Информация за пресата

„Национални дни на кариерата 2013 - Добра кариера, добър живот“- най-голямото младежко кариерно събитие с 12-тo издание в 7 града

четвъртък, 28 февруари 2013
Близо 155 000 млади хора от цялата страна са посетили Форума от старта му през 2002 г. до днес. Почти 25 000 са намерили работа или стаж

На 28 февруари 2013 г., четвъртък, в БТА беше проведена пресконференция по повод предстоящия старт на Форума за студентски стаж и кариера „Национални дни на кариерата 2013 - Добра Кариера, Добър Живот“. За предстоящото откриване, както и за провеждането на тазгодишното издание на Форума разказаха организаторите на събитието – управителят на JobTiger Светлозар Петров и Биляна Георгиева, мениджър „Човешки ресурси“ в Нестле България.

„Национални дни на кариерата 2013“

В четвъртата година на кризата най-голямото в страната кариерно събитие отново ще предложи работни и стажантски места на студенти и млади специалисти, които искат да започнат своята кариера в България. Основни проблеми в реализацията на младите хора са липсата на трудов стаж и високата младежка безработица. „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” е форумът, в рамките на който те имат възможност да се запознаят с подходящи стажантски програми. Това е единственото по рода си и мащаба си събитие в страната. Мястото, където бизнесът среща младите хора и им предоставя реален шанс за развитие и реализация в кариерата.

Форумът се организира от компанията за HR услуги JobTiger. По традиция Нестле България – най-голямата компания за храни и напитки в България, подкрепя „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” и е генерален спонсор за 10-та поредна година. Резултатите от изминалите издания показват, че за дванадесет години близо 155 000 студенти и млади специалисти от цялата страна са посетили Форума в търсене на подходяща професионална реализация, а почти 25 000 са започнали работа или стаж в желана от тях компания. Днес зад много от щандовете на фирмите-участници в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” стоят хора, започнали кариерното си развитие именно чрез някои от предишните издания на Форума.
 
Програма
Национални дни на кариерата 2013 – Добра Кариера, Добър Живот
 
12-13 март София НДК, 5 етаж;
18 март Варна, Фестивален и конгресен център
20 март Велико Търново, Великотърновски университет, V корпус
25 март Русе, Русенски университет "А. Кънчев"
27 март Свищов, Стопанска Академия "Д. Ценов"
1 април Пловдив, Международен пловдивски панаир, Конгресен център
3 април Бургас, Бургаски свободен университет
 
Участието на студентите и младите специалисти в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ е безплатно. По традиция Форумът е придружен от предварителни специализирани „работилници” (уъркшопи). Те се провеждат в различни университети в цялата страна, непосредствено преди старта на събитието. По време на тези срещи студентите имат възможност да се запознаят в детайли с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, както и да получат ценни съвети за поведението си по време на интервю за работа. Представя се и кратка предварителна информация за фирмите, които участват в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“.

И тази година, по време на Форума такива „уъркшопи“ и семинарна програма ще бъдат организирани в София, Варна, Пловдив и Свищов.

В софийското издание на форума със специален щанд участва и кампанията на Европейската комисия под надслов „Младежта в движение“. Там ще бъдат представени различни образователни програми и инструменти за европейска мобилност.

Освен като организатор, JobTiger за поредна година ще присъства с отделен щанд във всички градове на провеждане на „Национални дни на кариерата“, посветен на екипа по подбор на персонал. На щанда в София ще има възможност и за кариерно консултиране на посетителите. Фирмата предлага и развива нови възможности на пазара на труда в България с твърдото убеждение, че всеки може да изгради кариера, чрез която да реализира своя пълен потенциал. JobTiger работи с над 22 000 клиенти-работодатели и близо 290 000 търсещи работа в цяла България – от студенти и талантливи млади хора, до опитни професионалисти и мениджъри.

Нестле България е генерален спонсор на форума за 10-та поредна година. Като компания номер едно в балансираното хранене и активният начин на живот, Нестле България е отдадена на подобряването на живота на хората навсякъде и всеки ден. Традиционното партньорство между Нестле България и организаторите на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” JobTiger е част от устойчивото и дългосрочно развитие на програмата на Нестле за корпоративна ангажираност към обществено значими инициативи. Повече от 16 години студенти и млади префесионалисти имат възможност да участват в стажантски програми в Нестле България като придобиват практически познания в голяма международна компания в реална трудова среда.

Стажантските програми дават възможност на младите хора с малък опит да се докоснат до ключовите аспекти на един разнообразен бизнес с глобално мислене и затова те се радват на голям интерес. Личната отговорност и самостоятелността са изключително важни, и благодарение на своята мотивация и отдаденост 100% от участвалите в едногодишен стаж в Нестле България за 2012 са продължили своето професионално развитие в компанията.

Подробна информация за условията за участие във Форума може да се намери на: http://careerdays.bg/ или: http://www.jobtiger.bg/. За допълнителни въпроси може да се свържете с екипа на JobTiger (тел: 02/ 491 8000 и e-mail: office@jobtiger.bg.
Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner