Информация за пресата

Най-големият кариерен форум в страната НАЦИОНАЛНИ ДНИ НА КАРИЕРАТА 2011 – ДОБРА КАРИЕРА, ДОБЪР ЖИВОТ успешно стартира десетото си юбилейно издание в София

сряда, 16 март 2011
Близо 125 000 млади хора от цялата страна са посетили събитието от 2002г. до днес

Десетото юбилейно издание на „Национални дни на кариерата” стартира днес, 16 март 2011 г., в Националния дворец на културата в София. В официалното откриване взеха участие: Красимир Попов – заместник-министър на труда и социалната политика, Светлана Найденова – заместник председател на Комисията по труда и социалната политика в Народното Събрание, д-р Константин Тренчев, президент на КТ Подкрепа, Емил Димитров – координатор Дейност II ИБДТ „Подкрепа за достоен труд” КТ Подкрепа, Светлозар Петров – управител на ДжобТайгър ООД и Збигниев Валкиевич – изпълнителен директор на Нестле България АД.

„Национални дни на кариерата 2011 – Добра Кариера, Добър Живот” се организира от компанията за HR услуги JobTiger, която също отпразнува своята десета годишнина с традиционната подкрепа на една от най-големите хранителни компании в страната - Нестле България АД. Компанията е генерален спонсор на Националните дни на кариерата за осма поредна година.

И тази година форумът ще се проведе в 7 университетски града и ще събере работодатели, млади специалисти и студенти. Младежите ще получат информация за условията и изискванията на фирмите за наемане на работа и ще имат възможност да изберат най-доброто място за себе си, анализирайки своите умения и желания за професионална реализация. За изданието в София са се записали 92 фирми.

По традиция по време на софийското издание на „Национални дни на кариерата 2011 – Добра Кариера, Добър Живот” се провеждат и презентациите на отделни фирми. Участието на студентите и младите специалисти в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” е безплатно.

След две години на криза икономиката бавно, но сигурно се възстановява и като резултат броят на фирмите, записали се за участие в Националните дни на кариерата, за първи път от две години отбелязва ръст. Повече са и работните и стажантските места, които ще бъдат предложени на студентите и младите специалисти. През годините всеки шести, посетил форума студент, е получил предложение за работа или стаж, като дори са оставали и незаети стажантски места.

Отделът за подбор на персонала на JobTiger тази година ще участва със свой щанд във всички градове, в които ще се проведе тазгодишното издание на Форума. Мотото ще бъде „Отдел за борба с безработицата”. JobTiger предлага и развива нови възможности на пазара на труда в България с твърдото убеждение, че всеки може да изгради кариера, чрез която да реализира своя пълен потенциал.

JobTiger работи с над 20 000 клиенти-работодатели и повече от 250 000 търсещи работа в цяла България - от студенти и талантливи млади хора, до висококвалифицирани професионалисти.

Нестле България традиционно е генерален партньор на Националните дни на кариерата, в унисон с принципите си за създаване на споделена стойност и ангажираност към обществено значими инициативи в подкрепа на младите хора. Това партньорство е естествено продължение на развиваната през годините стажантска програма на компанията, която дава възможност на студентите да придобият практически опит в реална бизнес среда. Краткосрочните и едногодишни стажове се радват на голям интерес сред кандидатите, тъй като дават възможност за плавно навлизане в професионална среда. Стажантските програми се развиват успешно вече 15 години, като досега в тях са се включили над 200 студенти, а над 80% от тях са останали на постоянна работа в Нестле България.

На интернет страницата www.JobTiger.bg може да бъде намерена подробна информация за условията за участие в събитието.

Допълнителна информация може да получите и от екипа на „ДжобТайгър” на тел.: 02/ 491 8000 или e-mail: office@jobtiger.bg.
Назад
ITCD