Информация за пресата

ХИЛЯДИ МЛАДЕЖИ ЗАПОЧВАТ РАБОТА ИЛИ СТАЖ ВЪВ ВОДЕЩИ БЪЛГАРСКИ И МЕЖДУНАРОДНИ КОМПАНИИ

четвъртък, 02 април 2015
Четиринадесетото издание на „Национални дни на кариерата“ отново се проведе в 7 университетски града в страната – София,  Варна, Велико Търново, Русе, Свищов, Пловдив и Бургас. Кариерният форум стартира на 10-ти март в София, като в рамките на два дни Националният дворец на културата събра на едно място представители на 123 компании и близо 7500 младежи. „Тук е мястото, където работодателите идват, за да се срещнат със студенти и наскоро завършили млади хора, предлагайки им работа или стаж.“ коментира Светлозар Петров, Управител на JobTiger. „Младежите могат да извлекат няколко големи ползи, посещавайки кариерния форум. Първата е да намерят подходяща работа или стажантско място, другата е да видят какво всъщност предлага бизнесът, и не на последно място, имат възможност да проведат първите си срещи с работодателите в една неформална и приятелска обстановка, в сравнение с тази в офисите ни“, допълни той. 
 

Тази година по време на кариерния форум в София, младежите имаха възможност и да посетят различни уъркшопи, на които научиха как се става „Тигър” в кариерата. Специалистите на JobTiger разкриха тайните на успешното търсене на работа, правилното използване на социалните мрежи и много други. В рамките на два дни, напълно безплатно, посетителите участваха в дискусии на различни теми. Освен професионалните съвети, които получиха, студентите си правиха и фотосесия с Тигър. Трите най-атрактивни и харесвани снимки бяха наградени с безплатно кариерно консултиране.

 

Специалистите от отдел „Човешки ресурси“ на Нестле България също запознаваха студентите с най-успешните практики при кандидатстване за работа и стаж, като на щанда на компанията се провеждаха безплатни консултации за писане на автобиография – CV Клиника.

 
170 компании, развиващи дейността си в България и чужбина, взеха участие в „Национални дни на кариерата“ 2015. Тази година във форума се включиха дори фирми, които не оперират в България, но са оценили изложението като добра възможност за откриване на млади специалисти, желаещи да се реализират в Западна Европа. Засилен интерес, в сравнение с миналата година, от страна и на компаниите и на младежите се наблюдава в градовете София, Варна, Русе и Пловдив.
 
Традиционно, по време на кариерния форум в София, Варна, Свищов и Пловдив се проведоха практически работилници, в които студентите имаха възможност да научат повече за компаниите и възможностите за стаж, работа и професионално развитие, които те предлагат. Посещенията на предварителните обучения също бележат по-висок интерес и посещаемост в сравнение с миналата година. Като част от инициативата „Алианс за младежта“ Нестле България и JobTiger проведоха съвместни CV консултации на стотици младежи, които участваха в предварителните обучения.
 
 
 Дългогодишното партньорство между Нестле България и организаторите на „Национални дни на кариерата” – JobTiger е в унисон с принципите на Нестле за създаване на споделена стойност за обществото, както и с ангажимента на компанията в подкрепа на младежката заетост. Само през 2014 г. над 160 младежи са намерили място в Нестле, което е половината от поетия й ангажимент в рамките на инициативата „Нестле се нуждае от младите хора“. Този резултат идва едва година след като компанията представи програмата си в България и се ангажира с наемането на 330 младежи до 30 годишна възраст за периода 2014-2016 г.
 
За поредна година популяризирането на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ бе подпомогнато от университетските кариерни центрове, както и от университетските ръководства.
 
„Национални дни на кариерата” се организира от JobTiger – HR компания и кариерен сайт. Генерален спонсор за 12-та поредна година е Нестле България – най-голямата компания за храни и напитки в България. За повече информация:http://national.careerdays.bg/
 
 
Допълнителна информация можете да получите от екипа на JobTiger:
T: +3592 49 180 00
M: +359 884 505 609
 
 
Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner