Информация за пресата

„Дни на работодателите 2012” се откриха във ВСУ „Черноризец Храбър”

понеделник, 14 май 2012
„Дни на работодателите 2012; се откриха днес, 14 май, от 10,15 ч. в централното фоайе на ВСУ „Черноризец Храбър под мотото „Експерти и студенти – партньорство за конкурентоспособност”. В своето приветствено слово заместник-ректорът на университета проф. д-р Павел Павлов представи инициативата и поздрави всички гости.
 
My Career 2012
Началният старт бе даден с уъркшопа „Моята кариера 2012”, който се организира от кариерният център и браншовите настоятелства на ВСУ съвместно с JobTiger. Сред гостите на откриването бяха и партньорите на университета от Германия – проф. Хайнрих Нихавес, доктор хонорис кауза на ВСУ „Черноризец Храбър” и неговата съпруга г-жа Анне Нихавес, г-н Маркус Крампе – директор „Продажби” на Вестдойче Ландесбанк, Мюнстер, Германия. Съорганизаторът Светлозар Петров, управител на JobTiger представи реалните възможности, които проявата предлага за приобщаване на студентите към реалния бизнес.

Със специална стипендия на ректора на ВСУ „Черноризец Храбър” проф.д.ик.н. Анна Недялкова за учебната 2012/2013 г. бе удостоен Стефан Стойчев, който ще бъде студент в специалност „Защита на националната сигурност” с профил „Защита от аварии и бедствия”. Бъдещият студент извърши подвиг – спаси десетки хора в горящ автобус на магистрала „Тракия”, а през 2011г. бе избран за мъж на годината.

Веднага след откриването на проявата проф. Хайнрих Нихавес се срещна със студенти, които са влючени в програма „Еразъм”. Пред тях той представи възможностите за стаж и професионална реализация в бизнес организации в Германия. Студентите получиха изчерпателни отговори за възможностите, които предлагат германските бизнесмени и техните конкретни изисквания.

My Career 2012 Лекция на тема „Базел ІІІ – нови изисквания за собствения капитал и ликвидността на банките” пред студенти и преподаватели изнесе Маркус Крампе – директор „Продажби” на Вестдойче Ландесбанк, Мюнстер, който беше удостоен със званието „Почетен член на Академичния съвет на ВСУ „Черноризец Храбър“.

В края на лекцията на проф. Хайнрих Нихавес беше връчен Златен плакет на университета за устойчиво развитие на партньорските отношения между ВСУ и бизнес организации от Германия, а неговата съпруга г-жа Анне Нихавес получи Сребърен плакет.

Инициативата „Дни на работодателите 2012 организирана от Варненски свободен университет с подкрепата на JobTiger ще продължи от 14 до 31 май 2012 г. във ВСУ „Черноризец Храбър”.

Повече за дискусиите и гост-лекторите може да научите в програмата на събитието.
Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner