Информация за пресата

Най-голямото кариерно изложение НАЦИОНАЛНИ ДНИ НА КАРИЕРАТА 2023 ще се проведе присъствено и online в началото на април

четвъртък, 30 март 2023
Национални дни на кариерата
 
Събитието, от което е започнал професионалният път на 53 000 души у нас, тази година е и с удобни дати за работещите млади специалисти.
 
Форумът стартира на 1 април в Гранд Хотел „Милениум“ в София и продължава със събития в още пет академични града и виртуално издание. Регистрирани за участие са повече от 120 компании, които очакват срещите със студенти и млади специалисти, за да предложат своите работни и стажантски места. Събитието в София ще продължи от 10:00 до 18:00 часа. Входът за търсещи работа е безплатен.

В София, Варна и Пловдив дните на кариерата ще се проведат в съботни дни, за да се даде възможност и на работещите млади хора да ги посетят.

Откриващото софийско събитие в събота, 1 април, ще даде шанс на посетителите не само да се запознаят с над 60 компании на щандовете им, но и да се включат в интересна паралелна презентационна програма на тема „Талантът“. За първи път от мястото на събитието ще предава и радио ENERGY.

График за провеждане на седемте събития:
  • София – 1 април – Гранд хотел „Милениум“;
  • Велико Търново - 4 април - Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, пети корпус;
  • Виртуален ден - 5 април - Онлайн на платформата на Brazen Technologies;
  • Габрово - 6 април - Технически университет, Библиотека
  • Пловдив - 8 април - Пловдивски Панаир, Конгресен Център;
  • Варна - 8 април - Хотел-галерия „Графит“;
  • Русе - 11 април - Русенски университет „Ангел Кънчев“, Канев център.
 
Национални дни на кариерата е важен инструмент за студентите и младите професионалисти, които търсят кариерни възможности. Със своите 22 издания досега, събитието се е доказало като мястото, от което стартира успешната професионална реализация на младите хора в България. Форумите, организирани от пионера в кариерните събития у нас JobTiger, предоставят възможност за срещи с работодатели, които търсят нови таланти, както и за обмяна на опит и информация с колеги от различни индустрии.

Освен на добрите традиции, Национални дни на кариерата продължават да са верни и на търсенето и внедряването на иновации. За пръв път посетителите на форума ще се възползват от ScanFactor – иновативна технология, чрез която кариерните форуми на живо са с дигитален обмен на данни.
Иновацията позволява лесно и практично споделяне на профил, автобиография или портфолио на търсещ нови професионални възможности кандидат с предлагащите работни позиции - само с QR код!

В официалното откриване на Национални дни на кариерата 2023 ще вземат участие:
  • Д-р Мария Христова - главен изпълнителен директор на Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции (Sofia Invest)
  • Инес Воданович, ABA – Work in Austria;
  • Светлозар Петров, управител на JobTiger.

Златен спонсор на събитието е ABA – Work in Austria, а бронзов спонсор е Софийска вода АД.

Партньори на Национални дни на кариерата са Тракия Икономическа Зона, Национален борд по туризъм, НАПОО, Столична община, Технически университет – Габрово, Русенски университет „Ангел Кънчев“, Областна управа гр. Русе, JobTiger.tv, HRIndustry.bg.

С подкрепата на Baristo, Таткова градина, Аз мога тук и сега, ISIC България, 9 Academy, AIBEST, BESCO, сп. Мениджър, b2b Media, lider.bg,  pixelmedia, uchi.bg, Кариери, Международна награда на херцога на Единбург, Eventiplier, Kaldata, AIESEC, Advent Group, ISIC, HR manager, MyJob, сп. BGlobal, сп. ENTERPRISE, Legion Run, Gustomedia, Innovation Starter, Innovation Explorer, careertv, MySofia.bg, Aspasia.

За организатора и събитието:
JobTiger e компания за комплексни HR услуги и организира „Национални дни на кариерата“ вече 22 години в продължение на мисията си да създава стойност за хората, търсещи работа, бизнеса и обществото.

Повече подробности за Национални дни на кариерата 2023 можете да откриете на https://careerdays.bg/

За контакт и повече информация:
events@jobtiger.bg
+359 884 505 609
Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner