Информация за пресата

Най-големият кариерен форум в България „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” ще се проведе за 15-та поредна година

понеделник, 07 март 2016
Ежегодно събитието, организирано от JobTiger с подкрепата на Нестле България АД, събира на едно място над 160 български и международни компании и над 19 000 младежи от цялата страна. От 2002 г. насам над 35 000 млади хора са стартирали кариерата си именно от тук.

На 07 март 2016 г., понеделник, в Национален пресклуб на БТА, се проведе пресконференция по повод предстоящия форум за студентски стаж и кариера „Национални дни на кариерата - Добра Кариера, Добър Живот“ 2016. Подробности за събитието, неговата организация и новостите в провеждането му разказаха Светлозар Петров, Управител на JobTiger и Нели Ангелова, Мениджър Корпоративни връзки в Нестле България – компанията генерален спонсор на форума за 13-та поредна година. За 15-та година форумът предлага на студентите и младите специалисти възможност да поставят основите на своето кариерно развитие и да се срещнат с потенциални работодатели. Над 160 български и международни компании ще представят в София и още шест града в страната своите стажантски програми и свободни работни места.

“Национални дни на кариерата“ се утвърди като мястото, където започва кариерата на младите хора. Безспорно полезно и очаквано всяка година от бизнеса и студентите събитие“, сподели Светлозар Петров. Нели Ангелова разказа за ангажимента на Нестле България към развитието на младите хора и представи плановете и инициативите на компанията за борба с младежката безработица в страната. Тя подчерта, че възможностите за кариерен старт в Нестле са изключително разнообразни и многобройни – от производство и администрация до продажби, маркетинг, финанси, технологии, изследване и развитие.

Форумът е най-голямото и значимо кариерно изложение в България от 15 години. За това има заслуга и фактът, че се организира не на база университети, а на база академични градове. Това дава по-добра възможност на млади специалисти от различни висши учебни заведения да се срещнат с множество утвърдени и доказани работодатели на едно място, същевременно позволява на компаниите с едно участие да се свържат с хиляди амбициозни студенти и експерти, които търсят сериозна кариерна реализация.

По традиция, форумът „Национални дни на кариерата“ е придружен от предварителни специализирани „работилници” (уъркшопи), провеждани в различни университети в страната, непосредствено преди старта на събитието. Там студентите имат възможност да се запознаят в детайли с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, да получат важни съвети за поведението си по време на интервю за работа, както и да получат кратка предварителна информация за фирмите, които участват в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“.

По време на самото събитие ще се проведат дискусионни панели, „CV клиники“ и консултации с цел младите специалисти да могат в активен диалог с представителите на работодателите да обсъдят всички важни въпроси, които ги вълнуват.

Всички важни подробности за събитието могат да бъдат намерени в сайта national.careerdays.bg.


ПРОГРАМА НА ФОРУМА

15-16 март:      София, НДК, 5 етаж;
21 март:            Варна, Галерия „Графит“;
23 март:            Русе, Русенски университет „А. Кънчев“;
28 март:            Велико Търново, Великотърновски университет, V корпус;
30 март:            Свищов, Стопанска академия „Д. А. Ценов“;
4 април:            Пловдив, Международен Пловдивски панаир, Конгресен център;
6 април:            Бургас, Бургаски свободен университет.


Данни и статистика за изложението

Изложението „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ се провежда за 15-та поредна година и е най-голямото и утвърдено младежко кариерно събитие в България. Провежда се в 7 града – София, Варна, Велико Търново, Русе, Свищов, Пловдив, Бургас. През годините, в изложението са участвали над 206 000 млади хора. Над 35 000 от тях са стартирали стаж или кариера след посещението си на изложението. Над 1000 компании са участвали през годините във форума.

За допълнителни въпроси, моля, не се колебайте да се свържете с екипа на JobTiger:
www.JobTiger.bg
T: +359 2 49 180 00


За организатора JobTiger:
JobTiger.bg е първият кариерен сайт в България, създаден през 2000 г. След повече от 15 години опит и международно ноу-хау имаме над 26 000 клиенти и контакт с повече от 325 000 кандидати за работа. През годините развихме дейността си в посока изграждане на утвърдена HR агенция с иновативен и икономически ефективен подход. Освен пълен набор от услуги по подбор на персонал, екипът ни е и най-големият организатор на събития в страната, сред които най-мащабния кариерен форум в България – „Национални дни на кариерата” и първия изцяло онлайн форум „Виртуални дни на кариерата“. Специалистите в JobTiger провеждат и редица кариерни обучения, а през последните години компанията предлага пълен набор от Employer Branding активности на своите клиенти.

Сред успешните проекти на JobTiger са и онлайн кариерния портал –JobTiger.tv, създаден през 2012 г., където всеки може да научи полезни съвети за своето кариерно развитие и пазара на труда. Фирмата създава и Audit Advice Associates (AAA) - компания, специализирана в HR одит.

За генералния спонсор Нестле България:
За над 20 години в България, Нестле се утвърждава като един от най-големите стратегически инвеститори в страната, социалноотговорна компания и надежден работодател с над 1500 служители в цялата страна. Компанията има дългосрочни традиции в подкрепата и наемането на млади хора на работа и вече над 19 години развива стажантските си програми. В края на 2013 г. бе обявен и стартът на инициативата на Нестле за младежка заетост в Европа - „Nestle Needs YOUth“ („Нестле се нуждае от младите“), в рамките на която в България компанията се ангажира да даде възможност на 330 младежи под 30-годишна възраст да започнат постоянна работа или стаж на различни нива и в различни отдели на компанията за периода 2014-2016 г. До момента над 280 младежи са намерили своето място в компанията и са част от Нестле България. Като продължение на усилията в подкрепа на развитието на младежите, през 2016 г. Нестле България и партньорите ѝ от Джобтайгър стартират съвместното провеждане на отворени часове за CV консултации в рамките на инициативата “Alliance for YOUth” („Алианс за младежта“), които ще се състоят по време на обученията в университетите, традиционно организирани като част от Дните на кариерата, както и в специално обособен кът по време на откриването на „Национални Дни на Кариерата“ в гр. София. Освен критериите за подготовка на успешно CV, сред темите, по които младите хора ще могат да получат консултации са: как да оставиш добър дигитален отпечатък, какви са каналите, по които можеш да търсиш работа или свободни стажантски позиции, твоят LinkedIn профил и други.
Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner