Информация за пресата

Empower United и Societe Generale Експресбанк - партньори в конкурса за млади предприемачи "Награда Empower"

четвъртък, 29 април 2010
Днес, по време на пресконференция в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Societe Generale Експресбанк обяви официално партньорството си с фондация Empower United в реализирането на най-голямата в България инициатива за развитие на бизнес идеи "Награда Empower за изключителни млади предприемачи".

Конкурсът, организиран със съдействието на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, има за цел да отличи и подкрепи развитието и осъществяването на иновационни бизнес проекти, с първа награда в размер на 100 000 лв.

SGEB и Empower United - официални партньори за Награда EmpowerДоговорът за партньорство бе подписан официално по време на събитието от Томас Хигинс – Председател на Фондация Empower United и Филип Лот – Главен изпълнителен директор на Societe Generale Експресбанк в присъствието на Евгени Ангелов – Заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Подкрепата за "Награда Empower за изключителни млади предприемачи" е в съзвучие с политиката на банката в областта на социалната отговорност и част стратегията й да подпомага развитието на таланти в сферата на изкуството, спорта и бизнеса.

В ролята си на партньор на Наградата Empower, Societe Generale Експресбанк ще допринесе с познания и опит в сегмента на малкия и среден бизнес. По време на конкурса банката ще съдейства с експертно мнение и помощ за бъдещите млади предприемачи като част от цялостния й ангажимент към инициативата.

В тази връзка, финансовата институция ще изработи специални кътове "Награда Empower за изключителни млади предприемачи" в седем свои офиса в София, Пловдив и Варна.

През май 2010 г. в София, Пловдив и Варна ще се проведат три открити срещи, по време на които изявени гост лектори ще споделят опит в правенето на успешен бизнес в България. Целта на срещите е да помогне на кандидатите да адаптират идеите си към конкретните параметри на икономическата среда у нас, както и да зададат на живо своите въпроси към присъстващите експерти.

Участие в конкурса могат да вземат хора, които имат идея за нов бизнес или са стартирали компании преди не повече от една година. Изискването е кандидатът да не е навършил 36 години.

Срокът за прием на документи за кандидатстване в конкурса е удължен до 30 юни 2010 г. По този начин младите предприемачи получават още един допълнителен месец, за да подготвят и изпратят своите документи, с които могат да спечелят 100 000 лева за осъществяването на своята бизнес идея.
 
Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner