Информация за пресата

20 младежи повишиха дигиталните си умения и възможностите за професионална реализация

понеделник, 22 юни 2015
Приключи безплатният курс по "Програмиране с Java", част от програмата Tech Institute на Samsung
 
София – 22 юни 2015 г. – 20 студенти бяха сертифицирани от Samsung и Технически университет - Варна след приключването на безплатния курс „Програмиране с Java” за младежи. Двама от студентите вече са наети от водеща ИТ компания. Курсът се организира от Samsung и ТУ-Варна, с подкрепата на JobTiger и The Business Institute.

Церемонията по сертифициране на успешно преминалите обучението се проведе на 19 юни в Лабораторията за иновации, създадена от Samsung в сградата на ТУ-Варна. Сертификатите връчи Крис Чънг, изпълнителен директор на Samsung за България, а сред официалните гости на събитието бяха доц. д-р инж. Мария Иванова, заместник ректор „Учебна работа“, декан доц. Розалина Димова, представители на Samsung България и специалисти от JobTiger.

„В Samsung вярваме, че технологиите имат огромен потенциал да променят живота на хората към по-добро. Затова използваме своите силни позиции в иновациите и технологиите, за да допринесем за едно по-успешно общество. У нас има много млади хора, които напускат образованието без необходимите дигитални и меки умения, които ще са им нужни за бъдещата им професия. Затова полагаме много усилия да подпомогнем тези млади хора да придобият нужната квалификация и технически познания, които ще им помогнат да се реализират по-добре и по-лесно на пазара на труда“, заяви Кристина Щерева, маркетинг мениджър, Samsung България.

Лектори в курса бяха доказали се професионалисти от Musala Soft, The Business Institute и JobTiger. В рамките на двумесечното обучение, младежите имаха възможност да надградят уменията си по обектно ориентирано програмиране, използвайки Samsung технологиите. Двадесетте студенти създадоха прототипно приложение, което да демонстрира последователно новите знания и умения.

В рамките на курса младежите развиха и знания за бизнес развитие и предприемачество. Благодарение на новопридобитите компетенции, част от участниците ще имат възможност да се включат в предстоящата „Нощ на учените“, където ще представят разработения в рамките на курса проект.

През изминалите месеци, студентите се срещнаха и със специалисти от JobTiger, от които научиха какво означава да имаш „меки умения“ и как се прилагат те на практика. Курсистите бяха подпомогнати в намирането на работа и реализирането на пазара на труда като софтуерни специалисти от JobTiger чрез лични консултации, персонална подготовка за интервюта и срещи с работодатели, както и с директни срещи с компании, търсещи такива специалисти. Броени дни след приключването на курса по „Програмиране с Java“, част от младежите получиха предложения за работа от Musala Soft, като някои вече са наети, а други са получили служебни повишения, заради новопридобитите им познания.

Курсът по „Програмиране с Java“ е част от програмата Tech Institute на Samsung, чрез която компанията създава практически курсове за студенти, благодарение на които младежите подобряват дигиталните си умения, придобиват квалификация в отделна технологична област и се подготвят за бъдещата си реализация на пазара на труда. Всички курсове от тази програма се провеждат в Лабораториите за иновации на Samsung.


За JobTiger
JobTiger.bg е HR компания и кариерен сайт. Компанията стартира през 2000 г. като оператор на първия кариерен сайт в България. Фирмата предлага и развива нови възможности на пазара на труда в България с твърдото убеждение, че всеки може да изгради кариера, чрез която да реализира своя пълен потенциал. След повече от 14 години опит и международно ноу-хау JobTiger има над 26 000 клиента и контакт с повече от 325 000 търсещи работа в цяла България – от студенти и талантливи млади хора до опитни професионалисти и мениджъри.

За Samsung Electronics Co. Ltd.
Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтери, медицинско оборудване, мрежови системи и полупроводници и LED решения Водещи сме и в пространството на Internet of Things, както и в нашите Digital Health и Smart Home инициативи. За нас работят 307 000 души в 84 страни с годишни продажби от US $196 милиарда. За да откриете повече, моля, посетете нашия официален сайт www.samsung.com и официален блог global.samsungtomorrow.com.

Samsung търси възможности да използва своите лидерски позиции в иновациите и технологиите, за да допринесе за едно по-добро общество. Чрез своите програми за корпоративно гражданство като Digital Academies и Smart Classrooms, компанията адресира предизвикателствата на образованието и безработицата, пред които е изправена Европа, адаптирайки своите програми спрямо нуждите на местните пазари.


За допълнителна информация може да се свържете с екипа на JobTiger:
T: +359 2/ 49 180 00
E: office@jobtiger.bg
Назад
JobTiger Banner
Zaplatomer Banner