Pressreleases

Над 130 компании наемат студенти и абсолвенти на “Кариери 2008 – Добра Кариера, Добър Живот”

Thursday, 13 March 2008
През изминалите години общо около 70 000 млади хора от цялата страна посетиха форума за студентски стаж и кариера. Тази година най-търсени са ИТ специалисти и кадри в сферата на услугите

Досега над 130 фирми са потвърдили участието си в седмото издание на ежегодния форум за студентски стаж и кариера “Кариери 2008 – Добра кариера, Добър живот”, който ще се проведе в София на 19 и 20 март, в зала 6 на Националния дворец на културата. През 2008 година единственият по рода и мащаба си Форум, на който си дават среща бизнесът и младите хора на България, ще се проведе в осем български града, като традиционно стартира в София. Форум “Кариери 2008 – Добра кариера, Добър живот” се организира за седма поредна година от “ДжобТайгър” и Министерството на държавната администрация и административната реформа с традиционната подкрепа на “Нестле България” АД.

Резултатите от миналите издания на Форума за студентски стаж и кариера показват, че все повече работодатели са готови да дадат шанс за развитие на младите хора в България. От старта на инициативата през 2000 година до сега, над 70 000 студенти и млади специалисти от цялата страна посетиха Форума. Всяка година броят на компаниите и обявените стажантски програми нараства, като само през 2007 година от посредничеството на форум “Кариери” са се възползвали близо 13 000 младежи от цялата страна.

Тази година Форум “Кариери 2008 – Добра кариера, Добър живот” ще се проведе през месеците март и април в осем града в страната – София, Варна, Благоевград, Русе, Свищов, Пловдив, Стара Загора и Велико Търново. Само за една седмица заявка за участие в тазгодишното издание в столицата са подали над 100 фирми.

Основна цел на инициативата е откриването на нови възможности за професионалната реализация на студентите и младите специалисти и подпомагане на българските работодатели в усилието им да открият подходящи кандидати за своите стажантски програми и свободни работни места. На Форума работодатели от цялата страна се срещат с млади хора, търсещи работа или стаж, а младежите получават информация за изискванията за наемане на работа и имат възможност да ги сравняват със своите умения и желания за професионална реализация. Участието на студентите и младите специалисти във Форум “Кариери” е безплатно.

Министерството на държавната администрация и административната реформа традиционно участва не само като съорганизатор, но и със собствен щанд, представящ стажантската програма “Българската мечта”, както и възможностите за работа в държавната администрация. Продължава традицията в дните преди официалното провеждане на форума организаторите да правят предварителни срещи със студентите от университетите в съответните градове. Поканени са студенти от всички висши учебни заведения от София и страната. По време на тези срещи студентите получават полезни съвети за по-добро представяне – препоръки при съставянето на автобиография и мотивационно писмо, съвети за поведение по време на интервю, както и информация за предлаганите позиции по време на Форума.

Всяка година Форумът разширява и своя обхват, включвайки нов университетски град. В седмото издание новият град е Свищов, където форумът ще се проведе на 7 април.

Програма на Форум “Кариери 2008 – Добра кариера, Добър живот”:
19 – 20 март 2008 София, НДК, Зала 6
24 март 2008 Варна, Фестивален и конгресен център
28 март 2008 Благоевград, Югозападен университет
2 април 2008 Русе, Русенски университет
7 април 2008 Свищов, Стопанска Академия “Д. А. Ценов”
14 април 2008 Пловдив, Международен Пловдивски Панаир, Конгресен център
18 април 2008 Стара Загора, Хотел “Верея”
21 април 2008 Велико Търново, Великотърновски университет, пети корпус

За пръв път тази година отдела за подбор на персонал на JobTiger – TigerSelect ще участва със свой щанд във всички градове на провеждане на Форума. TigerSelect е уникална услуга, която обединява традиционните методи на онлайн и офлайн подбора с използването на възможностите на социалните мрежи чрез системата от независими мобилни консултанти, работещи за него.

Като генерален спонсор на Форума за пета поредна година и през 2008, “Нестле България” АД ще включи студенти и абсолвенти от цялата страна в стажантската си програма. 20 младежи от всички специалности и университети ще могат кандидатстват за стаж в “Нестле България” АД и ще имат възможност да започнат професионалното си развитие с тримесечен стаж в компанията. Избраните младежи ще се запознаят отблизо с работата в отдели “Маркетинг”, “Продажби”, “Пазар за незабавна консумация”, “Фабрика”, “Човешки ресурси” и “Детско хранене”. Най-добре представилите се ще продължат професионалното си развитие в “Нестле България” АД. През изминалата година компанията е инвестирала над 314 хиляди лева в програми за обучение и развитие на служителите си, като към днешна дата броят на служителите на “Нестле България” АД надхвърля 1400 души.

В сайта на “ДжобТайгър” (www.JobTiger.bg) може да бъде намерена подробна информация за условията за участие в събитието, списък на участващите фирми и организации, както и обявените от тях позиции и стажантски програми. Допълнителна информация може да получите и от екипа на “ДжобТайгър” (тел.: 02/ 491 80 20/21/23 и e-mail office@jobtiger.bg).
Back
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner