Информация за пресата

Мобилно приложение ще помага на младежите да изберат професия

петък, 20 ноември 2015
Стартира 5-то издание на програмата Trends of Tomorrow на Samsung за професионално ориентиране на ученици
 
София – 20 ноември 2015 г. На специално събитие пред 150 ученици от София Samsung представи мобилното приложение My Tomorrow, което ще помага на младежите да изберат най-подходящата за себе си професия. Приложението е безплатно и е част от кампанията Trends of Tomorrow, която Samsung организира за пета поредна година в партньорство със специалистите в сферата на кариерно консултиране, подбор и оценка на персонал от JobTiger, HR компания и кариерен сайт.

My Tomorrow е уникално средство, което ще помага на младежите в България да направят по-осъзнат, информиран и мотивиран избор на професионален път. То дава възможност на всеки да разбере какъв е неговият личностен профил и на тази база какви са подходящите професии за него. Профилът се определя от специално подготвен кратък тест, който да насочи вниманието към основните характеристики на личността и към възможните професионални направления, в които е най-вероятно да се развие успешна кариера. Всеки младеж ще има възможността да обсъди своите резултати със специалист по кариерно развитие от JobTiger, за да получи яснота относно професиите и възможностите за избор на кариера и образование.

Освен информация за професиите My Tomorrow ще помага на учениците да разберат и какво висше образование е добре да получат, за да се реализират в избраната от тях сфера, както и какъв е професионалният път в кариерата, който трябва да извървят за дадена професия Те ще могат да гледат и вдъхновяващи видеа на успели българи от различни сфери, които са се реализирали успешно, следвайки мечтите си.

„Trends of Tomorrow e локална кампания на Samsung, която развиваме вече пета поредна година. Тя е един от елементите на нашите дългосрочни ангажименти в сферата на образованието и борбата с младежката безработица. Смятаме, че е важно да продължим нашите усилия в тази посока, защото осъзнаваме колко важно и полезно е кариерното ориентиране за младите хора. Много от тях дори и когато завършват все още не са наясно с посоката, в която искат да се развиват, възможностите са много и вземането на решение понякога е трудно. Именно за това нашата цел е да дадем максимално много полезна информация и то достъпна по начин, който е най-удобен и близък до младите хора, а именно под формата на мобилно приложение. Така се надявам, че с помощта на съвременните дигитални технологии, ще успеем да бъдем полезни на младежите в един много важен за тях момент“, заяви Кристина Щерева, маркетинг мениджър на Samsung България.

В рамките на няколко седмици My Tomorrow ще бъде представено на ученици от Пловдив, Бургас и Варна на специални събития с участието както на представители на Samsung, така и успешно реализирали се в различни сфери професионалисти.

Приложението може да бъде свалено безплатно от Google Play като целта на Samsung е да продължи да го развива, постепенно добавяйки нова и интересна информация, която може да е полезна на учениците в тяхната подготовка и избор на мечтаната професия.

За Samsung Electronics Co. Ltd.
Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтери, медицинско оборудване, мрежови системи и полупроводници и LED решения Водещи сме и в пространството на Internet of Things, както и в нашите Digital Health и Smart Home инициативи. За нас работят 319 000 души в 84 страни с годишни продажби от US $196 милиарда. За да откриете повече, моля, посетете нашия официален сайт www.samsung.com и официален блог global.samsungtomorrow.com.

За JobTiger
JobTiger.bg е първият кариерен сайт в България. След повече от 14 години опит и международно ноу-хау фирмата работи с над 26 000 клиенти и има контакт с повече от 325 000 търсещи работа в цяла България – от студенти и талантливи млади хора до опитни професионалисти и мениджъри. Компанията предлага и развива нови възможности на пазара на труда с твърдото убеждение, че всеки може да изгради кариера, чрез която да реализира своя пълен потенциал. Освен пълен набор от услуги по подбор на персонал, екипът ни е и най-големият организатор на събития в страната. Специалистите в JobTiger провеждат и редица кариерни обучения, а през последните години компаннията предлага пълен набор от Employer Branding активности на своите клиенти.
Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner