Информация за пресата

„Дни на кариерата“ – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг доказа, че в България има работа за хора, които владеят чужди езици или имат ИТ квалификация

петък, 13 октомври 2017
Събитието, от което много млади хора започват своя възходящ трудов път
 
Старт на кариерния форум дадоха Светлозар Петров – Управител на JobTiger; Петър Николов – заместник-министър на образованието; Полина Маринова – директор на дирекция „Регионална служба по заетостта“, гр. София, Мая Гиндева – представител на TeleTech Eastern Europe - един от спонсорите на събитието, както и Ангелина Славкова – представител на Интерпред - СТЦ София – организационен партньор на кариерния форум.

Управителят на JobTiger, г-н Петров откри събитието с думите, че именно то дава началото на щастливия трудов път на най-много млади хора в България. Той подчерта, че на този форум са представени 82 компании от най-бързо развиващите се сектори в страната ни, които предлагат и най-голям брой работни места. Г-н Петров сподели, че младежите, които започват своята кариера в ИТ, телекомуникационните или аутсорсинг компании получават два пъти по-високи заплати от тези във всички други области, а когато достигнат 30-годишна възраст и напреднат в своята кариера, те вече получават три пъти повече от работещите в другите сектори на икономиката ни.

Заместник-министърът на икономиката, г-н Николов също подчерта, че няма други сектори в българския бизнес, които да са толкова тясно свързани с образованието и младите хора и толкова много да помагат за позитивното развитие на България.
 
 
Над 950 млади хора посетиха събитието, повечето от които студенти в последния етап от обучението си или наскоро дипломирани млади хора, търсещи най-добрия старт за професионалния си живот.

Някои от тях споделиха наистина вълнуващи неща, най-вече надеждата и очакванията си за това да получат възможност да натрупат опит и знания, да научат нови неща и да получат шанс за развитие.

На въпроса ни към един от участниците в събитието - Николай Ботев, защо е решил да посети кариерния форум, той сподели: „Учих една година в Англия, на това събитие съм защото искам да остана в България и да пренеса наученото познание тук.“

Младите хора високо оценяват възможността, предоставена им от организаторите и от фирмите-участници, да получат на място една много по-добра и пълна представа както за компаниите, така и за възможностите за стаж и работа, които те предоставят. Волен Павлов сподели, че това, което е научил на форума, е много повече от „публичната информация, която може да научиш изцяло от интернет“.

По време на самото събитие, в разговорите със самите фирми изложители, стана ясно, че броят на посетителите е повече от удовлетворяващ. Нещо повече – много компании изразиха задоволство, че на щандовете им са се отбили за разговор качествени кандидати с отлични шансове за назначение.
 
Предстоят следващите издания на форума в Пловдив (16. Октомври 2017 г.) и Варна (18. Октомври 2017 г.).
Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner