Информация за пресата

НАЙ-ГОЛЯМОТО МЛАДЕЖКО КАРИЕРНО СЪБИТИЕ „НАЦИОНАЛНИ ДНИ НА КАРИЕРАТА 2014 – ДОБРА КАРИЕРА, ДОБЪР ЖИВОТ” ЩЕ СЕ СЪСТОИ ЗА 13-TА ПОРЕДНА ГОДИНА

сряда, 05 март 2014
Близо 172 000 млади хора от цялата страна са посетили Форума от започването му през 2002 г. до днес. Над 30 000 са намерили работа или стаж.
 
На 5 март 2014 г., сряда, в Национален пресклуб на БТА бе проведена пресконференция по повод предстоящия форум за студентски стаж и кариера „Национални дни на кариерата 2014 - Добра Кариера, Добър Живот“. За откриването му и за тазгодишното издание разказаха организаторите на събитието – Светлозар Петров, Управител на JobTiger и Биляна Георгиева, мениджър „Човешки ресурси“ в Нестле България - генерален спонсор на Форума за 11-а поредна година.

Най-голямото кариерно събитие в страната ще предложи за 13-а поредна година работни и стажантски места на студенти и млади специалисти, които искат да започнат своята кариера в България. „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” е форумът, на който младите хора имат възможност да научат за предлаганите от фирмите участници стажантски програми и работни места и да намерят подходящите за тях. Форумът е единственото по рода си и мащаба си събитие в страната и е мястото, където бизнесът среща младите хора и им предоставя шанс за развитие и реализация в кариерата.“, сподели Светлозар Петров.

Биляна Георгиева подчерта отдадеността на Нестле България към развитието на младите хора и чрез Инициативата на Нестле за насърчаване на младежката заетост в Европа - Nestle needs YOUth (Нестле се нуждае от младите хора). За периода 2014-2016 г. компанията ще осигури възможност за работа на 150 младежи и ще създаде стажантски позиции и програми за обучение на още 180 млади хора.

По традиция „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” се организира от JobTiger, a Нестле България e генерален спонсор за 11-та поредна година.
За 20 години в България, Нестле се утвърждава като един от най-големите стратегически инвеститори в страната, социално отговорна компания, подкрепяща множество значими каузи за българското общество и надежден работодател с над 1500 служители. Компанията има дългосрочни традиции в подкрепата и наемане на млади хора на работа и за повече от 16 години студенти и млади професионалисти имат възможност да участват в стажантски програми в Нестле България като придобиват практически познания в голяма международна компания в реална трудова среда.
Програмите дават възможност на младежи с малко опит да се докоснат до ключовите аспекти от разнообразния бизнес с глобално мислене и затова те се радват на голям интерес. 100% от участвалите в едногодишен стаж в Нестле България за 2012 са продължили своето професионално развитие в компанията. Традиционното партньорство между компанията и организаторите на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” JobTiger е част от устойчивото и дългосрочно развитие на програмата на Нестле за корпоративна ангажираност към обществено значими инициативи.
 
ПРОГРАМА
„Национални дни на кариерата 2014 – Добра Кариера, Добър Живот“
 
18-19 март: София НДК, 5 етаж;
25 март: Варна, Галерия „Графит“;
27 март: Велико Търново, Великотърновски университет, V корпус
1 април: Русе, Русенски университет "А. Кънчев"
3 април: Свищов, Стопанска Академия "Д. Ценов"
8 април: Пловдив, Международен пловдивски панаир, Конгресен център
10 април: Бургас, Бургаски свободен университет
 
Участието на студентите и младите специалисти в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ е безплатно.

По традиция Форумът е придружен от предварителни специализирани срещи - уъркшопи. Те се провеждат в различни университети в цялата страна, дни преди откриване на събитието. По време на тези срещи студентите имат възможност да се запознаят в детайли с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, както и да получат ценни съвети за поведението си по време на интервю за работа. Младите хора имат възможност да разберат какви са качествата и поведенията, които се търсят, както и кои са стъпките и изборите на успелите мениджъри. Представя се и кратка предварителна информация за фирмите, които участват в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“.

И тази година, по време на форума, ще бъде организирана семинарна програма в градовете София, Варна, Пловдив и Свищов.

JobTiger и Нестле България за поредна година ще присъстват със свои щандове във всички градове, в които се провежда „Национални дни на кариерата“. На тях ще присъстват специалистите по подбор на персонал в двете компании, които ще провеждат безплатни кариерни консултации на посетителите. Освен да се възползват от добрите съвети, младите хора ще имат възможност да се включат и в томбола за награда, предоставена от JobTiger. Компанията е осигурила и други полезни и приятни изживявания за посетителите на Форума.

Подробна информация за „Национални дни на кариерата 2014 – Добра Кариера, Добър Живот“ може да се намери на: http://careerdays.bg/.

За допълнителни въпроси може да се свържете с екипа на JobTiger:
www.JobTiger.bg
T: +359 2 49 180 00

За JobTiger:
JobTiger.bg е HR компания и кариерен сайт. Компанията стартира през 2000 г. като оператор на първия кариерен сайт в България. Фирмата предлага и развива нови възможности на пазара на труда в България с твърдото убеждение, че всеки може да изгради кариера, чрез която да реализира своя пълен потенциал. След повече от 13 години опит и международно ноу-хау JobTiger има над 26 000 клиента и контакт с повече от 290 000 търсещи работа в цяла България – от студенти и талантливи млади хора до опитни професионалисти и мениджъри.
Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner