Информация за пресата

Кариерен център в Горна Оряховица ще подпомага професионалната реализация на учениците

вторник, 24 април 2007
На 26 април в Горна Оряховица ще бъде открит училищен кариерен център в Професионална гимназия по електротехника и електроника "М.В.Ломоносов".

Инициативата е на ръководството на гимназията и има за цел да подпомогне успешната реализация на завършващите гимназията чрез тясно партньорство с работодатели, стажантски програми, консултации и семинари по кариерно развитие, дни на кариерата. Центърът, в който работят екип от сертифициран кариерен консултант, психолог и специалисти по икономика и маркетинг, ще помага на учениците да придобият търсени от компаниите умения и познания за динамичния пазар на труда.

Откриването на центъра е резултат от стартиралите през миналата година обучения за сертифициране на кариерни консултанти в средните и професионални училища, сред които и представител на ПГЕЕ. Досега са подготвени 120 специалисти, от които и 15 обучители - с цел да продължат да подготвят педагогическите съветници за кариерни консултанти по сертификационната програма Global Career Development Facilitator (GCDF). Инициативата е на Министерство на образованието и науката, Фондация на бизнеса за образованието и JobTiger, с подкрепата на Американската агенция за международно развитие (USAID).
Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner