Информация за пресата

191 е общият брой на кандидатите в конкурса за награда EMPOWER

вторник, 06 юли 2010
191 е общият брой на младите предприемачи, които подадоха документи за участие в конкурса "Награда EMPOWER за изключителни млади предприемачи". Най-добрите три от тях ще бъдат финансирани с наградния фонд на състезанието от 200 000 лева, който ще бъде разпределен, както следва:
  • Първо място: 100 00 лева
  • Второ място: 60 000 лева
  • Трето място: 40 000 лева
Специален акцент в тазгодишното издание на конкурса е поставен върху връзката между бизнеса и грижата за околната среда. Предприемаческите проекти с отношение към опазването и съхранението на природата имат възможност да се борят за приза в категорията "Зелена" награда, който е в размер на 5 000 лева.
Финалното класиране в конкурса за Награда EMPOWER ще бъдe резултат от три етапа на оценяване. В рамките на около месец и половина, всеки от подадените 191 бизнес плана ще бъде оценяван от двама различни проверяващи, чиято обща оценка ще нареди бизнес плановете в класация.

Най-добрите 20 бизнес плана ще продължат във втори кръг, където ги очаква ново оценяване и подреждане във втора класация от други двама независими съдии.

Най-добрите 6 до 10 кандидати ще бъдат поканени за третия етап на оценяване в конкурса, който ще се проведе на есен. Тогава всяка от класираните бизнес идеи ще бъде представена лично от младия предприемач, на когото принадлежи, пред финалното жури. Веднага след приключването и на последната презентация журито ще се оттегли, за да реши по какъв начин да разпредели наградния фонд от 200 000 лева. На официална церемония в рамките на същия ден ще бъдат обявени трите най-добри проекта, както и победителят в категорията "Зелена" награда.

Конкурсът "Награда Empower за изключителни млади предприемачи" се осъществява от Фондация Empower United със съдействието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и с подкрепата на Societe Generale Експресбанк.
Партньори на инициативата са и Фондация Моторола, CMS и AES (Ей И Ес).
Програмата се провежда с щедрата подкрепа на американския народ чрез Американската агенция за международно развитие (ААМР).
За повече информация:
Радослав Цонов, Empower United - radoslav.tsonov@empower.bg, +359 2/ 819 45 74
Диляна Стоянова, Маркетор - dilyana@marketorbg.com, +359 2/806 37 62
Анка Костова, Societe Generale Експресбанк - anka.kostova@socgen.com, +359 2/ 937 06 33
Милица Крайнова, Еuro RSCG Sofia - militza.krainova@eurorscg.bg, +359 2/400 94 30


За Empower United
"Empower United" е нестопанска организация, чиято мисия е да създава възможности за българските граждани и компании да реализират пълния си потенциал. Тя обединява съмишленици с богат опит и фокус върху най-добрите световни практики и новаторски методи в полза развитието на лидерските и предприемачески умения и професионалната квалификация в България. www.empower.bg

За Societe Generale Експресбанк
Societe Generale Експресбанк е една от десетте най-големи банки в България с повече от 360 000 клиенти. В нея работят повече от 1 400 служители в над 140 офиса в цялата страна. Целта на Societe Generale Експресбанк е да предлага на клиентите си достъпни, гъвкави, качествени, иновативни продукти и услуги при изгодни ценови условия. В ролята си на партньор на Наградата Empower, Societe Generale Експресбанк ще допринесе с познания и опит в сегмента на малкия и среден бизнес. www.sgeb.bg
Можете да намерите всички материали, както и много допълнителна информация за Фондация Empower United в профилите ни онлайн:
Facebook – www.facebook.com/empower.bg
Twitter – www.twitter.com/empowerunited
Vimeo – www.vimeo.com/channels/empowerunited
YouTube – www.youtube.com/user/empowerunited
Picassa – www.picasaweb.google.com/empower.bg

Съдържанието на тази прес-информация е отговорност на фондация "Empower United" и не отразява непременно становищата на ААМР или Правителството на Съединените американски щати.
Назад
ITCD