Информация за пресата

„ИТ Олимпиада” като средство за намиране на работа? Резултатите!

вторник, 17 май 2011
В девет часа вечерта на 11 май 2011г. бяха обявени резултатите от първата по рода си ИТ олимпиада по Perl, Java, C и SQL, организирана от ДжобТайгър с подкрепата на Comptel.

Какво се случи тогава ...
Най-убедителни и находчиви решения на зададените казуси представи Христо Георгиев, студент II курс във Факултета по математика и информатика към Софийски университет. Благодарение на тях победителят се сдоби с покана за интервю за работа в Comptel, съпроводена със специалната награда - нетбук ACER Aspire.

Общо двадесет и двама бяха младите и амбицирани олимпийци, които в продължение на деветдесет минути се потиха над нелеките задачи по C, Perl, Java и SQL. Всеки един от тях беше поканен да участва след предварителна селекция по документи.

След края на състезанието участниците останаха в офиса на Comptel да дочакат своите резултати. В истински неформалната обстановка на чипс и бира младежите преодоляха дистанцията и притесненията и зададоха разнообразните си въпроси към софтуерните инженери. В разговорите се включиха дори представители на централата на компанията във Финландия.

Междувременно осемчленното жури от софтуерни инженери, в което участваха и ръководителите на трите основни направления в компанията, оценяваше на спокойствие техните решения. Проверката на всяка работа се извършваше най-малко два пъти от независими членове на комисията. При разлика, по-голяма от две точки, трети представител даваше крайната оценка.

След края на оценяването, комисията обяви, че резултатите са надминали очакванията им. Оказа се, че като цяло средната оценка на явилите се е по-висока от средната оценка на кандидатите, които се явяват на интервю за junior позиции.

Дванадесет от участниците бяха поканени на интервю за работа, които се проведоха през следващите два дни.

Победителите ...

След двата интензивни дни, протекли в разговори, вече са известни имената на всички олимпийци, на които Comptel е отправила официално предложение за започване на работа:

Росен Владимиров, Технически университет
Деян Пешев, Технически университет
Милена Стефанова, Софийски университет
Виктория Парушева, Софийски университет
Радослав Рачев, Софийски университет
Стоян Цанев, Софийски университет

Независимо от крайното им решение, ние ги поздравяваме сърдечно и им желаем:
„Летящ старт в кариерата! Много попътен вятър!”

Какво ни споделиха някои участници ...

„Фактът, че Comptel наема и избира служителите си чрез подобно мероприятие, показва желанието на фирмата да разполага с възможно най-добрите кадри”.

„Много интересни задачи. Благодаря, заинтригувахте ме!”.

„Продължавайте да организирате подобен род събития и да развивате интелектуалния потенциал на България!”

„Обстановката и екипът Ви са страхотни и за мен ще е чест да бъда част от него. Надявам се да запазите добри чувства към мен, така както аз никога няма да забравя тези невероятни два дни, които прекарах покрай срещите си с Вас. Наистина ми се иска един ден да развия уменията си и да имам честта да бъда част от екипа Ви. Желая Ви много успехи на българския, а най-вече на световния пазар, много щастие и късмет във всяко начинание и успехи в личния живот на всеки от екипа Ви. Още веднъж искам да благодаря на всички, които организираха ИТ Олимпиадата и които ми дадоха възможност дори и за няколко часа да се почувствам част от едно голямо и сплотено семейство. Благодаря ВИ!”
Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner