Информация за пресата

Кариерният форум Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг 2023 разшири кариерните възможности за младите ИТ таланти във време на все по-осезаем спад в търсенето в сектора

понеделник, 16 октомври 2023
 
 
 
 
 
Софийското издание на Кариерен форум Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг 2023 се проведе при голям интерес и със сериозно международно присъствие
 

За четиринадесета поредна година ИТ бранша и младите таланти си дадоха среща на Дни на кариерата: ИТ, комуникации и аутсорсинг, за първи път и със сериозно присъствие на японски компании. Откриващото събитие на форума в хотел Маринела в София посрещна 42 компании изложители и 1300 посетители.

За първа година откриващото софийско събитие се проведе в събота. Във време на осезаем спад в търсенето на специалисти в сектора, провеждането в събота определено е шанс не само за начинаещите, но и за хората с опит да срещнат малкото компании, които все още наемат активно. Това даде възможност за повече гъвкавост в планирането на посещението от страна на търсещите работа. Дори работещите имаха цял свободен ден, за да се запознаят с фирмите и да потърсят ново кариерно бъдеще за себе си. Това е причината форумът да продължи с тази практика и за следващите събития в големите градове, а именно Пловдив и Варна идната събота

За първи път, не само за кариерното събитие, но и за страната ни, посетителите имаха уникалната възможност да се срещнат и запознаят лично с представители на 11 японски компании в рамките на специален кът на японската икономика и конференция Bulgarian – Japanese Tech Job Fair & Forum 2023.

Паралелно с изложението в съседна зала се проведе конференция, в рамките на която японските компании се представиха пред публиката, разказаха за дейността си и за това какви специалисти търсят. Програмата продължи с дискусии на теми като „Особености на японската работна култура“ и „Как да започнеш работа за японска компания?“.

За финал се проведе състезание по програмиране. Участниците пребориха сили в кратко 15 минутно състезание, а победителят спечели награда от JobTiger - двупосочен билет до Япония.

 

За поредна година събитието ще се проведе в още три академични града – Пловдив, Варна и Габрово:

•              Габрово – 19 октомври 2023 г., Технически университет

•              Пловдив – 21 октомври 2023 г. - Пловдивски Панаир, Конгресен Център

•              Варна – 21 октомври 2023 г., Хотел-галерия „Графит“

Събитието се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger.

Златен спонсор на събитието е ABA – Work in Austria. Бронзови спонсори на събитието: StrypesSiemensinterop.io

Партньори на събитието са: JobTiger.tv, HR Industry, Министерство на образованието и науката, Асоциация на индустриалния капитал в България, Тракия Икономическа зона, Клъстер Тракия Икономическа Зона, Аз мога Тук и Сега, dev.bg, Лидер.бг, сп. Мениджър, b2b media, Kaldata, Legion Run, N-JOY, ISIC, Международна награда на херцога на Единбург – България, 9 academy, Sofoods, Baristo, AIbest, Eventiplier, Advent group, AIESEC, Gusto media, My Sofia, Кариери, Pixel Media, HR Manager, IMG, My Job, Uchi.bg, Aspasia.

Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner