Pressreleases

Българо-американска кредитна банка и Българо–американски инвестиционен фонд обявяват конкурса "Най-добър млад предприемач 2004"

Wednesday, 11 August 2004
София, 11 август 2004 г. – Българо-американска кредитна банка и Българо-американският инвестиционен фонд (БАИФ) обявяват старта на дванадесетия конкурс Най-добър млад предприемач за 2004 г. Авторите на шестте отличени проекта за тази година ще получат награди на обща стойност 16 500 долара. Наградите са предназначени за започване на собствен бизнес или за развитие на вече съществуващ бизнес. Те ще бъдат разпределени в една първа награда от 6 000 долара, две втори награди от по 3 000 долара и три трети награди от по 1 500 долара.

Участниците в ежегодния конкурс Най-добър млад предприемач представят и защитават пред авторитетно жури подробни бизнес-планове за стартиращ или съществуващ бизнес. От тях се очаква да демонстрират стратегическо мислене, реализъм и основни познания в областта на маркетинга, финансите и законодателството. Другите критерии за оценка на бизнес-плановете на участниците в конкурса са ползата на проекта им за страната и начина на представяне на проекта.

През последните единадесет години журито на Конкурса е обсъдило и оценило над 4100 бизнес-плана. Ежегодно на отличените участници се раздават награди на обща стойност до 19 500 долара.

Конкурсът Най-добър млад предприемач се организира за дванадесета поредна година от Българо-Американска Кредитна Банка и Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ), съорганизатор е JobTiger. Целта на ежегодния конкурс е да бъдат насърчени младите хора у нас да развиват собствен бизнес и така да бъде създадено поколение от млади българи, което да води българската икономика през 21 век.

През 2003 година пет действащи проекта бяха отличени и един стартиращ нов бизнес. Първа награда спечели проектът на Милен Иванов за разширяване дейността на агенция за реклама в затворени пространства. Двете втори награди от 3000 долара всяка получиха Миряна Николова за разширяване бизнес за изработване на декоративни настолни лампи с керамично тяло и абажур и Йордан Василев, за инвестиция във фирма, предлагаща педагогически услуги – извънкласни занимания на деца от 4 до 7 години. Трите трети награди от 1500 долара всяка бяха разпределени между Диляна Сирманова за създаване на витражно студио и производство на витражни пана и декоративни стъклени изделия, Персиан Първанов за доразработване и разнообразяване на портален туристически интернет-сайт и Иванка Пейчинова за разширяване базата на семеен хотел в местността Цигов чарк.

Повече информация: http://www.award-bg.net/
Back
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner