% от участвалите в едногодишен стаж в Нестле България за 2012 са продължили своето професионално развитие в компанията. Традиционното партньорство между компанията и организаторите на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” JobTiger е част от устойчивото и дългосрочно развитие на програмата на Нестле за корпоративна ангажираност към обществено значими инициативи.
Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner