Информация за пресата

Accedia e „ТОП ИКТ Работодател” на 2015 г.

сряда, 14 октомври 2015
Останалите победители в инициативата на JobTiger и ICT Media са SiteGround, 60K, Ericsson и OrangeDot
 
Accedia - технологична компания, предоставяща професионални ИТ услуги, е “ТОП ИКТ Работодател” на 2015 г. Фирмата е специализирана в предлагането на консултантски услуги, аутсорсинг на разработка на софтуер и създаване на цялостни софтуерни решения, както за малкия и среден бизнес, така и за големи мултинационални корпорации.

Втора позиция в крайната класация зае SiteGround – дружество, предоставящо уеб хостинг услуги, базирано в България и успешно конкуриращо се на американския пазар с едни от най-известните фирми в своята сфера на дейност, а трета е софтуерната компания Comptel Communications, която предоставя технологични услуги и решения за телекомуникационната индустрия.

Accedia оглави и секторната класация в категория „Развой на софтуер”, а SiteGround поведе в „ИТ услуги”.

В сектора „Аутсорсинг на ИТ услуги” победител е 60K, компания за изнесени услуги, в която работят над 700 служители, обслужващи компании в секторите електронна търговия, телекомуникации, ИТ и софтуер, развлечения, пътуване и свободно време, финанси и застраховане и т.н.

В раздел „Телекомуникации” първи е Ericsson Telecommunications Bulgaria. Фирмата е водещ доставчик на комуникационни технологии и услуги. Портфолиото на компанията включва услуги, софтуер и инфраструктура в сферата на информационните и телекомуникационни технологии за телеком оператори и други индустриални сектори, особено в сферата на мобилността, широколентовия интернет и облачните технологии.

В най-новата категория в конкурса - „Малки компании”, на първо място е OrangeDot. Компанията предоставя авангардни софтуерни разработки и консултации и играе ролята на мозъчен тръст в областта на уеб технологиите.

Победителите в конкурса „ТОП ИКТ Работодател” 2015 бяха обявени от организаторите на инициативата – JobTiger и ICT Media. Отличените компании бяха наградени на церемония на 13 октомври 2015 г.

Двамата организатори обединиха усилията и потенциала си за четвърта поредна година, за да подготвят проучване и класация на водещите работодатели от технологичния и аутсорсинг сектор в България.

Методологията и проучването са дело на единствената в България компания, специализирана в одит в областта на човешките ресурси – Audit Advice Associates (AAA).

Проектът се осъществи със съдействието на Министерството на труда и социалната политика, Американската търговска камара в България, Българската асоциация по информационни технологии и Българска асоциация за управление на хора.

Инициативата нямаше да може да се реализира и без партньорството от страна на Sofia Airport Center и CSC Bulgaria, както и на Experian, Taulia, SoftServe и Audit Advice Associates.

В крайното класиране по проекта “ТОП ИКТ Работодател” участват 22 от общо 31 компании, които се включиха, и 2530 служители.

Като цяло, общата ангажираност на служителите остава изключително висока и за 2015 година. Показателно е, че 88% от участвалите в изследването се чувстват удовлетворени от компанията.

За контакти:
ICT Media                                                                     JobTiger
+359 2 400 11 10, +359 2 400 10 99                      + 359 2 491 80 00
Мобилен: +359 885 905 285                                   Мобилен: +359 886 696 275
E-mail: itcareer@idg.bg                                            E-mail: office@jobtiger.bg
Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner