Pressreleases

Нов сайт www.KakviDaStanem.bg подпомага прехода на младите хора към пазара на труда

Friday, 23 February 2007
Стартира новият сайт www.KakviDaStanem.bg, предназначен да помага на младите хора да вземат успешни решения за своето кариерно развитие. Сайтът е последната инициатива на Проект Пазар на труда (ППТ) на Американската агенция за международно развитие и е осъществен с помощта на Фондация на бизнеса за образованието (ФБО).

www.KakviDaStanem.bg е насочен към младите хора, които завършват средното си образование, към техните родители и преподаватели. В него те ще открият на едно място информация за различни професии, полезни насоки и помагала, свързани с професионалната ориентация, актуални новини, свързани с образованието и пазара на труда.
Сайтът цели да подпомага младите хора на различните етапи от тяхното кариерно развитие – от завършването на средното образование и избора на подходящ университет или колеж, през намирането и кандидатстването за работа, до стартирането на бизнес. Тук те ще открият изчерпателна информация за същността на кариерното консултиране и ролята му за изграждане на успешна кариера, както и полезни връзки към институции и сайтове за работа и стажове.

www.KakviDaStanem.bg е уникален с това, че позволява на младите хора да свържат дисциплините, които изучават, с възможностите за професионално развитие в съответната област - обясни Гергана Раковска, директор на ФБО, която ще продължи да работи за развитието на системата за кариерното консултиране и професията на кариерния консултант.

Идеята на този сайт е да помогне на младите да вземат най-доброто решение като отчитат не само интересите и способностите си, но и реалностите на пазара на труда – посочи Светлозар Петров, изпълнителен директор на JobTiger, който е основен партньор на Проекта. В този смисъл www.KakviDaStanem.bg ще бъде от полза и за работодателите, които ще разчитат на по-мотивирани и по-добре ориентирани служители.
Back
ITCD