• Изграден е интернет сайт на проекта “Завръщане у дома”

    вторник, 18 март 2003
    Създадена е интернет-страницата на проект “Завръщане у дома” – съвместна инициатива на Министерство на икономиката, Агенцията за българите в чужбина и ДжобТайгър ООД. Сайтът се намира на адрес: http://www.jobtiger.bg/cominghome и е част от интернет трудовата борса www.jobtiger.bg. Той съдържа описание на проекта и неговата цел, актуална информация за състоянието на трудовия пазар у нас, изградена върху статистики на обявите за работа, публикувани в ДжобТайгър.
    Предстои новосъздаденият сайт да публикува информация за българските общности в чужбина, както и свободните позиции в държавната администрация, които са привлекателни за младите българи, обмислящи завръщането в родината си.

    Проектът “Завръщане у дома” е дългосрочна координирана програма между ДжобТайгър ООД, Държавната Агенция за българите в чужбина и Програма “Българска мечта” към Министерство на икономиката на Република България, който е насочен към подпомагане на българите, работещи и учещи в чужбина да откриват необходимата информация за установяване и придобиване на привлекателни трудови възможности в България.

    През януари 2003 г. трите страни подписаха Споразумение, с което декларират убеждението си, че младите, добре образовани и стремящи се към висок професионализъм българи, понастоящем работещи или учещи в чужбина, са един от най-ценните ресурси на България в момента. Уникалните им умения и организационна култура, с която ще допринесат на икономика ни може да се окаже ключовият елемент за успешното изграждане на едно по-перспективно бъдеще.
ПВСЧПСН
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2