Информация за пресата

Безплатният курс за „Дизайн и разработка на мобилни приложения на Android” приключи успешно

понеделник, 23 юни 2014
София – 23 юни 2014 г. – Във вторник , 17 юни 2014г., се състоя финалът на курса за „Дизайн и разработка на мобилни приложения на Android”, който се организира от Софийски Университет „Св. Климент Охридски“ и JobTiger с подкрепата на Samsung. Церемонията по сертифициране на успешно преминалите обучението бе проведена в Лабораторията за иновации в сградата на Софийски Университет – Факултет по математика и информатика. Сертификатите връчи Крис Чънг, изпълнителен директор на Samsung за България, а официални гости на събитието бяха Кристина Щерева, PR&CSV Маркетинг Специалист в Samsung, Доц. Д-р Димитър Биров, Функционален ректор ИТ, е-управление и информационна сигурност, Нели Малакова и Веселина Светичкова, Старши Специалисти „Подбор“ в JobTiger.

Курсът стартира на 12 април 2014 г., като в него се включиха 20 студенти. Всички те преминаха през входящ тест за базови познания по програмиране и информатика.

В рамките на 60 учебни часа младежите получиха възможността да се учат от водещи ИТ специалисти. Сред тях са лекторите от Musala Soft – Борис Странджев, Team Leader, Георги Цанков, Senior Software Engineer, Атанас Цанков, Software Engineer, Йордан Желев, Software Engineer и Димитър Димитров, Senior Software Engineer както и гост лекторите Христо Митков, Senior Software Engineer в Proxiad и Валентин Бъхтев, Mobile Developer в Software Group. Професионалистите споделиха своя опит и помогнаха на студентите да придобият нови и полезни знания, с които да надградят и усъвършенстват техническите си компетенции.

В рамките на 2 учебни часа курсистите се срещнаха и с Нели Малакова и Веселина Светичкова от JobTiger, от които научиха какво означава да имаш „меки умения“ и как се прилагат те на практика. За целта младежите се състезаваха в построяването на кула от хартия, разделени по екипи. В края на програмата те научиха и как правилно да изготвят автобиография и мотивационно писмо, с които да се представят пред бъдещия си работодател.

Като следваща стъпка от проекта, обучените младежи ще бъдат подпомогнати в намирането на работа и реализирането на пазара на труда като софтуерни специалисти от JobTiger чрез лични консултации, персонална подготовка за интервюта и срещи с работодатели, както и с директни срещи с компании, търсещи такива специалисти. Към момента част от курсистите вече започнаха работа в софтуерни компании, а останалите са в процес на интервюиране за позициите, към които са се насочили.

Курсът за „Дизайн и разработка на мобилни приложения на Android“ е част от партньорството на Samsung и Софийски университет „Св. Климент Охридски” и техният съвместен проект - Център за иновации и технологии”, чиято основна цел е да подобрява дигиталните умения на младежите като още едно допълнително предимство за тяхната професионална реализация. Освен това, той им осигурява най-доброто обучение, благодарение на технологиите и интегрираните решения на Samsung.

На глобално ниво, една от основните цели на Samsung е да се бори с младежката безработица. Всички курсове и инициативи в рамките на този център ще предоставят на младите хора свободен достъп до най-високите технологии, допълнително качествено и практическо ИТ образование. С оглед на това в идните месеци центърът ще продължи работата си, развивайки младежите и в други области, свързани с иновациите. А през следващата учебна година се очаква да се открият и нови курсове в области, в които има нужда от млади специалисти.


За JobTiger
JobTiger.bg е HR компания и кариерен сайт. Компанията стартира през 2000 г. като оператор на първия кариерен сайт в България. Фирмата предлага и развива нови възможности на пазара на труда в България с твърдото убеждение, че всеки може да изгради кариера, чрез която да реализира своя пълен потенциал. С повече от 13 години опит и международно ноу-хау, JobTiger има над 26 000 клиенти и контакт с повече от 290 000 търсещи работа в цяла България – от студенти и талантливи млади хора, до опитни професионалисти и мениджъри.

За Софийски Университет „Св. Климент Охридски“
Софийски университет "Св. Климент Охридски" е първото българско висше училище. Неговата история е въплъщение и продължение на многовековната културна и просветна традиция на българския народ.

За Samsung Electronics Co. Ltd.
Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в технологиите, който разкрива нови възможности за хората навсякъде. Ние преобразяваме света на телевизорите, смартфоните, личните компютри, принтерите, фотоапаратите, домашните електроуреди, LTE системите, медицинските уреди, полупроводниците и LED решенията чрез постоянни нововъведения и открития. За нас работят 286 000 души в 80 страни, а годишните ни продажби са 216,7 млрд. долара (274,4 млрд. лв.). За да откриете повече, моля, посетете www.samsung.com


За допълнителна информация може да се свържете с екипа на JobTiger:
T: +359 2/ 49 180 00
E: office@jobtiger.bg
Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner