Информация за пресата

ИТ Олипиада 2012: силни участници, много предизвикателства!

понеделник, 23 април 2012
В дъждовния следобед на 21-ви април се проведе второто издание на ИТ Олимпиадата, организирана от JobTiger с любезното домакинство на софтуерната компания Comptel.

IT OlympicsСлед прецизна оценка на документите, за участие бяха допуснати 41 кандидати. Някои от тях бяха възпрепятствани и на самото състезание взеха участие 26 студенти от различни университети, не само в България.

Първият кръг продължи 30 мин, в които младите специалисти трябваше да намерят отговор на 25 въпроса от областите Java, C, Perl, Unix/Linux, SQL.

Продължилите във втори кръг 16 участника бяха разпределени в четири групи по четирима и разполагаха с два часа да разработят програма за създаване на кръстословица.

И четирите отбора бяха намерили правилен подход за решение на предизвикателството, но само един бе стигнал до успешно решение в края на предвиденото време.

Всяка група представи пред журито и пред останалите участници своето решение и по този начин се постигна максимална прозрачност при оценяването. Тук не бяха оценявани презентационни умения, а само същественото - решението на задачата.

IT Olympics И така... победителят е студент от трети курс в Технически Университет София - Любомир Цветков. От управителя на Комптел България, Слави Иванов, той получи специалната награда Apple iPad.
Още един участник, Валентин Гелински, II-ри курс във ФМИ към СУ, бе отличен за написването на най-правилен код по време на втория кръг на ИТ Олимпиадата и получи симпатичната награда power ball.

Петима от най-добре представилите се участници получиха покана за интервю, по време на което ще могат да обсъдят с компанията Comptel възможността да се присъединят към нейния екип. Това са Любомир Цветков, Мартин Андреев, Николай Стаменов, Георги Стоянов и Борислав Вълков.

Пожелаваме успех на всички, които имаха смелостта да се включат във второто издание на ИТ Олимпиадата!
Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner