Информация за пресата

HR and Business Leaders Summit - „The Future of Employee Experience“ – международна конференция с фокус към служителя и Employee experience

понеделник, 01 октомври 2018
 
 
Връзката между имиджа на работодателя и привличането на таланти става все по-значима за развитието на бизнеса

В последните години все повече организации осъзнават, че хората в организациите, техните работници и служители, са най-ценния им капитал, те са тези, които създават продуктите, те са тези, които обслужват клиентите и създават удовлетвореността им. Все повече фокусът на фирмите и специалистите по подбор и човешки ресурси се премества върху развитието на хората, което е свързано с повишаване на знанията и уменията, с повишаване на мотивацията и ангажираността им и с развитието на фирмена култура, която да гарантира постоянния стремеж към усъвършенстване и подобряване на резултатите.

HR and Business Leaders Summit, спонсорирана от глобалната компания за плащания Paysafe, е еднодневна международна конференция, част от срещите Business Leaders and HR Meetup, която основна тема е Employee experience – цялостното възприятие на работника относно трудовата му заетост в конкретна фирма. На 2 октомври в конферентния център на Capital Fort ще се обсъждат темите, свързани с фокуса към служителите – обучение, развитие, лидерство, мотивация и ангажираност и т.н. и присъстващите ще могат да почерпят опит от интересни лектори от различни страни. Конференцията се организира от JobTiger, компания за комплексни HR услуги, а генерален спонсор е Paysafe.

Голяма част от програмата на HR and Business Leaders Summit са практическите работилници. Темите са разнообразни и обхващат всички интересни и актуални тенденции в световен мащаб.

Откриващата реч на Емилия Занкина – пръв заместник ректор на Американския университет в България и професор по политически науки, ще бъде посветена на съвременните предизвикателства пред връзката образование – бизнес и как могат да се градят успешни партньорства за бъдещето.

Емил Минев от Paysafe ще представи идеята за холистичния подход в развитието на хората – една от основите за обучението и развитието на хората в съвременните организации.

В сутрешния блок посетителите ще могат да избират между темите Learning Design, Роли, представяне и екип: игра на аналогии между света на спорта и света на организационната психология и Използване на технологии при изследване на ангажираността. Първият семинар ще бъде воден от Олимпия Меса и ще се фокусира към придобиване на практически опит, в който обучители, консултанти, инструкторски дизайнери и професионалисти в областта на човешките ресурси, ще учат и изживяват рамката, която интегрира обученията, базирани на мисловните карти, разказването и споделянето на истории и опит, гемификейшън, обогатяването и визуалното мислене в рамките на обученията в изготвянето на дизайн на курса. Вторият уъркшоп ще постави паралел между спортната и организационната психология, като използва спортната метафора като ключ към разбирането на значението на човешкия фактор при постигането на високи бизнес резултати. Някои основни понятия, характерни за спортния език, като „индивидуална роля“, „пърформанс“, „екипни постижения“ и „мотивация“ ще ни помогнат в тази игра на аналогии между света на спорта и света на бизнеса. Той ще бъде воден от Тодор Тодоров – криминален психолог и управител на АСЕС ЕООД и Тити Папазов – треньор по баскетбол на “Левски Лукойл”.

Следобедният блок също дава възможност на присъстващите да избират между три теми: Развитие на лидерите, Бизнес симулации в обученията и Design thinking при подготовка на въвеждащо обучение. Първата тема ще постави акцента на пътя, който неопитен млад човек трябва да извърви, за да стане добър и вдъхновяващ лидер. Йелена Сивчев, Мениджър за развитие на лидерство в Източна Европа в Sitel и Йована Анджелич, бизнес партньор за Източна Европа в Sitel, споделят своя опит от Sitel, бързо развиваща се компания в BPO сектора, в която хиляди млади хора са имали шанса да се развият през последните 7 години, включително и самите те.

Мануел Белсолел, мениджър за Испания и България за Business Today International Simulations ще говори за бизнес симулации в обучението.

Design Thinking става все по-активно в стратегическото управление на фирмите. Калина Жулева ще говори за това на семинара "Как да използваме дизайнерското мислене в човешките ресурси?" Какъв е смисълът на опита на служителите във вашата компания? Как може да ви помогне да привлечете и ангажирате хората?

Оставащата част от програмата събира трите потока в една интересна дискусия, чиито тема е отново фокуса върху служителя. По време на дискусионната програма ще имате възможност да обмените гледни точки с HR специалисти и мениджъри и бизнес лидери от различни бизнес сектори, сред които Георги Узунов, Генерален мениджър за Източна Европа в Sitel, Димитър Цоцорков, Председател на Надзорния съвет на "Асарел Медет" АД, Елена Маринова, Президент на Musala Soft, Левон Хампарцумян, Изпълнителен директор и председател на управителния съвет на UniCredit Bulbank, Радомир Чолаков, Изпълнителен директор на Каолин АД, Светлозар Петров, управител на JobTiger и др.

Организатор на конференцията е JobTiger, а генерален спонсор – Paysafe.


За организатора JobTiger:
JobTiger.bg е първият кариерен сайт в България, създаден през 2000 г. След повече от 17 години опит и международно ноу-хау имаме над 30 000 клиенти и контакт с повече от 325 000 кандидати за работа. През годините развихме дейността си в посока изграждане на утвърдена HR агенция с иновативен и икономически ефективен подход. Освен пълен набор от услуги по подбор на персонал, екипът ни е и най-големият организатор на събития в страната, сред които най-мащабният кариерен форум в България – „Национални дни на кариерата” и първият изцяло онлайн форум „Виртуални дни на кариерата“. Специалистите в JobTiger провеждат и редица кариерни обучения, а през последните години кампанията предлага пълен набор от Employer Branding активности на своите клиенти. Сред успешните проекти на JobTiger са и онлайн кариерният портал – JobTiger.tv, създаден през 2012 г., където всеки може да научи полезни съвети за своето кариерно развитие и пазара на труда. Фирмата създава и Audit Advice Associates (AAA) - компания, специализирана в HR одит. За повече информация посетете https://jobtiger.net/bg

За Спонсора Paysafe:
Paysafe е водещ световен доставчик на интегрирани решения за разплащания. Основна цел на компанията е да позволи на бизнеса и потребителите да се свързват и осъществяват безпроблемно транзакции, чрез водещи в отрасъла възможности за обработка на плащания, дигитален портфейл, издаване на карти и онлайн парични решения. Посредством интегрирана платформа, Paysafe решенията са насочени към транзакции, инициирани от мобилни устройства, анализи в реално време и конвергенция между brick-and-mortar и онлайн плащания. С над 20-годишен опит в онлайн плащанията, комбиниран транзакционен обем от 56 милиарда долара през 2017 г. и приблизително 3 000 служители, намиращи се на повече от 12 глобални локации. Paysafe свързва бизнеса и потребителите с 200 вида възможности за плащания в над 40 валути по целия свят. За повече информация посетете www.paysafe.com
Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner